وام فوری | وام فوری بدون ضامن | وام فوری جدید

خبر خوش برای متقاضیان وام فوری | وام فوری تا سقف مبلغ ۵ میلیارد تومان

بانک ملی ایران با معرفی طرح جدید به نام « تام » تا سقف ۱۰ میلیار ریال به افراد حقیقی و تا سقف ۵۰ میلیارد ریال به افراد حقوقی تسهیلات فوری پرداخت می کند.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

وام فوری گرفتن یکی از راه هایی است که از قدیم الایام برای کمک به هزینه های زندگی در هر زمینه ای گرفته می شده.امروزه شرایط گرفتن وام فوری در هر بخشی متفاوت است.از این وام ها می توان به وام فوری مسکن ،ازدواج ،درمان و غیره اشاره کرد.متقاضیان هر کدام از این وام ها با ارائه مدارک خاص میتوانند به بانک و مراکز معرفی شده بروند و وام فوری خود را دریافت کنند.به گزارش بنکر (Banker)، برای گرفتن این وام فوری، که سقف آن تا 15 میلیون تومان و باز پرداخت 36 ماهه است، تنها وجود یک ضامن معتبر کافی است. البته ناگفته نماند که گاهی بنا به صلاحدید رئیس شعبه، تعداد ضامن ها ممکن است به دو نفر افزایش یابد. میزان سودی که برای این تسهیلات از متقاضیان گرفته می شود متغیر است به این معنا که این مبلغ کارمزد ممکن است در شهرهای مختلف بالا و پایین برود و به صورت مستقیم با تعرفه بانک ملی تعیین می شود.

بانک ملی ایران با معرفی طرح جدید به نام « تام » تا سقف ۱۰ میلیار ریال به افراد حقیقی و تا سقف ۵۰ میلیارد ریال به افراد حقوقی تسهیلات فوری پرداخت می کند.

بانک ملی با معرفی یک طرح تسهیلاتی جدید به نام «تام» برای افرادی که قصد دارند علاوه بر سپرده گذاری در بانک و دریافت سود آن از وام استفاده کنند ٬ نسبت به پرداخت تسهیلات تا سقف ۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان جهت اشخاص حقوقی و مبلغ ۱۰۰۰۰۰۰۰ جهت اشخاص حقیقی اقدام می کند.

برای دریافت این وام نیازی به ضامن نیست زیرا سپرده اشخاص به عنوان وثیقه وام مسدود می گردد. نرخ سود پرداختی به سپرده ۱۸ درصد و نرخ سود وام ۱۷ درصد است.

مدت بازپرداخت این تسهیلات ۶۰ ماهه است. طرح تسهیلات آنی ملی برای تامین نقدینگی مورد نیاز همه مشتریان حقیقی که تمایل دارند علاوه بر دریافت تسهیلات ارزان قیمت و آنی، منابع خود را نیز نزد بانک سپرده گذاری کرده و از سود آن بهره مند شوند، طراحی شده است.

پرداخت تسهیلات موضوع طرح «تام» به تولیدکنندگان دارای پروانه بهره برداری و صاحبان جواز کسب، به منظور تامین سرمایه در گردش، سرمایه ثابت، مضاربه و... حداکثر تا سقف ۵۰ میلیارد ریال خواهد بود.

پزشکان، مهندسان عضو نظام مهندسی، وکلا، قضات، اعضای هیات علمی دانشگاه و مدیران ارشد سازمان ها و نیز اعضای هیات مدیره شرکت های با بیش از ۱۰۰ نفر نیروی کار، حداکثر تا سقف ۲۰ میلیارد ریال می توانند از این وام فوری استفاده کنند، اما چنانچه پزشکان متقاضی تسهیلات مرتبط با شغل خود باشند، حداکثر سقف تسهیلات قابل پرداخت به آنها ۵۰ میلیارد ریال خواهد بود.

سایر مشاغل و افراد جامعه نیز می توانند حداکثر تا سقف ۱۰ میلیارد ریال از تسهیلات موضوع طرح «تام» بهره مند شوند.

نرخ سود تسهیلات طرح از صفر تا ۱۷ درصد و مدت بازپرداخت اقساط حداکثر ۵ سال است.

وام گیرنده باید فاقد چک برگشتی و تسهیلات سررسید گذشته ٬ معوق یا مشکوک الوصول در کل شبکه بانکی کشور باشد.

پرداخت این وام به صورت فوری می باشد و در صورتی که افراد از قبل دارای حساب سپرده در بانک ملی هستند و یا افرادی که اکنون نسبت به افتتاح حساب سپرده بلند مدت در بانک ملی اقدام می نمایند در صورت ارایه درخواست تسهیلات حداکثر ظرف ۴۸ ساعت می توانند وام خود را دریافت کنند.

به گزارش بانک اول، در ضمن دریافت تسهیلات توسط اشخاص ثالث امکان پذیر است . یعنی افراد ثالث می توانند روی سپرده سایرین (وثیقه قرار دادن سپرده اشخاص دیگر) نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند.

براساس اعلام روابط عمومی صندوق بازنشستگی کشوری، با همکاری بانک عامل وام ضروری ۲۳هزار و ۸۳۶ نفر از مشمولان نوبت سوم به حساب حقوق این افراد واریز می شود.

براین اساس؛ این تسهیلات، ۱۲میلیون تومان با بازپرداخت ۳۶ ماهه است که نام نویسی آن به صورت اینترنتی، آبان امسال انجام شد.

بانک اول- بانک رفاه کارگران با صدور بخشنامه ای به کلیه شعب خود دریافت وام بدون ضامن تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان را تسهیل کرد.

به گزارش بانک اول هر چند بانک ها به طور سنتی و از سالهای پیش معمولا پرداخت وام و تسهیلات را در ماه پایانی سال به حداقل می رسانند و یا به طور کلی متوقف می کنند ٬ امسال و با دستور وزیر اقتصاد به بانک ها جهت پرداخت وام و تسهیلات بدون ضامن و یا حداقل دریافت ضامن و وثیقه ٬ بانک رفاه کارگران با صدور بخشنامه ای جدید شرایط ضامنین و وثیقه جهت پرداخت وام و تسهیلات به کارکنان و بازنشستگانی که حقوق خود را از این بانک دریافت می کنند ٬ آسان تر کرده است.

وام فوری بدون ضامن بانک رفاه کارگران

بر این اساس مقرر گردید کلیه کارکنان ٬ بازنشستگان ٬ و مستمری بگیران بخش های دولتی ٬ عمومی و خصوصی که حقوق ایشان از طریق بانک رفاه پرداخت می شود ٬ به صورت ذیل اقدام نمایند:

۱- کلیه شاغلین و مستمری بگیران دستگاههای اجرایی دولتی (شامل : وزارتخانه ها ٬ سازمان های دولتی ٬ شرکت های دولتی و....) و نهادهای عمومی دولتی و غیر دولتی و سایر شرکتهای بخش خصوصی حسب تشخیص بانک که حقوقشان نزد بانک رفاه کارگران است و دارای رتیبه اعتباری A-B و C می باشند تا سقف ۵۰ میلیون تومان بدون ضامن و با نامه کسر از حقوق از این تسهیلات استفاده کنند.

۲- کارکنان سایر شرکت های بخش خصوصی به تسخیص بانک که مشمول بند ۱ نبوده و واریز حقوقشان نزد رفاه است و دارای رتبه اعتباری A و B می باشند ٬ تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال بدون ضامن و با نامه کسر از حقوق و تا  سقف ۱۰۰ میلیون تومان با یک نفر ضامن معتبر و نامه کسر از حقوق و اخذ چک یا سفته  این تسهیلات را دریافت می کنند.

۳-کلیه مشمولین بند ۲ که دارای رتبه اعتباری C  می باشند با ارایه یک ضامن معتبر و نامه کسر از حقوق و اخذ چک یا سفته می توانند از این تسهیلات بهرمند گردند.

وام گیرنده و ضامنین باید فاقد هر گونه چک برگشتی و تسهیلات معوق و سررسید گذشته در شبکه بانکی کشور باشند.

وام گیرنده باید مدارک لازم مبنی بر احراز توان بازپرداخت اقساط را به بانک ارایه کند.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه پرداخت تسهیلات خرد تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به اقشار کارمندی و بازنشستگان تسهیل شد، گفت: این تسهیلات و وام‌ها برای کارکنان و کارمندان دولتی بدون ضامن ارایه می‌شود.

ذبیح‌الله سلمانی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرکل اقتصاد و دارایی استان قزوین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به دستور اکید و صریح وزیر اقتصاد روند پرداخت تسهیلات خرد تا سقف 100 میلیون تومان به اقشار کارمندی و بازنشستگان تسهیل شده و طی یک ماه اخیر فقط 100 هزار فقره از این تسهیلات پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه این تسهیلات و وام‌ها برای کارکنان و کارمندان دولتی بدون ضامن ارایه می‌شود،‌ اضافه کرد: هیچ مدیر بانکی حق ندارد بابت وام‌های خرد از کارمندان یا بازنشستگان ضامن بخواهد و اگر مدیری در این حوزه از دستورالعمل وزارت اقتصاد و دارایی سرپیچی کند، برکنار می‌شود. همچنان که در یک ماه گذشته چند مدیر بانک به دلیل خودداری از پرداخت تسهیلات خرد برکنار شدند.

سلمانی ادامه داد: تمامی دستگاه‌های نظارتی زیر مجموعه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی را فعال کردیم تا امر تسهیل در پرداخت تسهیلات خرد را رصد کنند و به همین خاطر مدیران بانکی متخلف در این حوزه خیلی زود شناسایی می‌شوند و مردم از این بابت نگرانی نداشته باشند.

معان توسعه مدیریت وزارت اقتصاد و دارایی با اشاره به فازبندی اجرای طرح تسهیل اعطای وام‌های خرد گفت: در مرحله اول کارمندان و افراد بازنسته می‌توانند از همان بانکی که از آن حقوق می‌گیرند،‌ درخواست وام کنند که برای پرداخت وام 100 میلیون تومانی باید یک فقره چک یا سفته بدهند و برای گرفتن وام 50 میلیون تومانی نیازی به همین چک و سفته هم نیست.

سلمانی از اعطای تسهیلات آسان به شاغلان آزاد و بخش خصوصی هم خبر داد و افزود: در مرحله بعدی بنا داریم که به آن دسته از فعالان کسب‌وکارهای خصوصی که خوش‌حساب بوده و به نظام بانکی کشور بدهکار نباشند، تسهیلات بدون ضامن پرداخت کنیم.

بازنشستگانی که برای دریافت تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به بانک‌ها مراجعه کرده‌اند، می‌گویند که حداقل خالص دریافتی آن‌ها برای دریافت این وام با بهره‌ی ۱۸ درصد، ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

بازپرداخت  تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی ۳۶ ماه است و بابت دریافت آن باید گوهی کسر از حقوق و فیش حقوقی ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ارائه شود. با این حال این تنها شرط بانک‌ها برای متقاضیان نیست و آن‌ها نباید تحت عنوان کارت اعتباری و وام خرد مرابحه در شبکه بانکی بدهی داشته باشند. 

همچنین متولدان پیش از سال ۱۳۳۵ به قبل یعنی افراد دارای سن ۶۵ سال به بالا به دلیل قبول نکردن سیستم جهت بیمه عمر، باید برای معرفی یک ضامن بازنشسته رسمی اقدام کنند.

این در حالی است که صندوق بازنشستگی بانک‌ها تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی را با نرخ بهره ۱۰ درصد اعلام کرده است. ۴ بانک دولتی، آمادگی پرداخت این تسهیلات را به بازنشستگان بانک‌ها دارند؛ ضمن اینکه بازنشستگان بانک‌ها تسهیلات را به صورت ۶۰ ماه بازمی‌گردانند. 

بخشی از سود تسهیلات بازنشستگان بانک‌ها را خود بانک‌ها متقبل می‌شوند؛ یعنی در شرایطی که قرار بود این تسهیلات با بهره ۱۵ درصد به این گروه از بازنشستگان پرداخت شود، بانک‌ها ۵ درصد آن را تقبل می‌کنند.

به نظر می‌رسد که بانکها میان بازنشستگان فرق گذاشته‌اند؛ در حالی که بسیاری از بازنشستگان غیربانکی به دلیل برخورداری از بدهی بانکی تحت عنوان کارت اعتباری و کافی نبودن سقف مستمری خود امکان دریافت این تسهیلات را ندارند و خود به خود کنار گذاشته می‌شوند.

یک فعال اقتصادی معتقد است پرداخت تسهیلات خرد بدون ضامن که به جای وثیقه محوری بر اساس اعتبارسنجی افراد انجام می‌شود، اگرچه حرکت مثبتی است اما با توجه به شرایط فعلی بانک‌ها چندان قابلیت اجرایی ندارد.

یک فعال اقتصادی معتقد است پرداخت تسهیلات خرد بدون ضامن که به جای وثیقه محوری بر اساس اعتبارسنجی افراد انجام می‌شود، اگرچه حرکت مثبتی است اما با توجه به شرایط فعلی بانک‌ها چندان قابلیت اجرایی ندارد.

محمدرضا حسینا رئیس مجمع فعالان اقتصادی، با اشاره به اینکه بانک‌ها در شرایط فعلی به دلیل کمبود منابع مالی حتی تسهیلات مصوب بخش تولید را نیز پرداخت نمی‌کنند، گفت: برآوردها نشان می‌دهد که بانک‌ها به دلیل کمبود منابع اقدام به اضافه برداشت از بانک مرکزی کرده‌اند تا بتوانند هزینه‌های جاری خود را تامین کنند. از این رو چند ماهی می‌شود که از پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی و تولیدی سر باز می‌زنند.

وی اظهار کرد: نکته قابل تامل این است که در چنین شرایطی، وزیر اقتصاد به بانک‌ها دستور داده است که پرداخت تسهیلات به این شیوه را هرچه زودتر آغاز کنند. این در حالی است که نرخ بهره، اندوخته قانونی و جریمه‌های بانکی نیز تغییری نداشته است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که چنین طرحی با توجه به وضعیت فعلی بانک‌ها قابلیت اجرایی نداشته و تنها جنبه نمایشی دارد.

این فعال اقتصادی افزود: این اقدامات و فشارها باعث می‌شود که نه تنها پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی با تعلل و مشکلات بیشتری از سوی بانک‌ها روبه‌رو شود بلکه تورم موجود در اقتصاد را نیز تشدید خواهد کرد؛ چرا که بانک‌ها چاره‌ای جز خلق پول ندارند و با حرکت در این مسیر، منجر به ایجاد تورم هرچه بیشتر خواهند شد.

رئیس مجمع فعالان اقتصادی همچنین با بیان اینکه تعداد کسانی که می‌توانند با شرایط بدون ضامن وام دریافت کنند محدود است، گفت: شرایط دریافت این تسهیلات به گونه‌ای است که امکان دریافت آن از سوی همه افراد وجود ندارد و موفقیت در این حوزه منوط به میزان حقوق افراد است. بر همین اساس بسیاری از افراد معترضند که بانک‌ها از پرداخت وام به آنها خودداری می‌کنند.

وی با ذکر مثالی افزود: اقساط وام ۱۰۰ میلیون تومانی با فرض نرخ بهره ۱۸ درصد و بازپرداخت سه ساله، حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است؛ بنابراین باید حکم حقوقی فردی که این وام را دریافت می‌کند، شش میلیون تومان باشد. البته این با فرض این است که فرد هیچ وامی نداشته و ضامن هیچ فردی هم نشده باشد که فرض دور از ذهنی است. اگر این فرد اقساط دو میلیون تومانی در ماه داشته باشد، برای آنکه بتواند برای وام ۱۰۰ میلیون تومانی نامه کسر از حقوق بگیرد، حکم حقوقی او باید حدود ۹ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان باشد.

حسینا همچنین اظهار کرد: ما فکر می‌کنیم که در شرایطی که مسوولان کشور و مقام معظم رهبری بر بخش صنعت و تولید تاکید دارند، منابع بانکی باید به سمت این بخش‌ها هدایت شود و از اظهارنظرهایی که قابلیت اجرایی ندارند، خودداری شود؛ چرا که این گونه صحبت‌ها باعث از دست رفتن هرچه بیشتر اعتماد مردم نسبت به دولتمردان می‌شود.

یک مقام مسئول در وزارت امور اقتصادی و دارایی از پرداخت بیش از ۲۶ هزار و ۸۹۱ میلیارد ریال تسهیلات خرد بدون ضامن، توسط ۱۱ بانک دولتی و نیمه دولتی در بهمن ماه سال جاری خبرداد.

 براساس گزارش معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، ۹۵ هزار و ۹۸۳ فقره تسهیلات خرد تا سقف یک میلیارد ریال بدون ضامن در بهمن ماه امسال پرداخت شده است.

بانک سپه با پرداخت ۴۰ هزار و ۸۵۲ مورد تسهیلات خرد، بانک رفاه کارگران با پرداخت ۲۵ هزار و ۳۳۲ مورد و بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز با پرداخت ۱۲ هزار و ۱۲۳ مورد تسهیلات، رتبه اول تا سوم در تعداد تسهیلات پرداختی بدون ضامن به متقاضیان در میان بانک‌های دولتی و نیمه دولتی را داشتند.

وام 200 میلیون تومانی به این مشاغل

حامد منکرسی معاون سیاست گذاری و اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات عنوان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای اجرای بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰، آذر امسال برنامه‌ای را به استان‌ها برای اعطای تسهیلات به فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ابلاغ کرد که ثبت نام از همان زمان آغاز شد.

وی گفت: بر اساس بازخوردهای دریافتی از ثبت نام‌ها تغییراتی را در این برنامه انجام دادیم که ورود افراد متقاضی برای دریافت تسهیلات را تسهیل کند.

منکرسی در ادامه افزود: این برنامه در ۶ محور و طرح تنظیم شده است که برای هر کدام از طرح‌ها مبالغی در نظر گرفته شد که به طور میانگین سرانه مبلغ وام اشتغال، برای طرح‌ها به ازای هر اشتغال صد میلیون تومان بود که با توجه به شرایط موجود این رقم را به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش دادیم.

وی با اشاره به اینکه شرایط برای دریافت وام نیز برای شرکت‌ها تسهیل شده است، گفت: تا قبل از این باید شرکت‌ها افراد را بیمه و قرارداد را منعقد و بعد برای وام اقدام می‌کردند، اما از این پس مقرر شده است در حین اجرای طرح بتوانند افراد را جذب و بیمه کنند یعنی ۵۰ درصد افراد را می‌توانند هنگام ثبت نام برای دریافت تسهیلات و ۵۰ درصد را در حین اجرای طرح بیمه کنند و این امتیازی برای فعالان این حوزه است.

معاون سازمان فناوری اطلاعات گفت: در حوزه آموزش نیز طرحی را دیدیم که شرکت‌ها می‌توانند افرادی را که مستعد و نیازمند آموزش و بازآموزی هستند به شرکت‌های فعال در این حوزه معرفی کنند که حدود ۶۲ میلیون تومان تسهیلات و ۱۸ میلیون تومان بلاعوض برای آموزش و توانمند سازی این افراد در نظر گرفته شد.

منکرسی افزود: بسیاری از شرکت‌ها یکی از چالش‌های این حوزه را بحث توانمندی و آموزش نیروی انسانی مطرح کردند که امیدواریم این طرح تا حدی بتواند نیاز آن‌ها را برآورده کند.

وی گفت: علاقه‌مندان برای ثبت نام می‌توانند به نشانی https://tavanafarin.ito.gov.ir مراجعه کنند و اکنون هر شش طرح فعال است و علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام به این سایت مراجعه و اطلاعات تکمیلی و جزئیات را آنجا مشاهده کنند. این تسهیلات کم بهره با دوره بازپرداخت ۳ ساله است و یک سال نیز تنفس دارد.

وی گفت: همه فرایند ثبت نام از طریق سایت قابل انجام است و از همین طریق متقاضیان می‌توانند روند درخواست هایشان را پیگیری کنند. کارگروهی مستقر در سازمان فناوری اطلاعات نیز پس از تایید مراحل، متقاضیان را به بانک عامل ارجاع می‌دهند.

معاون سازمان فناوری اطلاعات گفت: ثبت نام تا پایان امسال ادامه دارد و شاید پرداخت‌ها به آن طرف سال موکول شود و ما از متقاضیان تقاضا می‌کنیم هر چه سریعتر ثبت نام کنند.

عناوین ۶ برنامه و طرح به این شرح است:

۱- حمایت از توسعه اشتغال در شرکت‌های فعال حوزه فاوا

۲- حمایت از توسعه پلتفرم‌های کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و عرضه‌کنندگان روی پلتفرم

۳- حمایت از آموزش و توانمندسازی و کاریابی نیروی انسانی و برگزیدگان رویدادهای نوآوری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات

۴- حمایت از توسعه بسترهای برخط ارائه محصولات و خدمات در واحدهای صنفی و کسب و کارهای متداول و سنتی

۵- سرمایه در گردش

۶- حمایت از طرح‌های ویژه ملی

مشمولان طرح پرداخت‌ وام فوری بدون ضامن

در این مرحله شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران اجرایی دولتی همچون وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت‌های معتبر بخش خصوصی براساس تشخیص بانک که حقوق افراد به آن واریز می‌شود، مشمول طرح هستند. متقاضیان باید رتبه اعتباری B، A و C باشد.

کارکنان سایر شرکت‌های بخش خصوصی به تشخیص بانک که حقوقشان در بانک مربوطه است و رتبه A و B را دارند.

همچنین کارکنان سایر شرکت‌های بخش خصوصی که رتبه C داشته باشند و حقوقشان نزد بانک مربوطه باشد می‌توانند تسهیلات دریافت کنند.

شرایط دریافت وام‌های خرد ۵۰ میلیونی

در پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی، شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران تنها باید یک نامه کسر از حقوق ارائه کنند. همچنین باید توان بازپرداخت تسهیلات توسط بانک احراز شود.

کارکنان شرکت‌های خصوصی که حقوق آنها به بانک مربوطه واریز می‌شود و دارای رتبه A و B هستند، علاوه بر نامه کسر از حقوق باید یک برگ چک یا سفته ارائه کنند.

کارکنان شرکت‌های خصوصی که رتبه C دارند باید یک ضامن معتبر و یک برگ چک یا سفته به بانک ارائه کنند.

کارکنان شرکت‌های خصوصی که حقوق آنها نزد بانک مورد نظر است یک ضامن معتبر و یک برگ چک یا سفته ارائه کنند.

شرایط دریافت وام‌های خرد تا ۱۰۰ میلیون تومان

شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران تنها باید یک نامه کسر از حقوق به اضافه سفته یا چک ارائه کنند.

کارکنان بخش خصوصی با رتبه A و B که حقوق آنها به بانک مربوطه واریز می‌شود نیز بایک یک ضامن معتبر، سفته یا چک ارائه کنند.

کارکنان بخش خصوصی با رتبه C نیز که حقوق آنها نزد بانک مربوطه واریز می‌شود در دریافت وام‌های ۱۰۰ میلیونی باید یک ضامن معتبر و سفته یا چک به بانک ارائه کنند.

۱۳ بانک اعطاکننده تسهیلات خرد بدون ضامن

براساس این گزارش ۱۳ بانک مشمول طرح پرداخت تسهیلات خُرد به متقاضیان بدون وثیقه و ضامن هستند.

بانک‌های ملت، تجارت، صادرات، ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، صنعت و معدن، توسعه صادرات، پست بانک، رفاه کارگران، توسعه تعاون و بانک قرض الحسنه مهر ایران از جمله بانک‌هایی هستند که بخشنامه تسهیلات آسان به آنها ابلاغ شده است.

وام ۱۰۰ میلیون تومانی به عنوان یک کمک هزینه برای گروه‎‌های مختلف جامعه مطرح شد. ولی کارگران که گروه بزرگی از جامعه را تشکیل می‌دهند امکان دریافت این وام خرد را ندارند و از دریافت چنین کمک هزینه‌ای کاملا ناامید شده‌اند. در حالی که این کمک هزینه برای گروه کارگران مفید محسوب می‌شود.

به گزارش بانک اول با اعلام ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور دولت، پرداخت وام بدون ضامن شروع و دستورالعمل‌های لازم به این ۱۲ بانک عامل داده شد.ولی طبق گفته سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، این وام‌ها فقط برای گروه کارمندان و کارکنان دولتی قابل استفاده بود. البته خاندوزی اعلام کرد که به مرور گروه‌های دیگر هم امکان دریافت چنین وامی را خواهند داشت. حال چند هفته از زمان آغاز پرداخت این وام‌ به گروه کارمندان و کارکنان دولتی می‌گذرد و این طرح برای خود دولتی‌ها هم فراز و نشیب‌های زیادی داشته است. گروه کارگری هم به این وام امید زیادی داشت، ولی با مطرح شدن موانع مختلف کاملا از دریافت این تسهیلات دلسرد شده‌اند.

شرایط بانک‌ها برای پرداخت وام فوری بدون ضامن به کارگران

به گفته عباسعلی صفری، دبیر اجرایی خانه کارگر کردستان، کارگران برای دریافت این وام ۱۰۰ میلیون تومانی باید معادل همین مقدار پول را سپرده گذاری کنند، ضمن اینکه موانع و محدودیت‌های دیگری هم برای گروه‌ کارگران در زمینه دریافت همین تسهیلات از سوی بانک‌های عامل به وجود آمده است.

صفری بیان کرده که این وام به منظور رفع مشکلات مردم مطرح شد. کارگران به امید دریافت آسان وام بدون ضامن، طبق وعده‌های مسئولان، به بانک‌های عامل مراجعه می‌کنند اما در واقع سخت‌ترین شرایط جلوی پای آن‌ها قرار می‌گیرد. این مسئول خانه کارگری اعلام کرده؛ کارگری که ماهی چهارمیلیون تومان حقوق دریافت می‌کند، توانایی سپرده گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی را ندارد. ضمن اینکه بانک‌ها از وی درخواست می‌کنند برای دریافت وام بدون ضامن، سپرده ۱۰۰ میلیون تومانی را ۶ ماه در بانک بگذارد. این اقدام واقعا نشدنی است.

به اعتقاد وی، دولتمردان کشور باید به دنبال طرح‌هایی باشند که برای دهک‌های پایین جامعه هم اجرا شود. هم اکنون طرح وام بدون ضامن برای قشر کارگر واقعا عملیاتی نیست.

این شرایط باعث سرگردانی کارگران و دهک‌های پایین جامعه شده و باز هم یک وعده و حرف درمانی دیگر اتفاق افتاده است. شرایطی که بانک‌ها برای دریافت وام بدون ضامن اعلام کرده‌اند بیانگر این است که این وعده عملا قابل انجام نیست.

وام فوری طرح بشارت بانک کشاورزی، وام نقدی طرح تبسم بانک صادرات و تسهیلات با وثیقه سیم‌کارت کمترین سود بانکی را دارند. این بانک‌ها به کارمندان خود وام ۲۰۰ میلیون تومانی بدون بهره می‌دهند.

این بانک ها وام  فوری۲۰۰ میلیونی بدون سود می دهند

زندگی اقتصادی مردم ایران به وام گره خورده است. وام در ایران انواع مختلفی دارد و در هر دوره از زندگی به وام‌ها نیاز داریم. وام ازدواج، وام مسکن، وام کالا، وام خودرو، وام خودروی فرسوده، وام جعاله تعمیر مسکن، وام مضاربه و وام خرید ماشین‌آلات و تجهیزات یا مواد اولیه از مهم‌ترین وام‌ها هستند. برای دریافت تمامی این وام‌ها باید مسیر پرپیچ خمی را پشت سر بگذاریم. جالب است به این نکته نیز اشاره کنیم که مردم ایران برای وام بانکی به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول افراد معمولی هستند. این افراد برای دریافت کوچک‌ترین وام باید از هفت‌خان رستم عبور کنند. برخلاف مردم عادی گروهی در ایران به راحتی وام‌های کلان می‌گیرند. موضوع زمانی جالب می‌شود که این گروه بعضا اصل وام خود را بر نمی‌گردانند. سیستم بانکی ایران سالیان سال است که با این گروه دست و پنجه نرم می‌کند. ماجرای ابربدهکاران بانکی در منازعات انتخاباتی امسال حاشیه‌های زیادی را به دنبال داشت. خیلی از مردم به این موضوع گلایه دارند و خواستار رسیدگی مراجع قضایی هستند.

در ایران برخلاف تصور، خیلی از بانک‌ها برای اعطای وام از قوانین بانک مرکزی پیروی نمی‌کنند. این موضوع واکنش وزیر اقتصاد را در دولت سیزدهم به همراه داشت. خاندوزی از بانک‌ها خواسته بود مازاد نرخ سود وام را به مشتریان برگردانند. شاید برای شما هم نرخ بهره وام در کشورها سوال باشد. به نظر شما همه کشورها شرایط مشابه ایران را دارند؟ در ادامه همراه گسترش نیوز باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.

یک قاعده کلی در اقتصاد دنیا وجود دارد که هر چه نرخ تورم بالاتر باشد نرخ بهره وام هم افزایش پیدا می‌کند. بر این اساس ایران، ونزوئلا، آرژانتین و ترکیه بیشترین نرخ سود وام بانکی را دارند. زیمباوه با نرخ ۸۵ درصدی بهره وام بالاترین بهره بانکی را دارد. موضوع مهم انفجار تورم است. در ایران با اقتصاد تورم رو به رو هستیم. در نتیجه مردم ایران همیشه متقاضی دریافت وام هستند. 

بانک‌هایی که وام بدون سود می‌دهند

در پایان نگاهی به وام‌هایی داریم که بیشترین سودها و کمترین سود را از مشتریان خود می‌گیرند. بر اساس اطلاعات سایت رده که خدمات مالی و بانکی را مقایسه و بررسی می‌کند؛ بیشترین سود را وام نقدی بانک کارآفرین، وام نقدی تسهیلات اعتباری سپرده‌گذاران بانک سامان، وام نقدی میانگین حساب بانک ایران‌زمین، تسهیلات ویژه دارندگان دستگاه کارت‌خوان بانک سامان و وام نقدی بانک سامان با سود بین ۲۱ تا ۲۴ درصد دارند. از سویی کمترین سود وام بانکی را وام نقدی طرح بشارت بانک کشاورزی، وام نقدی طرح تبسم بانک صادرات و تسهیلات با وثیقه سیم‌کارت دارند. این بانک‌ها به کارمندان خود وام ۲۰۰ میلیون تومانی بدون بهره می‌دهند.

بانک سینا برای پرداخت وام فوری به بانوان دو طرح زیر را در نظر گرفته است

طرح یاس وام بانوان

طرح آذین وام بانوان

هر کدام از این طرح‌ها شرایط خاص خود می باشد

شرایط دریافت وام فوری بانوان در طرح یاس بانک سینا

پرداخت این وام به بانوان به صورت کارت اعتباری خرید کالا می‌باشد. خانم‌ها می‌توانند با دریافت این وام ظرف مدت یک ماه از فروشگاه‌های مجاز خرید نمایند. جزئیات وام ۲۰ میلیونی بانوان بانک سینا در جدول زیر آمده است:

مبلغ وام حداکثر ۲۰۰ میلیون ریال

مدت بازپرداخت وام بانوان ۳۶ ماه

سود وام ۱۸ درصد

ضامن یک ضامن رسمی با گواهی کسر از حقوق

وام فوری بانوان بانک سینا

شرایط دریافت وام فوری بانوان در طرح آذین بانک سینا

دریافت وام فوری بانوان در طرح آذین بانک سینا نیاز به سپرده‌گذاری در این بانک دارد و بانوان می‌توانند به پشتوانه سپرده خود تا مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان وام فوری دریافت نمایند. جزئیات وام ۲۵۰ میلیون تومانی بانک سینا در جدول زیر آمده است:

مبلغ وام ۸۰ درصد سپرده حداکثر ۲۵۰ میلیون تومان

مدت بازپرداخت وام بانوان ۳۶ ماه

سود وام ۵ درصد

شرایط سپرده‌گذاری نیاز به سپرده‌گذاری دارد به مبلغ سپرده ۶ درصد سود تعلق می‌گیرد

ضامن به ضمانت سپرده

وام فوری بانوان بانک مهر ایران

بانک مهر ایران در قالب طرح اندوخته بانوان ایران زمین اقدام به اعطای تسهیلات با سود ۴ درصد به بانوان می‌نماید. جهت دریافت وام فوری بانوان مهر ایران باید یک حساب سپرده در این بانک افتتاح کرده و در فواصل زمانی مشخص مبلغ مشخصی را در این حساب سپرده نمایید تا بتوانید از تسهیلات بانوان این بانک استفاده کنید. پرداخت این وام در ۴ مرحله به بانوان پرداخت می‌شود. شرایط دریافت وام بانوان مهرایران را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

مبلغ سپرده(در ماه) مدت سپرده‌گذاری مبلغ وام مدت بازپرداخت ضامن

۲۰۰ هزار تومان ۴ ماه ۳ میلیون تومان ۲۴ ماه یک ضامن معتبر

۱۰۰ هزار تومان ۲۴ ماه ۶ میلیون تومان ۲۴ ماه مسدودی سپرده+ضامن

۱۰۰هزار تومان ۲۴ ماه ۱۲ میلیون تومان ۳۶ ماه مسدودی سپرده+ضامن

۱۰۰ هزار تومان ۳۶ ماه ۲۰ میلیون تومان ۳۶ ماه مسدودی سپرده+ضامن

وام فوری بانوان بانک مهر ایران

بر اساس جدول فوق بانوان با سپرده مبلغ کمی در هر ماه می‌توانند در مجموع ۴۱ میلیون تومان وام قرض الحسنه بانوان از بانک مهر ایران دریافت نمایند.

نکته: در هر مرحله از اتمام اقساط وام می‌توانید از دریافت مرحله بعد انصراف دهید و مبلغ سپرده خود را از بانک دریافت نمایید.

وام فوری بانوان بانک کشاورزی

بانک کشاورزی با هدف فراهم کردن زمینه مشارکت بانوان در فعالیت‌های اقتصادی و اجرای مسئولیت های اجتماعی خود، طرح «بانوی ایرانی» را اجرا می کند. این طرح باتوجه به میزان سپرده‌گذاری مبالغ مختلف وام را پرداخت می‌کند. شرایط دریافت وام فوری بانوان بانک کشاورزی در جدول زیر آمده است:

مدت سپرده‌گذاری نسبت وام به سپرده مدت بازپرداخت نرخ تسهیلات

یک ماه ۵۰ درصد مبلغ سپرده گذاری ۶ ماهه ۱۸%

چهار ماه ۷۰ درصد مبلغ سپرده گذاری ۱۲ ماهه ۱۴%

چهار ماه ۵۰ درصد مبلغ سپرده گذاری ۲۴ ماهه ۱۴%

چهار ماه ۸۵ درصد مبلغ سپرده گذاری ۱۲ ماهه ۱۵

وام فوری بانوان در بانک کشاورزی بدون ضامن و به پشتوانه سپرده پرداخت می‌شود.

وام فوری بانوان بانک دی

بانک دی با هدف تکریم بانوان کشور، طرح تسهیلاتی ویژه بانوان را در نظر گرفته است.

در این طرح که با هدف ارج نهادن به بانوان کشور اجرایی شده است، تمامی بانوان شاغل و غیرشاغل می‌توانند با افتتاح حساب قرض‌الحسنه جاری در بانک دی از مزایای این طرح بهره‌مند شوند. شرایط دریافت وام فوری بانوان بانک دی در جدول زیر آمده است:

مبلغ وام بانوان حداکثر ۵۰ میلیون تومان

سود وام ۱۸ درصد

مدت بازپرداخت ۳۶ ماه

ضامن دو ضامن معتبر

شرایط سپرده‌گذاری حداقل ۲ میلیون تومان باید سپرده‌گذاری نمایید

وام بانوان بانک دی قابل واگذاری به همسر یا فرزند نیز می‌باشد.

وام فوری بانوان بانک ملت

بانک ملت در قالب طرح پرنیان به بانوان متقاضی، وام پرداخت می‌کند. جهت دریافت این وام باید به میزان ۱۰ میلیون تومان در بانک ملت حساب سپرده داشته باشید. شرایط دریافت وام فوری بانوان بانک ملت به شرح زیر می‌باشد:

مبلغ وام حداکثر ۵۰ میلیون تومان

سود وام ۱۸ درصد

مدت بازپرداخت وام بانوان ۳۶ ماه

سپرده‌گذاری حداقل ۱۰ میلیون تومان

وام فوری بانوان بانک ملت

امکان خرید بیمه نامه درمان تکمیلی به صورت انفرادی و بدون نیاز به انجام معاینات پزشکی، امکان سرمایه گذاری بلندمدت تا ۳۰ سال از طریق واریز تدریجی و دریافت سود علی الحساب ۱۶ درصد به صورت تضمینی، دریافت سود مشارکت در منافع حاصل از سرمایه گذاری تا سقف ۹۰ درصد و امکان استفاده از تسهیلات کارت اعتباری تا ۷۰ درصد مبلغ سپرده گذاری و تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال بدون ضامن، بخشی از مزایای طرح پرنیان بانک ملت است.

وام فوری برای افراد خاص

بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، به آن دسته از سازندگانی که قصد ساخت واحدهای مسکونی بر روی زمین‌های خود داشته باشند، تسهیلات ویژه از سوی شبکه بانکی پرداخت می‌شود.

بنا بر اعلام وزارت راه و شهرسازی به آن دسته از مالکانی که قصد دارند اقدام به احداث مسکن بر روی زمین‌های خود به قصد سکونت کنند، تسهیلات نهضت ملی مسکن پرداخت می‌شود. این گروه از مالکان برای دریافت این تسهیلات نیازی به خرید اوراق یا سپرده‌گذاری در بانک نخواهند داشت و می‌توانند متناسب با دستورالعمل تعریف شده در این زمینه اقدام به دریافت تسهیلات کنند.

پروژه‌های این گروه از افراد متقاضی تحت عنوان پروژه‌های ساخت مسکن خودمالکی در قالب طرح نهضت ملی مسکن ودر راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن، مشمول دریافت این تسهیلات ویژه خواهد شد.

این تسهیلات متناسب با پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی به مالکان سازنده پرداخت می‌شود و شامل تمام شهرهای کشور می‌شود.

آن طور که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است برای ثبت نام خودمالکان هیچ محدودیتی وجود ندارد و همه شهرهای کشور و همه روستاها برای این دسته از متقاضیان باز است. هرکسی با هر تعدادی که در مجوزش درج شده امکان ثبت‌نام و اخذ تسهیلات خودمالکی را دارد.

این گروه از افراد که قصد ساخت مسکن شخصی‌ساز دارند می‌توانند مانند سازندگان حرفه‌ای مسکن با ثبت نام در سامانه نهضت ملی و ارائه درخواست برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند.

بر این اساس، سازنده‌های مسکن خودمالکی در همه شهرهای کشور می‌توانند مانند سایر متقاضیان وسازنده‌ها از سقف تعیین‌شده برای تسهیلات ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال که در شهر تهران ۴۵۰ میلیون تومان، کلانشهرهای بیش از یک میلیون نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون تومان، مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است استفاده کنند. همچنین متقاضیان در روستاها هم تا ۲۵۰ میلیون تومان امکان استفاده از تسهیلات خودمالکی را دارند.

از هم‌اکنون نیز این امکان برای دارندگان زمین و سازندگانی که قصد دارند بر روی زمین‌های خود در قالب پروژه‌های خودمالکی اقدام به ساخت مسکن کنند، فراهم شده است تا با ثبت نام در سامانه نهضت ملی مسکن و ارائه مدارک خود، با انتخاب بانک به شعب معرفی شوند و نسبت به تکمیل اطلاعات در شعب بانک اقدام کنند. مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای ثبت نام و ارائه درخواست، شامل اسناد مالکیت و پروانه ساختمان است که بر اساس آن تسهیلات بانکی به این دسته از خودمالکان پرداخت می‌شود.

بنا بر اعلام وزارت راه و شهرسازی، تسهیلاتی که در قالب نهضت ملی مسکن به خودمالکان پرداخت می‌شود نیازی به خرید اوراق یا سپرده گذاری ندارد. مطابق با دستورالعمل پرداخت تسهیلات ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، این تسهیلات در ۴ مرحله و توسط بانک عامل به خودمالکان پرداخت می‌شود.

بر این اساس، در مرحله پی‌کنی و فونداسیون ۱۰ درصد، مرحله اسکلت و سقف ۴۰ درصد، سفت‌کاری ۲۵ درصد و مرحله نازک کاری نیز ۲۵ درصد تسهیلات به متقاضیان پرداخت می‌شود.

سقف تسهیلات بدون سپرده در تهران۶۰ میلیون تومان، در شهرهای بزرگ و بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۵۰میلیون تومان و در شهرهای کوچک نیز  ۴۰میلیون تومان است. متقاضیان در شهرهای بزرگ می توانند همزمان از تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن (اوراق ممتاز) ۱۶۰ میلیون تومان و در شهرهای کوچک نیز ۱۲۰میلیون تومان استفاده کنند. تسهیلات از محل اوراق برای زوجین هنرمند نیز متناسب با شهر محل زندگی تا دو برابر این میزان قابل افزایش است.در قالب این تفاهمنامه ، علاوه بر تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی بدون سپرده در تهران، امکان استفاده از تسهیلات اوراق را فراهم کرده تا به هنرمندان حوزه صنایع دستی بتوانند به صورت تلفیقی از ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن بهره مند شوند.

محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن در این‌باره گفت: پس از درخواست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص تامین تسهیلات هرمندان حوزه صنایع دستی، با کمال میل پذیرفتیم و مقدمات امضای تفاهم نامه با این وزارتخانه را سریعا ترتیب دادیم.

وی افزود: امیدواریم امضای این تفاهم نامه سرآغاز همکاری خوب بین بانک مسکن و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد.

وی تاکید کرد: بانک مسکن تلاش خود را می کند تا اقداماتی را در جهت افزایش رفاه کارکنان و هنرمندان انجام دهد.

 سعید اوحدی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز گفت: در حال حاضر ۵۲۰ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی فعالیت می کنند که : ۷۵ درصد از این هنرمندان را بانوان به خود اختصاص می دهند. از این میزان سهم نیز، ۶۰ درصد بانوان خودسرپرست هستند.

وی ادامه داد: بنابراین برکات تفاهم نامه ای که بین بانک مسکن و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امضا شده، در زندگی این گروه از جامعه مشهود است.

 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان