چالش ها و مشکلات رستوران داری (رازهای موفقیت مدیریت کارآمد رستوران)
بررسی و شناخت چالش ها و مشکلات رستوران داری یکی از الزامات راه اندازی رستوران می باشد. بنابراین اگر به شغل رستوران داری علاقه مند هستید، توصیه می کنیم بررسی مزایا و معایب رستوران داری را در اولویت کار خود قرار دهید تا خیلی سریع در این شغل به موفقیت، دست پیدا کنید. ما در ادامه قصد داریم چالش ها و مشکلات شغل رستوران داری را به طور جامع بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
معرفی شغل رستوران داری
منظور از شغل رستوران داری، مدیریت بخش های مختلف رستوران می باشد که باید با دقت بسیار بالایی صورت گیرد. مدیریت رستوران، مفهومی غیر از پشت میز نشینی دارد و از آنجایی که بخش های مختلف رستوران از آشپزخانه گرفته تا ثبت سفارشات و... زیر نظر رستوران دار و یا مدیریت رستوران قرار دارد، می توان آن را جزء مشاغل پر مسئولیت حساب کرد. مدیر رستوران باید با ویژگی های یک رستوران خوب آشنایی داشته باشد و قادر به بهینه سازی و بهره برداری درست از تمامی بخش های رستوران باشد. این شغل نیاز به تخصص، مهارت، آموزش و اطلاعات زیادی دارد.
از جمله مهم ترین وظایف شغل رستوران داری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تامین نیروی انسانی متخصص هر بخش
- تهیه مواد اولیه خوراکی
- کنترل و مدیریت عملکرد کارکنان رستوران
- کنترل هزینه ها
- آنالیز کمی و کیفی غذاها
- و...
مشکلات و معایب رستوران داری
رستوران داری مانند هر شغل دیگری یک سری مزایا و معایبی دارد که در این بخش با توجه به موضوع مقاله، قصد داریم مشکلات و معایب رستوران داری را به طور جامع مورد بررسی قرار دهیم:
نیاز به سرمایه اولیه زیاد برای راه اندازی از مشکلات رستوران داری!
اولین چالش شغل رستوران داری این است که راه اندازی آن، نیاز به سرمایه اولیه کلان دارد. این سرمایه به منظور اجاره، رهن و یا خرید رستوران، طراحی داخلی فضای رستوران، طراحی منو و لوگو، استخدام نیروی انسانی مجرب، خرید لوازم و تجهیزات مورد نیاز و... در همان ابتدای راه اندازی رستوران، نیاز است و پس از آن هزینه های دیگری شامل هزینه های مربوط به قبوض آب، برق و گاز و... نیز به موارد قبلی افزوده می شود.
انتخاب فضای رستوران و خرید تجهیزات از دشوارترین مراحل است که بیشترین بخش از سرمایه شما را هم به خود اختصاص میدهد. به همین منظور اگر شما قصد راه اندازی یک رستوران ایرانی را دارید، ابتدا باید منو خود را انتخاب نمایید و پس از آن یک لیست از تجهیزات ضروری تهیه کنید. به عنوان مثال برای راه اندازی یک رستوران ایرانی از ضروریترین تجهیزات دستگاه کباب پز صنعتی، دیگ چلوپزی یا خورش پزی، میزکار، یخچال های صنعتی، ظرفشویی صنعتی و... میباشد که خرید آنها حتما لازم است.
عدم ثبات شغل رستوران داری
متاسفانه شغل رستوران داری از شرایط مختلف اجتماعی، اقتصادی و... تاثیر می پذیرد و همین امر، منجر به عدم ثبات این شغل شده است. پس اگر به دنبال یک شغل با ثبات و بی دردسر هستید، شغل رستوران داری مناسب شما نیست!
تهیه مواد اولیه با کیفیت قابل قبول از چالش های رستوران داری!
چالش دیگری که مدیران رستوران ها با آن مواجه هستند، تهیه مواد اولیه دارای کیفیت قابل قبول می باشد. در واقع تا زمانی که شما به عنوان مدیر رستوران نتوانید مواد غذایی با کیفیت تهیه و خریداری کنید، نمی توانید رضایت مشتریان خود را جلب و آن ها را به مشتریان دائمی تبدیل کنید، زیرا کیفیت مواد اولیه، تاثیر بسزایی در طعم و کیفیت غذا دارد.
پس اهمیت آن را دست کم نگیرید. متاسفانه امروزه به دلیل ازدیاد محصولات و مواد اولیه نامرغوب، تهیه مواد اولیه با کیفیت به یک چالش نسبتا بزرگ تبدیل شده است.
استرس و مسئولیت سنگین از مشکلات شغل رستوران داری
به عنوان یکی دیگر از چالش ها و مشکلات رستوران داری می توان به استرس زیاد و مسئولیت سنگین آن اشاره کرد. در واقع همانطور که قبل تر هم گفتیم مدیر رستوران باید بخش های مختلف رستوران را تحت نظارت و کنترل خود قرار داده و نیاز و چالش های کارکنان هر بخش از رستوران را برطرف کند.
مزایای شغل رستوران داری
در این بخش از مقاله پس از بررسی مشکلات رستوران داری، لازم دانستیم که اشاره ای هم به مزایای این شغل بکنیم. از جمه مهم ترین مزایای رستوران داری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بازار هدف گسترده
- سوددهی زیاد در صورت داشتن عملکرد صحیح
تجربیات رستوران داری برای دستیابی به موفقیت در این شغل!
برای اینکه مسیر موفقیت شغلی رستوران داری را در مدت زمان کوتاه تری طی کنید، علاوه بر بررسی مزایا، چالش ها و مشکلات رستوران داری، پیشنهاد می کنیم از تجربیات این شغل نیز استفاده نمایید.
تفکیک وظایف مدیر رستوران و مدیر آشپزخانه
همچنین باید بدانید که مدیریت کلی رستوران با مدیریت آشپزخانه آن متفاوت است. یک مدیر رستوران تنها باید بتواند یک مدیر خوب و کار بلد برای آشپزخانه خود انتخاب کند و آن فرد باید با نکات مدیریت آشپزخانه رستوران آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند کارهایی مانند سفارش میزان مواد اولیه، چیدمان آشپزخانه، تقسیم وظیفه آشپزها و سرآشپزها، بررسی کم و کاستی تجهیزات و... را به بهترین نحو انجام دهد.
هرچند که بهتر است در برخی موارد مدیر رستوران هم دخالت داشته باشد تا بهترین نتیجه برای رستوران دریافت شود. به عنوان مثال انتخاب مکانی برای تهیه بهترین مواد اولیه میتواند کمک مدیر رستوران به مدیر آشپزخانه برای بالابردن کیفیت غذای رستوران باشد و یا خرید تجهیزات درجه یک از یک فروشگاه قابل اعتماد برای پیشگیری از خرابی های احتمالی آینده. شما هم میدانید که اگر در ابتدا تجهیزات باکیفیتی خریداری شود، احتمال خرابی آنها کاهش پیدا کرده و به تبع آن هزینه تعمیرات یا جایگزینی هم کاهش پیدا خواهد کرد.
به همین دلیل ما به شما هلدینگ استیل پارس را معرفی میکنیم. شما از این فروشگاه میتوانید تجهیزات رستوران، هتل، کافی شاپ و... را تهیه کنید و از کیفیت آنها مطمئن باشید. همچنین باید بدانید که این فروشگاه بر روی محصولات خود گارانتی هم ارائه میکند تا در صورت بروز مشکل بتوانید تعمیرات تجهیزات را به صورت رایگان انجام دهید. هم میتوانید به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین از این فروشگاه خرید کنید و محصول خود را در محل مورد نظرتان تحویل بگیرید.
برای رستوران داری بهروز باشید!
شاید برایتان عجیب باشد، اما طبق تجربیات رستوران داری، در این شغل همواره باید به روز باشید تا از رقبای خود عقب نمانید. البته به روز بودن فقط مختص شما نیست، حواستان به نیروهای بخشهای مختلف رستوران نیز باشد و از آن ها بخواهید در رابطه با حیطه شغلی خود، مطالعه کرده و اطلاعات خود را به روز نگه دارند.
کاهش چالش های رستوران داری با برنامه ریزی
از دیگر تجربیات رستوران داری که می تواند در کاهش چالش ها و مشکلات موجود در مسیر شغلی مدیریت رستوران کمک کند، می توان به برنامه ریزی درست و اصولی، اشاره کرد.
بدیهی است زمانی که شما یک برنامه مشخص، تدوین و کارکنان خود را از آن مطلع سازید، همه چیز سر جای خودش قرار خواهد گرفت!
نتیجه گیری بررسی چالش ها و مشکلات رستوران داری!
ما در این مقاله سعی کردیم چالش ها و مشکلات رستوران داری را از منظرهای مختلف، مورد بررسی قرار داده تا در صورت علاقه مندی به این شغل، بتوانید با دید باز شروع به کار کرده، چالش های موجود در این مسیر را به حداقل برسانید و در سریع زمان ممکن به موفقیت دست پیدا کنید.
در آخر شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از رستوران داری را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر