وام ازدواج | وام ازدواج ثبت نام

وام ازدواج برای فرزندان بازنشستگان | وام ازدواج بدون ضامن برای زوج های جوان + روش دریافت

فرزندان بازنشستگان کشوری می‌توانند وام ازدواج دریافت کنند، شرایط و مبلغ دریافت این وام چیست؟

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

وام ازدواج و دریافت آن شرایط متفاوتی دارد. وام ازدواج کمکی از  طرف دولت برای به جوانان و تازه عروس و دامادها می باشد. وام ازدواج هر ساله بر حسب تورمی که در جامعه ایجاد می شود افزوده می گردد. سود وام ازدواج بسیار کم است .وام ازدواج  کمک بسیار خوبی برای زوج های جوان است.

وام ازدواج یکی از مهمترین کمک هزینه‌های ازدواج به حساب می‌آید که هر فرد تنها پس از دوسال از تاریخ عقد خود می‌تواند آن را دریافت کنند.

وام ازدواج در سال 1401 به 120 میلیون تومان رسیده و عروس و دامادهای زیر 23 و 25 سال نیز می‌توانند 150 میلیون تومان وام ازدواج بگیرند. اما به جز این وام فرزندان بازنشستگان نیز می‌توانند وام ازدواج دریافت کنند.

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان چیست؟

فرزندان بازنشستگان می‌توانند به غیر از وام ازدواج، به واسطه بازنشستگی قیم خودم وام بگیرند. میزان وام ازدواج بازنشستگان ۲۵ میلیون تومان تعیین شده و به ۱۵۰۰ نفر از متقاضیان تخصیص می‌یابد. وام ازدواج با نرخ سود ۱۰ درصد ارائه می‌شود و اقساط بازپرداخت آن در ۶۰ ماهه خواهد بود.

شرایط دریافت وام ازدواج

کسانی مشمول دریافت وام ازدواج خواهند بود که حداقل ۱۰ میلیون ریال خالص دریافتی آنها باشد.

عقدنامه‌هایی برای دریافت وام پذیرفته می‌شوندکه در سال جاری باشند.

تسهیلات وام ازدواج فقط به اولین ازدواج فرزند یا نوه تحت تکفل بازنشسته (یا وظیفه‌بگیر یا فرزند همسر وظیفه‌بگیر) تعلق خواهد گرفت؛ مشروط بر آن که ازدواج اول زوجین نیز باشد.

برای هر شماره دفتر کل تنها یک وام اختصاص خواهد یافت. در صورتی که درخواست وام ازدواج برای یک شخص از سوی دو بازنشسته طرح شود (مثلاً پدر و مادری که هر دو بازنشسته صندوق بازنشستگی کشوری باشند و هر دو درخواست وام برای ازدواج فرزندشان را مطرح کنند)، فقط یک وام ازدواج به آنها اختصاص می‌یابد.

اگر بازنشسته یا وظیفه‌بگیری در دوره‌های پیش موفق به دریافت وام ازدواج برای یکی از فرزندانش شده باشد، در این دوره امکان دریافت وام نخواهد داشت.

وام ازدواج مشمول بیمه عمر مانده بدهکار خواهد بود و هزینه آن بر عهده متقاضی است.

متقاضیانی که در دوره‌های قبل ثبت نام کرده بودند ولی وام به آنها اختصاص نیافته بود، صرفا نسبت به تکمیل اطلاعات و مدارک اقدام کنند.

پس از ثبت نام متقاضیان برای دریافت وام ازدواج، صندوق بازنشستگی درخواست‌ها را بنا بر اولویت (همچون میزان حقوق بازنشسته، میزان مانده حقوق و تعداد تسهیلاتی که قبلا دریافت شده و … ) طبقه‌بندی کرده و  پس از آن وام ازدواج به حساب حقوقی واجدان شرایط واریز می‌شود.

البته بررسی‌ها نشان می‌دهند که این روزها زمان ثبت نام وام به پایان رسیده اما احتمالا درگاه ثبت نام این وام به زودی بازگشایی می‌شود.

ثبت‌نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۱، همانند سال گذشته، از طریق سامانه tem.mrud.ir صورت می‌گیرد و نیازی به مراجعه حضوری، به هیچ یک از نهادهای دولتی مربوطه نیست. پیش‌بینی شده است امسال نیز همانند سال گذشته، تعداد زیادی از مستاجران، برای دریافت تسهیلات اجاره‌خانه، در سامانه اعلام‌شده ثبت‌نام کنند. با این وجود، ممکن است درخواست وام تمام متقاضیان، مورد پذیرش قرار نگرفته و تنها افرادی که واجد شرایط هستند، موفق به دریافت این تسهیلات شوند. اما چه کسانی واجد شرایط خواهند بود؟

یکی از شرایط جدید وام ودیعه مسکن مستاجران این است که این تسهیلات تنها به مستاجران پرداخت می‌شود و بازپرداخت تسهیلات اجاره‌خانه توسط مستاجران انجام خواهد گرفت. در حالی که از شرایط وام ودیعه مسکن در سال گذشته این بود که تسهیلات اجاره‌نامه به موجر و مستاجر پرداخت می‌شود. گفتنی است براساس جدیدترین اعلامیه‌‌های منتشرشده، نرخ سود 13 درصدی به جزئیات وام مستاجران اضافه شده است.

مبلغ وام ودیعه

مبلغ وام اجاره‌نامه مسکن در سال جاری برای تهران، مراکز استان‌ها و سایر نقاط شهری به ترتیب ۱۰۰، ۷۰ و ۴۰ میلیون تومان است. گفتنی است تنها افراد مشمول می‌توانند برای ثبت نام وام ودیعه مسکن اقدام کنند. به بیانی دیگر، شرایط جدید وام ودیعه مسکن مستاجران باید با آیین‌نامه قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مطابقت داشته باشد.

متقاضی باید متاهل یا سرپرست خانوار بوده و اجاره‌نامه رسمی داشته باشد. اجاره‌نامه باید تا پایان زمان ثبت‌نام ودیعه مسکن اعتبار داشته باشد. برای پذیرش نهایی وام ودیعه مسکن لازم است دو هفته بعد از زمان معرفی به بانک، اسناد و مدارک لازم به بانک تحویل داده شود و ضامن‌ها معرفی شوند.

وضعیت تاهل متقاضی وام ودیعه مسکن

وضعیت تاهل متقاضی جزو شرایط وام ودیعه مسکن مستاجران است که از سوی دولت معرفی شده است. شرایط استفاده از وام ودیعه مسکن از آن جهت از سوی دولت اعلام شده که تمامی مستاجران بدون داشتن آن‌ها نمی‌توانند مشمول این تسهیلات باشند. بنابراین با تقسیم مستاجران به دو گروه متاهل و مجرد، افراد متاهل در اولویت شرایط وام مستاجری قرار می‌گیرند. همچنین، براساس الزامات اعلام شده از سوی وزارت راه‌وشهرسازی، متقاضیان گرفتن وام ودیعه مسکن باید متاهل و یا سرپرست خانوار باشند. در نتیجه افراد مجردی که سرپرست خانوار نیستند، نمی‌توانند تسهیلات اجاره نامه را دریافت کنند.

بر اساس اطلاعیه‌های رسمی وزارت راه و شهرسازی 2 گروه استثنا دارد. این دو گروه استثنا (حتی اگر مجرد باشند و سرپرست خانوار هم نباشند) با شرایط زیر می‌توانند اقدام به دریافت این تسهیلات کنند:

زنان مجرد و بالای 35 سالی که با خانواده زندگی نمی‌کنند. (خودسرپرست هستند.)

منبع: تجارت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان