حکم پدر و مادر "بابک خرمدین" در پرونده قتل پسرشان !

حکم پدر و مادر بابک خرمدین در پرونده قتل فرزندشان چیست؟ این سوال را فخرالدین جعفرزاده - رئیس سابق دادسرای جنایی تهران و از وکلای فعلی پرونده های قضایی کشور به رکنا پاسخ داد.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

به گزارش رستانیوز، «فخرالدین جعفرزاده»رئیس سابق دادسرای جنایی تهران و وکیل پایه یک دادگستری در خصوص حکم پدر و مادر «بابک خرمدین» که به قتل پسرشان اعتراف کرده اند گفت: پدر و مادر اگر در قتل فرزندشان به شکل مشارکتی دخالت داشته باشند ، ولی بودنشان باطل می شود. قتل مانع ارث است . اولیادم مقتول ، طبق ماده 351 قانون مجازات اسلامی ، ولی دم همان ورثه مقتول می شوند. ورثه اولیای دم هستند، در این پرونده چون اولیای دم خودشان درقتل نقش دارند ، سمت اولیای دم بودنشان ضایع می شود و کنار می رود. مقتول فرزند و همسرندارد پس اولیای دم درجه یک ندارد. پدر قاتل مشمول قانون 612 قصاص نمی شود و 3 تا 10 سال حبس دارد ، مادر اگر معاون باشد مشمول ماده 127 قانون مجازات اسلامی می شود و بیش از 15 سال حبس تا 25 سال حبس خواهد داشت.

جعفرزاده در خصوص اینکه در این پرونده با توجه اینکه پدر قاتل و مادر معاونت در ارتکاب قتل دارد آیا بیشتر از قاتل حکم مجازات برایش تعیین می شود چنین گفت: خیر در بند ت تبصره 2 ماده 127 قانون مجازات اسلامی آمده است که قاتل اصلی اگر قصاص نشود به هر مجازاتی از جنبه عمومی جرم که 3 تا 10 سال زندان است محکوم شود معاون قتل به یک تا 2 درجه کمتر یعنی 3 تا 5 سال زندان محکوم می شود و در این پرونده که طبق قانون پدر قصاص نمی شود مادر با مجازات کمتری نسبت به مجازات حبس شوهرش محکوم می شود. .

وی تاکید داشت:  ماده 612 تعزیرات مصوب 1375 است، و قانون 127 مصوب سال 1392 است . قانون 612 در حال اصلاح شدن است و مجازات مباشر قتل به 20 سال حبس تغییر می یابد ولی هنوز تصویب نشده است و در مجلس مطرح است واشکالات فعلا به این قانون وارد است . بر این اساس، با قوانین مصوب ، اکنون حکم معاونت در قتل بیشتر از مباشرت در قتل در چنین پرونده هایی است.

فخرالدین جعفرزاده در ادامه در خصوص اینکه در این پرونده ورثه مقتول چه کسانی هستند با اشاره به اینکه بابک خرمدین یک برادر و دو خواهر دارد بیان داشت: با ارتکاب قتل توسط اولیای دم درجه یک ، ورثه مقتول ، اولیای دم درجه دو که خواهر و برادرهایش هستند می شوند. اولیای دم درجه دو در این پرونده با توجه به قوانین مجازاتی موجود، نمی توانند خواستار قصاص پدر شوند. می توانند اگر مادر قاتل باشد تقاضای قصاص مادر را داشته باشند ولی اگر مادر معاونت در قتل داشته باشد که طبق قانون مجازات می شود.

فخرالدین جعفرزاده در پایان تاکید داشت: این پرونده در مراحل اولیه تحقیق است.

 

منبع: رکنا
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان