کرونای دلتا چیست؟

جدیدترین علائم کرونای دلتا

سویه مرگبار کرونا موسوم به «دلتا» که به اذعان متخصصان ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به سویه‌های قبلی مسری‌تر است، با ۱۵ نشانه اصلی بروز می‌کند و افراد با مشاهده آنها باید به سرعت روند درمان را آغاز کنند.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

کرونا تا کنون سه جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا و گاما داشته و دلتا جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.
حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در صفحه اینستاگرام خود ۱۵ نشانه ابتلا به ویروس دلتا کرونا را به ترتیب ذیل بر شمرده است:

۱ - تب رو به افزایش که با استامینوفن و سایر تب برها و بدن شویه کمی پایین می آید و دوباره می رود بالای ۳۸.۵.
۲ - تعریق شدید همراه با ضعف و بیحالی شدید.
۳ -تعداد تنفسی که هر بار از دفعه قبل و در حالت استراحت در یک دقیقه بیشتر شود. تعداد نرمال در بزرگسالان ۱۲ تا ۱۸ و بالای ۳۰ (چه در  اطفال چه در بزرگسالان اخطار کامل). بهتر است کس دیگری تعداد تنفس را بشمارد و بیمار حواسش نباشد.
۴ - بالا رفتن ضربان قلب، در یک دقیقه، این ساعت بیشتر از ساعت قبل! نرمال ضربان قلب در یک دقیقه ۷ تا ۹۰ هست. در کودکان زیر ۹ سال تا ۱۱۰ هم نرمال است.

۵ - تیره شدن لب ها و زیر ناحن ها همراه با تنگی نفس با تعداد تنفس بالا. 
۶ - ضعف فزاینده و خواب آلودگی. 
۷ - هذیان و بیان کلمات بی ربط و عدم تشخیص زمان و مکان.
۸ - بی اختیاری ادرار یا مدفوع.
۹ - اسهال و استفراغ شدید همراه با ضعف و خواب آلودگی.

۱۰  - سرفه های شدید، قطاری همراه با خلط زرد یا تیره.
۱۱ - درد تشدید شونده روی قفسه سینه بخصوص هنگام حرکت و بالا رفتن از پله.
۱۲ - کاهش تعداد ضربان قلب به زیر ۵۰.
۱۳ - بالا رفتن قند خون بصورت فزاینده.

۱۴  - کاهش اکسیژن خون ناگهانی زیر ۹۰ یا کاهش ساعت به ساعت آن! مثلا اول ۹۷ ، یک تا دو ساعت بعد ۹۵ بعد ۹۴ و همین طور کاهش یابد.
۱۵ - قطع یا کاهش فزاینده میزان ادرار در ۲۴ ساعت. نرمال این عدد حدود یک لیتر در ۲۴ ساعت است به شرطی که مایع مناسب میل شود.  

کرونای دلتا چیست؟

کرونای دلتا یک گونه از ویروس است، که برای اولین بار در هند و در طی یک موج عفونت شدید در ماه اردیبهشت و خرداد شناسایی شد. این گونه در برخی از مناطق هند به سرعت رشد کرد، و نشانه‌هایی از مقاومت نسبی در برابر واکسن‌ها را نشان داد. پس از مدتی کوتاه در سطح جهان شیوع پیدا کرد، و این شیوع تمامی برنامه‌ها را تغییر داد. مثلا انگلستان تازه در حال واکسیناسیون سریع و کنترل بیماری بود، که این گونه در آن‌جا هم مشکلاتی را ایجاد کرد.

کشورهای دیگر پس از مشاهده افزایش سریع و حیرت انگیز نسخه دلتا، سعی کردند که زودتر به مردم واکسن بزنند. کشورهایی که دسترسی گسترده‌ای به واکسن‌ها دارند، مانند کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی، امیدوارند که بتوانند ظهور اجتناب‌ناپذیر دلتا را کاهش دهند. اما برخی از دانشمندان نگرانند در کشورهایی که ذخایر واکسن زیادی ندارند، به ویژه در آفریقا، ویروس بسیار مخرب باشد.

واکسن کرونا

تاثیر واکسن بر کرونای دلتا چه مقدار است؟

متاسفانه واریانت دلتا نسبت به واکسن‌ها تقریبا مقاوم است، خصوصا در افرادی که فقط یک دوز دریافت کرده‌اند. طبق تحقیقات، یک دوز واکسن آسترازنکا یا فایزر، خطر ابتلا به گونه دلتا را در افراد تا حدود ۳۳٪ کاهش می‌دهد. در حالی که این در برابر گونه آلفا، ۵۰ % ایمنی ایجاد می‌کند. دوز دوم واکسن آسترازنکا باعث محافظت ۶۰ درصدی در برابر دلتا می‌شود و این مقدار در فایزر تا ۸۸% هم موثر است.

در یک مطالعه جدید، دانشمندان واکسن مدرنا را نیز مورد بررسی قرار دادند، و دریافتند که آنتی بادی‌های داوطلبان می‌توانند به طور موثری ویروس را با جهش‌های مختلف دلتا خنثی کنند. در حالیکه توانایی خنثی‌سازی نوع دلتا در مقایسه با نوع آلفا کمتر است، ولی باز هم دانشمندان معتقدند که این واکسن هنوز هم می‌تواند در کاهش علائم دلتا موثر باشد.

سازندگان واکسن روسی اسپوتنیک، اخیرا در توییتر اعلام کردند که واکسن آن‌ها در برابر نوع دلتا بیشتر از سایر واکسن ها موثر است. آن‌ها اضافه کردند که این داده‌ها را برای ارزیابی به یک مجله بین المللی تحویل می‌دهند. این شرکت همچنین گفته که به زودی موردی را ارائه می‌دهد که به طور خاص برای کار در برابر نوع دلتا طراحی شده است. ولی تا زمانی که داده‌ها به صورت عمومی در دسترس نباشند، ارزیابی صحت این گفته‌ها در مورد واکسن اسپوتنیک امکان پذیر نیست.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان