قیمت خودرو | قیمت خودرو در بازار

پیش بینی قیمت خودرو | قیمت خودرو افزایش می یابد؟

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو گفت: برخی از سایت‌ها ممکن است با افزایش نرخ ارز، قیمت خودروها را بالاتر از ارزش واقعی آن‌ها نشان دهند.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

نوسان قیمت خودرو در بازار باعث کاهش خرید و فروش شده است. قیمت خودرو در چند ماه اخیر به دلیل نوسانات ارز تغییرات زیادی داشته است و فعالان حوزه بازار در انتظار ثبات قیمت خودرو هستند. آیا کاهش تولید خودرو تاثیری در کاهش قیمت خودرو دارد؟ هرچند اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار باعث افزایشی شدن قیمت خودرو می شود. 

سعید موتمنی افزود: با وجود افزایش نرخ ارز‌‌، قیمت خودرو طی ۲ تا ۳ هفته گذشته افزایشی نبوده است و بعد از چند ماه، شاهد ثبات در این زمینه هستیم‎؛ زیرا بازار در انتظار نهایی شدن طرح واردات خودرو به سر می‌برد.

به گفته‌‌ رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو، دیروز پژو ۲۰۶ تیپ ۲ حدود ۲۰۳ میلیون تومان، پراید ۱۱۱ حدود ۲۰۲ میلیون تومان‌, پراید ۱۳۱ حدود ۱۸۱ میلیون، سمند LX حدود ۲۸۵ میلیون تومان، کوییک دنده‌ای حدود ۲۱۵ میلیون تومان و دنا پلاس معمولی حدود ۴۷۵ میلیون تومان معامله شده‌اند.

موتمنی اظهار کرد: بازار خودرو در روزهای پیش رو آرام پیش بینی می‌شود؛ مگر اینکه قیمت ارز مجدد نوسان و رشد داشته باشد. اختلاف قیمت خودرو بین کارخانه و حاشیه بازار هم در صورتی کاهش می‌یابد که خودروسازان، ماهانه ۱۳۰ هزار خودرو را تولید و روانه بازار کنند.

طبق اعلام اتحادیه نمایشگاه داران خودرو، با وجود ثبات قیمت در بازار خودروهای داخلی، قیمت خودروهای وارداتی افزایشی بوده است؛ مرسدس بنز ای ۲۰۰، ب ام و سری ۷، فولکس واگن پاسات، رنو تلیسمان و تویوتا راوفور، پنج خودرویی هستند که بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشتند.

مرسدس بنز ای ۲۰۰ تا پایان هفته گذشته با بهای ۸ میلیارد تومان معامله می‌شد، اما امروز قیمت این خودرو، به ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است.

انتشار اسکرین‌شات پیامی که در یکی از گروه‌های تلگرامی فروشندگان خودرو منتشر شده بود، بار دیگر توجهات را به سمت تلاش گروهی از فعالان بازار برای تاثیرگذاری بر قیمت‌ها جلب کرد. آیا قیمت‌ها با بازی‌های روانی افزایش می‌یابد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، در شرایطی که بازار خودرو مدت‌هاست که در رکود به سر می‌برد، قیمت‌ها همچنان نوسان دارد و بعضی روز‌ها در مورد برخی مدل‌ها، افزایشی است.

در واقع این روزها، بازار خودرو مشتری چندانی ندارد و خرید و فروش زیادی در آن انجام نمی‌شود. با وجود این، نه همیشه، ولی بسیاری مواقع، قیمت‌ها کماکان در حال افزایش است.

در چنین شرایطی، انتشار اسکرین‌شات پیامی که در یکی از گروه‌های تلگرامی فروشندگان خودرو منتشر شده بود، بار دیگر توجهات را به سمت تلاش گروهی از فعالان بازار برای تاثیرگذاری روانی بر قیمت‌ها جلب کرد.

این پیام نشان می‌دهد که گویی برخی فروشندگان، با استفاده از آگهی‌های فروش خودرو دست به کنترل قیمت‌ها می‌زنند. این افراد که بیشتر آن‌ها در بازار خودروی تهران فعالیت می‌کنند، با ثبت آگهی‌های فروش با قیمت بالا و به صورت مداوم، جلوی دیده شدن آگهی‌های واقعی و با قیمت پایین‌تر را می‌گیرند. این اقدام افراد، بر قیمت خودرو‌ها در شهر‌های دیگر کشور نیز تاثیر می‌گیرد و باعث افزایش قیمت خودروها، بعد از گذشت چند روز می‌شود.

چگونه می‌توان بازار خودرو را کنترل کرد؟

قیمت خودروچگونه می‌توان فعالیت این افراد را در بازار خودرو کنترل کرد و باعث جلوگیری از افزایش قیمت‌ها شد؟

امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: در گذشته در تمام دنیا سیاستمدارانی وجود داشتند که به کنترل بازار علاقه‌مند بودند. البته این سیاست در همه کشور‌ها در نهایت شکست خورد. در چند سال گذشته این کشور‌ها به این نتیجه رسیدند که با کنترل نمی‌توان بازار را اداره کرد. باید عوامل موثر بر شرایط را کنترل و از نوسانات شدید قیمتی جلوگیری کرد.

او افزود: مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در بازار خودرو نیز میزان تولید و عرضه محصول به بازار است. ابزار‌های کلانی وجود دارد که دولت‌ها با استفاده از آن بازار را کنترل می‌کنند.

فعالان بازار خودرو را گران می‌کنند؟

کاکایی ادامه داد: افراد به طور معمول علاقه دارند تا محصولات خود را به قیمت بالا بفروشند. اما فضای بازار نیز برای جهش قیمت آماده است و دولت و سیتسم اقتصادی حاکم بر کشور اجازه چنین کاری را به افراد رانت‌خوار می‌دهند. دولت باید سیاست‌های خود را تغییر بدهد.

این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: دولت باید به فکر راه‌حل درست باشد. اما مسئولان مشکلی را حل نمی‌کنند و تنها رویکرد دستوری دارند. در سطح کلان هم کشور نیاز به یک ثبات اقتصادی دارد. سیاست‌گذاری درست اقتصادی نیز با دستور عملی نمی‌شود.

چرا مشکلات ادامه می‌یابند؟

اما با وجود چنین مشکلاتی، چرا دولت به دنبال راه‌حل و رفع مشکلات نیست؟ کاکایی گفت: تصمیمات مسئولان با تناقض و مشکل همراه است. یکپارچه نبودن تصمیمات باعث می‌شود برنامه‌ها اجرایی نباشند. در نتیجه معضل اصلی در حوزه سیاست‌گذاری و اقتصاد کلان است و نه بازارها.

سعید مدنی، مدیرعامل اسبق سایپا  گفت: با توجه به اینکه تولید کاهشی بود، اما نسبت به سال گذشته خودروهای ناقص کمتری تولید شد. در نتیجه میزان عرضه خودرو به بازار نسبت به سال گذشته نه تنها کاهش نیافته، بلکه به صورت افزایشی بود.

او در رابطه با میزان عرضه گفت: در بازار همچنان تعادل بین تقاضا و عرضه برقرار نیست و با کمبود خودرو مواجه هستیم. اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار نیز باعث بوجود آمدن تقاضای کاذب در بازار می‌شود. این فرایند بر قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود و نوسان قیمتی را افزایش می‌دهد.

مدنی افزود: اما این کاهش تولید تاثیری بر هیچ نوع فروشی، اعم از فروش در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو یا فروش بدون قرعه‌کشی خودروسازان، ندارد. زیرا همانطور که گفته شد، مشکل کمبود عرضه برطرف نشد و خودرو به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسد.

مدنی توضیح داد: هیچ یک از سیاست‌های فعلی صنعت خودرو تا کنون تغییری نکرده است. در نتیجه بازار به روال گذشته خود ادامه می‌دهد و متناسب با نرخ دلار قیمت‌ها نیز نوسانی می‌شود. اما عاملی که در قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود، آزادسازی واردات خودرو به کشور و همچنین لغو قیمت‌گذاری دستوری است.

او گفت: در حال حاضر خرید و فروش چندانی در بازار صورت نمی‌گیرد. زیرا خریداران منتظر اخبار آزادسازی واردات هستند. اگر واردات خودرو به کشور آزاد شود، عرضه و تقاضا در بازار به تعادل می‌رسد. همچنین نوسان قیمتی در خودروهای داخلی نیز کاهش می‌یابد.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان