پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

داستان‌سرایی یا استوری تلینگ (story telling) یعنی استفاده از قصه یا داستان برای درگیر کردن مخاطب ، شفاف‌تر کردن یک موضوع و در نهایت انتقال یک پیام. داستان سرایی جادویی است که از دیرباز تاکنون در فرهنگ‌ها جاودانه شده است. این هنر، نه تنها وسیله‌ای برای انتقال اطلاعات و تجربیات است، بلکه یک ابزار قدرتمند برای ایجاد ارتباط عمیق و تأثیرگذار با مخاطبان محسوب می‌شود.

داستان سرایی یا استوری تلینگ

داستان‌ها می‌توانند به صورت متنی یا گفتاری بیان شوند ولی استفاده از ویدئو ، صوت و تصویر هم به جذاب‌تر شدن داستان شما کمک خواهد کرد که امروزه آن را داستانگویی دیجیتال یا Digital Storytelling می‌نامند.

ارکان اصلی یک داستان

یک داستان تاثیر گذار از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است :

شخصیت اصلی (قهرمان)

هر داستانی یک شخصیت اصلی دارد که کل داستان بر محور او می‌چرخد. در داستان باید به خوبی به شخصیت اصلی پرداخته شود تا مخاطب اطلاعات لازم را درباره او کسب کند. از ویژگی‌های ظاهری گرفته تا خصوصیات اخلاقی و هر جزییاتی که باعث شود مخاطب رابطه نزدیکی با قهرمان داستان برقرار کند.

صحنه

صحنه در واقع مکانی است که داستان در آن اتفاق می‌افتد. باید محیط داستان به خوبی توضیح داده شود تا مخاطب بتواند آن را تصویر سازی کرده و ارتباط بهتری با داستان برقرار کند. در داستان‌های طولانی گاهی لازم است به طور مفصل به شرایط فرهنگی ، جغرافیایی ، سیاسی و… نیاز پرداخته شود.

دشمن (مشکل یا چالش)

شخصیت اصلی در داستان‌ها همواره دارای یک دشمن است. این دشمن می‌تواند یک شخص ، یک ترس و یا یک چالش باشد. در واقع داستان شما درباره این موضوع است که قهرمان داستان چگونه بر مشکلش غلبه می‌کند.

مسیر قهرمان برای غلبه بر مشکل یا دشمنش آسان نیست. او در این مسیر با ریز مشکلات دیگری مواجه می‌شود و همین بالا و پایین‌ها و کشمکش‌ها است که باعث جذابیت داستان می‌شود. فردوسی از این موضوع آگاه بود و هفت خان را بر سر راه قهرمان داستانش یعنی رستم قرار داد.

راه حل

روشی که قهرمان با استفاده از آن مشکل را حل می‌کند باید در داستان ارایه شود. همچنین در پایان داستان بهتر است یک نتیجه گیری کلی کرده و هدفتان از بیان داستان را بیان کنید.

 

داستان سرایی برای کسب و کارها

 

داستان سرایی برای کسب و کارها یک ابزار استراتژیک است که می‌تواند به برندها کمک کند تا ارتباط عمیق‌تری با مخاطبان برقرار کنند و افکار و ارزش‌های خود را به شکلی موثر انتقال دهند. در زیر، به برخی از کاربردهای داستان‌سرایی برای کسب و کارها اشاره می‌شود:

 

تعریف ارزش‌ها و اهداف

ایجاد داستان‌هایی که ارزش‌ها و اهداف برند را نشان دهند، به مخاطبان کمک می‌کند تا برند را در یک چشم‌انداز بزرگتر و معنادارتر ببینند.

برندسازی شخصی

نشان دادن پشت صحنه‌ها و داستان‌های شخصی موسس یا اعضای تیم، ارتباط انسانی با مخاطبان را افزایش می‌دهد و احساس ارتباط فراتر از یک برند تجاری را فراهم می‌کند.

تجربیات مشتری

به اشتراک گذاری تجربیات مشتریان از محصولات یا خدمات و داستان موفقیت آن‌ها، اجازه می‌دهد تا ارزش و اثرات واقعی را به مخاطبان منتقل کنید.

محصول یا خدمات جدید

نشان دادن داستان مراحل توسعه و ارتقاء محصول یا خدمت جدید و چشم‌انداز توسعه آن، برند را به عنوان یک نوآور در ذهن مخاطبان ثابت می‌کند.

تبلیغات

استفاده از داستان در تبلیغات آنلاین و آفلاین باعث میشود تبلیغات به شکلی جذاب‌تر و قابل یادآوری‌تر تبدیل شوند و احساس ارتباط مخاطبان با برند را افزایش دهد.

مسائل اجتماعی

برندها می‌توانند با به اشتراک گذاری داستان‌های مرتبط با مسائل اجتماعی، ارتباط خود با جامعه را نشان دهند و حمایت جامعه‌ای خود را افزایش دهند.

بهبود وفاداری مشتریان

ارائه داستان‌های تخفیفات و جوایز به مشتریان وفادار، ارتباط آنها با برند را تقویت کرده و ایجاد احساس قدردانی به وجود می‌آورد.

مسیر کسب و کار

نشان دادن چگونگی مواجهه با چالش‌ها و تحولات کسب و کار در داستان‌ها، برند را به عنوان یک موجودیت واقعی نشان می‌دهد.

بیان احساسات

داستان‌ها می‌توانند احساسات مثبت یا حتی فهم احساسات مشتریان را تقویت کنند و برند را به عنوان یک برند حسی نشان دهند.

استوری در شبکه های اجتماعی 

داستان‌سرایی در شبکه‌های اجتماعی یک راه بسیار موثر برای برندها و افراد است تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و تجربیات مشترکی را به اشتراک بگذارند. استوری‌ها در اینستاگرام فقط برای ۲۴ ساعت قابل مشاهده هستند، که این امر باعث ایجاد حس فوری و فراز و نشیب در داستان می‌شود.

  • اضافه کردن تصاویر جذاب و چشم‌گیر ، ویدئوها و متن به استوری‌ها، داستان‌ها را زنده و جذاب می‌کند.

  • ایجاد داستان‌های خصوصی برای گروه‌ها یا جمع‌های خاص، این امکان را به شما می‌دهد تا با افرادی با اهمیت برای شما ارتباط برقرار کنید.

  • استوری برای تبلیغات به عنوان یک ابزار قدرتمند استفاده شوند و بر روی مخاطبان تاثیرگذاری بیشتری دارد.

  • داستان گویی حول موضوعات ترند در شبکه های اجتماعی باعث افزایش بازدید محتوا و داستان شما میشود.

  • اشتراک گذاشتن داستان‌های مرتبط با تجربیات مثبت مشتریان، اعتبار برند شما افزایش پیدا می‌کند.

  • داستان‌هایی از پشت صحنه تیم یا فرآیند ساخت محصول اعتماد مخاطبان به شما را افزایش میدهد.

در کل، داستان‌سرایی برای کسب و کارها ابزاری قدرتمند است که می‌تواند به ارتقاء شناخت برند، افزایش ارتباط با مشتریان و ایجاد ارتباطی قویتر و انسانی‌تر با مردم کمک کند.

 

داستان سرایی در بازاریابی و فروش

داستان سرایی یک ابزار قدرتمند در حوزه بازاریابی است که به کسب و کارها کمک می‌کند تا ارتباط بهتری با مشتریان برقرار کنند و برند خود را به نحوی منحصر به فرد نمایند. در زیر، به برخی از کاربردهای داستان‌سرایی در بازاریابی اشاره می‌شود:

استقرار هویت برند

  • داستان‌ها می‌توانند به کسب و کارها کمک کنند تا هویت خود را به وضوح معرفی کنند.

  • از طریق داستان‌ها؛ ارزش‌ها، اهداف و تاریخچه شرکت به نحوی جذاب و قابل فهم برای مخاطبان ارائه می‌شوند.

انگیزه‌بخشی

  • داستان‌ها می‌توانند مشتریان را الهام بخشیده و به ایشان انگیزه بدهند.

  • نقل قول‌ها و تجارب موفقیت مشتریان به صورت داستان، می‌تواند اثربخش باشد.

ایجاد اتصال عاطفی

  • داستان‌ها به کسب و کارها امکان ایجاد اتصال عاطفی با مشتریان را می‌دهند.

  • اتصال عاطفی افراد به برند، افزایش وفاداری و احتمال خرید مجدد را افزایش می‌دهد.

تمرکز بر مشتری

  • با استفاده از داستان‌ها، کسب و کارها می‌توانند تمرکز خود را بر رضایت و نیازهای مشتریان قرار دهند.

  • داستان‌ها می‌توانند به شناخت بهتر مشتریان کمک کنند و به ویژه در بازاریابی هدفمند مؤثر باشند.

تبلیغات موثرتر

  • داستان‌ها در تبلیغات می‌توانند اثربخش باشند و مخاطبان را به خود جذب کنند.

  • از داستان‌ها میتوان برای نقل قول افراد مشهور یا شخصیت‌های معروف استفاده کرد تا اعتبار برند افزایش یابد.

تفکر خلاق

  • داستان‌ها می‌توانند فرصتی برای اعمال تفکر خلاق و نوآوری در بازاریابی فراهم کنند.

  • استفاده از داستان‌های خلاقانه و متفاوت می‌تواند برند را از رقبا تمایز دهد.

افزایش شناخت برند

  • داستان‌سرایی به کسب و کارها امکان ارائه پیام‌های خود به شکلی جذاب و قابل یادآوری را می‌دهد.

  • افزایش شناخت برند توسط داستان‌ها می‌تواند تأثیرگذاری را افزایش دهد.

در مجموع، داستان‌سرایی به کسب و کارها این امکان را می‌دهد تا با مخاطبان خود به صورت انسانی‌تر ارتباط برقرار کنند به این معنی که به برند آنها هویت و شخصیت داده تا مخاطبان به آن به شکل یک شخصیت انسانی نگاه کنند و در نتیجه، نتایج بازاریابی بسیار شگفت انگیز خواهد بود.

در پایان اگر علاقه مند به یادگیری کامل تر داستان سرایی و سایر آموزش های مرتبط با رشد آنلاین کسب و کار به صورت رایگان هستید حتما به آکادمی بهمنی سر بزنید و از مقالات و ویدیوهای آموزشی مرتبط با کسب و کار و بازاریابی اینترنتی بهره ببرید.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان