سهام عدالت | سود سهام عدالت | ارزش سهام عدالت

جزئیات تازه از واریز سود سهام عدالت | کدام گروه سود سهام یک میلیونی می گیرند؟

مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: سهام داران خارج نشین در دریافت سود با دیگر سهامداران تفاوتی ندارند.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

ارزش سهام عدالت در این سالها یکی از مسائل بحث برانگیز در بین مردم و دولت بوده است.خیلی از مردم زمان ثبت نام ارزش سهام عدالت از ثبت نام جامانده اند و در این سالها با وجود پیگیری های مستمر نتوانستند در سایت ارزش سهام عدالت ثبت نام کنند و از این شرایط استفاده کنند.در سال گذشته شرایطی برای فروش و اعطای ارزش سهام عدالت از طرف دولت برای دارندگان آن ایجاد شده بود .وزیر امور اقتصادی و دارایی از پرداخت سود سهام عدالت از ٢١ اسفند ماه خبر داده است، اما با توجه به عدم واریز سود از سوی هفت شرکت، احتمال پرداخت این سود در چند مرحله قوت گرفت.

مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: سهام داران خارج نشین در دریافت سود با دیگر سهامداران تفاوتی ندارند.

طبق آخرین خبر ها به نظر می رسد سود سهام عدالت همه سهامداران واریز شود. سود سهام عدالت هر سال در دو مرتبه به حساب سهامداران پرداخت می شود. باقی مانده، حواشی واریز سود سهام عدالت سال ۹۸ همچنان ادامه دارد و سهامداران را از اینکه این پول به حسابشان واریز نشود نگران کرده است. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در حال پیگیری موضوع عدم پرداخت سود سهام عدالت توسط برخی شرکت ها است. در ادامه آخرین خبر ها را از واریز سود سهام عدالت می خوانیم.

محمد باغستانی گفت: شرط پرداخت سود سهام عدالت برای ایرانیان خارج از کشور ارائه شماره شبای معتبر یکی از بانک های ایرانی است پرداخت سود سهام عدالت برای ایرانی های خارج نشین نیز همانند افراد داخل کشور است و تفاوتی ندارد.

به گفته او درباره چگونگی دریافت سود سهام عدالت این دسته از ایرانیان خارج از کشور در سامانه سجام www.Sejam.ir یا سامانه سهام عدالت www.Sahamedalat.ir شماره شبای معتبر خودشان را اعلام کرده باشند می توانند سود سهام عدالت را دریافت کنند.

 پیش از این گفته شده بود سود سهام عدالت برای سهام داران که یکی از مشکلات زیر را داشته باشند واریز نخواهد شد.

گروه که سود سهام عدالت برای آن‌ها واریز نمی‌شود، شماره حساب‌های مسدودی دارند که نمی‌توان سود سهام را به این حساب‌ها واریز کرد. گروه دیگر شماره حساب های راکد، حساب های ارزی ،شماره حساب های بلند مدت و شماره حساب های مشترک هستند.

شرکت مخابرات ۳۴۷ میلیارد تومان و شرکت سیمان دشتستان ۴۷ میلیارد تومان بابت سود سهام عدالت به شرکت سپرده گذاری مرکزی بدهکار هستند.

زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص شد. سود سهام عدالت سال آینده چقدر می شود. افزایش سود سهام عدالت در سال آینده. آیا در تاریخ تعیین شده سود سهام عدالت واریز خواهد شد؟ مشمولان سود سهام عدالت چه کسانی هستند؟

بدهی ۳۴۷ میلیاردی مخابرات بابت سود سهام عدالت

محسن خدابخشی شنبه شب در گفت‌وگویی افزود: از هفت شرکت، یک شرکت سود سهام عدالت را پرداخت کرده و سه شرکت بیش از نیمی از سود سهام را پرداخت کرده‌اند. سه شرکت مخابرات، شرکت گروه مپنا و گروه سیمان دشتستان نیز سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند که مورد قبول نیست و با آنها برخورد می‌شود.

محسن انصاری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با بیان این مطلب گفت: پالایشگاه نفت بندر عباس و پالایشگاه تبریز هم سود مربوط به سهام عدالت را بطور کامل پرداخت نکرده اند.

وی افزود: با این حال ۹۴ درصد سود سهام عدالت وصول شده و شرکت مپنا هم امروز سود سهام خود را واریز کرد.

انصاری گفت: پیش بینی می‌شود تا پایان هفته ۹۹ درصد مطالبات در این زمینه وصول و سود سهام عدالت به حساب ذی نفعان واریز شود.

وی گفت: برای مدیران متخلف سابق پرونده قضایی تشکیل شده و مدیران جدید نیز اگر به تعهدات عمل نکنند به مراجعع قضایی معرفی می‌شوند.

مجید عشقی در حاشیه رونمایی از دیتاسنتر بازار سرمایه در جمع خبرنگاران در مورد اینکه برخی شرکت‌ها سود خود را به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی جهت واریز سود مشمولان سهام عدالت پرداخت نکرده‌اند، گفت: برخی شرکت‌ها با توجه به مشکلات مالی امکان پرداخت سود خود را ندارند، اما سازمان بورس باید به وظیفه خود عمل کرده و از مجاری مختلف این موضوع را پیگیری می‌کند.وی ادامه داد: بحث عدم پرداخت سود از سوی شرکت مخابرات مطرح است که باید گفت میزان این سود زیاد نیست و تاثیر زیادی روی میزان سود ندارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد زمان پرداخت سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ گفت: این سود تا ۲۱ اسفند در حساب مردم است.

تغییر دامنه نوسان

عشقی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا، در مورد تغییر دامنه نوسان توضیح داد: فرایندی برای تغییر دامنه نوسان طی شده است و دامنه به تدریج بازتر خواهد شد. تصمیمی که در این مورد گرفته شده است در سال جدید اعلام خواهد شد.

نحوه واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشده اند مشخص شد.

بر اساس مصوبه مجلس برای سال آینده دولت موظف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت یا شرکت های دولتی در بنگاه های قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه های (1) و (2) ماده (2) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب 25 خردادماه 1387 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشده اند اقدام کند. 

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی زمان قطعی واریز سود سهام عدالت را اعلام کرد.

احسان خاندوزی شب گذشته در جلسه شورای اداری استان گلستان اظهار کرد: واریز سود سهام عدالت از ۲۱ اسفند ماه به حساب افراد واریز می شود، البته نارضایتی هایی نیز در خصوص درج اطلاعات و سود سهام عدالت وجود داشت که امیدوارم با واریز سود مشکلات مردم در این حوزه رفع شود.

وی با بیان اینکه امیدوارم در شهریورماه سال ۱۴۰۱ بتوانیم طرح منطقه آزاد را به صورت رسمی کلید بزنیم، افزود: تصویب طرح جامع منطقه آزاد باید تا شهریور ماه انجام شود، اخیراً اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای هفت منطقه آزاد جدید در دولت تصویب شد که یک هفتم از اعتبار تعیین شده مربوط به منطقه آزاد اینچه برون است.

وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به واردات کالاهای اساسی به استان گلستان، یادآور شد: طبق هماهنگی های انجام شده واردات کالاهای اساسی از فروردین‌ماه واردات کالاهای اساسی به سه استان شمالی از مسیر کشورهای سی.آی.اس تامین می شود و افزایش ظرفیت گمرکی و ترانزیتی در این منطقه انجام خواهد شد.

خاندوزی با بیان اینکه شاخص وصل مالیاتی در استان گلستان مطلوب است، بیان کرد: گلستان استانی بر پایه کشاورزی است و خوشبختانه فرار مالیاتی در این استان بسیار پایین است.

وی به وضعیت  کارکنان موسسه مالی اعتباری کاسپین اشاره کرد و گفت: اولویت جذب کارکنان بانک‌ هایی که متقاضی استخدام نیرو هستند به کارگیری کارکنان موسسه کاسپین خواهد بود و این تغییر در ماه‌های آینده در شبکه بانکی انجام می شود.

با توجه به اعلام قبلی در زمینه واریز سود سهام عدالت از هفته سوم اسفند ماه، از امروز سهامداران در انتظار واریزی های سود سهام به حساب خود هستند.

با ورود به هفته سوم اسفند ماه، «احسان خاندوزی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی از واریز سود سهام عدالت از ۲۱ اسفند ماه خبر داده است؛ این در حالی است که تاکنون هفت شرکت سود خود را به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکرده اند.

پیگیری ها در خصوص نحوه واریزی سود سهام عدالت در صورت عدم پرداخت سود از سوی هفت شرکت انجام و مشخص شده است که از ۲۱ اسفند ماه به بعد به هر میزان که سود به حساب شرکت سپرده گذاری پرداخت شده باشند به حساب سهامداران پرداخت می شود و شرکت سپرده گذاری موظف به انجام این پرداختی ها در تاریخ اعلام شده از سوی وزیر اقتصاد است.

همچنین این احتمال وجود دارد که در صورت تداوم بدقولی هفت شرکت در خصوص واریز سود به حساب شرکت سپرده گذاری، سودهای پرداختی همچون سال گذشته در چند مرحله به حساب مشمولان سهام عدالت واریز شود.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه سود سهام عدالت به‌زودی برای مشمولان پرداخت می‌شود، گفت: اکنون تعداد ۳۶ شرکت سرمایه‌پذیر سهام عدالت که ۳۲ شرکت آن سود ده بودند، اقدام به واریز سودهای خود کرده و عدد خوبی به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز شده است.

به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، «محسن انصاری مهیاری» به اداره دیگری که به‌تازگی توسط سازمان بورس تاسیس شده اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت موضوع، اداره نظارت بر شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تشکیل شد، اکنون حدود ۴۹ میلیون نفر از مردم کشورمان سهامدار مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت هستند و سهام عدالت حدود ۱۰ درصد کل بازار سرمایه را تشکیل می‌هد.

تعیین تکلیف شرکت‌های سرمایه‌گذاری و پرداخت از طریق سجام

وی اظهار داشت: از مجموع ۳۱ استان، به دلیل مشکلات موجود، تاکنون ۲۶ استان مورد بازگشایی قرار گرفتند و همچنان پنج استان کشور هنوز وارد بازار سرمایه نشده اند، به دلیل این موضوع و سایر مشکلات مربوط به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سازمان بورس تصمیم گرفت اداره‌ای تخصصی در خصوص سهام عدالت تشکیل دهد.

انصاری مهیاری با بیان اینکه سود سهام عدالت امسال هم به زودی برای همه مشمولان سهام عدالت پرداخت می‌شود، افزود: اکنون تعداد ۳۶ شرکت سرمایه‌پذیر سهام عدالت که ۳۲ شرکت آن سود ده بودند، اقدام به واریز سودهای خود کرده و عدد خوبی به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز شده است که امیدواریم در روزهای آتی بقیه هم پس از وصول، به حساب مشمولان واریز شود.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار درباره پرداخت سود از طریق سامانه سجام (سامانه جامع اطلاعات مشتریان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه) بیان‌داشت: امسال حدود ۲۷۶ ناشر از مجموع ۵۹۰ ناشر سود ده، سود خود را به رقم ۱۶ همت (هزار میلیارد تومان) از طریق سامانه سجام پرداخت کرده‌اند. بنابراین، از ناشران درخواست می‌شود به‌طور حتم در هیات مدیره‌های خود مطرح کرده و سود را به احترام سهامداران خود از طریق سامانه سجام پرداخت کنند.

وی ادامه‌داد: درصدد هستیم با کاهش هزینه‌ها، شرکت سپرده‌گذاری عضو اتاق پایاپای شده و به نوعی بانکداری الکترونیک تشکیل و هزینه‌ها کاهش یابد.

انصاری مهیاری بیان‌داشت: در حال حاضر به‌ازای هر سهامدار ناشر باید ۲۵۰ تومان هزینه به شرکت سپرده‌گذای پرداخت کند و شرکت سپرده‌گذاری نیز همه این مبالغ را بابت هزینه‌هایی که باید برای این امور انجام دهد، پرداخت و هیچ‌گونه مبلغی برای سود خود کنار نمی‌گذارد.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ابراز امیدواری کرد اگر بانک مرکزی هم موافقت کند، شرکت سپرده‌گذاری به عنوان عضو معتمد اتاق پایاپای پذیرفته شود، این هزینه ها به‌شدت کاهش یافته و استقبال ناشران نسبت به پرداخت سود خود از طریق سامانه سجام روز به روز بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان بورس حدود ۶ میز صنعت (پالایشگاهی، سیمان، نیروگاه، بیمه، خودرو و ساخت قطعات و پتروشیمی) با هدف تعامل و برقراری ارتباط بیش از پیش سازمان با صنایع، شناسایی مشکلات آنها و انتقال آن به مسوولان ذیربط برگزار کرد، افزود: اتفاقات بسیار مثبتی پس از برگزاری این ۶ میز صنعت مشاهده شد، زیرا در لایحه بودجه ۱۴۰۱ قرار بر این بود که نرخ خوراک و سوخت تغییر زیادی داشته باشد اما با پیگیری های رییس سازمان و اعضای هیات مدیره در نهایت سقف نرخ خوراک گاز پنج‌هزار تومان به ازای هر مترمکعب و سقف سوخت ۲ هزار تومان تعیین شد که در شرایط فعلی با توجه به جنگ روسیه و اوکراین و افزایش گاز در اروپا اهمیت این موضوع دو چندان شد.

به گفته وی، اکنون سازمان بورس همچنان پیگیر تغییر فرمول فعلی نرخ خوراک است، تا دو قطب بین‌المللی که مصرف‌کننده بوده و تولیدکننده نیستند، از فرمول خارج شوند.

انصاری مهیاری ابراز امیدواری کرد به‌زودی شاهد نتایج این پیگیری‌ها خواهیم بود.

نگاه به عملکرد مدیریت نظارت بر ناشران در سالی که گذشت

وی در ادامه به برخی اقدامات سازمان بورس در طول یک سال اخیر در حیطه وظایف مدیریت نظارت بر ناشران اشاره کرد و افزود: در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری، ابلاغیه برگزاری مجامع الکترونیک برای همه ناشران ارسال شد و طبق این ابلاغیه، تاکنون حدود ۱۶ شرکت مجامع خود را به صورت الکترونیک برگزار کردند.

انصاری مهیاری ادامه‌داد: در راستای رعایت صرفه و صلاح سهامداران خرد، بهتر است ناشران مجامع خود را به صورت الکترونیک برگزار کنند، زیرا با این اقدام هزینه سهامداران به‌شدت کاهش یافته و امکان تصمیم‌گیری و اعمال رای از سوی سهامداران افزایش می‌یابد.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار به اقدامات دیگر سازمان اشاره کرد و گفت: جدول تحلیل حساسیت از دیگر اقدامات بود، به این شکل که همه ناشران اوراق بهادار ملزم شدند در گزارش تفسیری خود و در فصل چهارم، نسبت به درج و تحلیل حساسیت سود و زیان خود اقدام کنند.

وی اظهار داشت: افشای دلایل تغییر سود و زیان عملیاتی از دیگر اقدامات سازمان بود، به این معنی که اگر ناشری در سود و زیان عملیاتی خود بیش از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یا کاهش داشته باشد نسبت به شفاف سازی و توضیح درخصوص دلایل این موضوع اقدام کنند.

به گفته مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، ابلاغیه بسیار خوب و مفیدی هم برای همه ناشران مبنی بر افشاری فهرست زمین و ساختمان‌ها ارسال شد که ۱۰۰ درصد ناشران از آن استقبال کردند.

وی اضافه کرد: با این اقدام، شایعات در بازار کاهش می‌یابد زیرا طبق این ابلاغیه، از تمامی ناشران خواسته شده فهرست زمین و ساختمان خود را به همراه جزییاتی که در ابلاغیه آمده، منتشر کنند.

وی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه ابلاغیه‌ای برای تمامی ناشران مبنی بر اعلام فهرست جزییات هزینه‌های انرژی ارسال شده است، گفت: طی یک ماه اخیر با توجه به لایحه بودجه ۱۴۰۱، بازار با نوسانات بسیار زیادی در بحث مربوط به خوراک پتروشیمی و نرخ گاز صنایع همراه بود. به همین منظور از همه ناشران تولیدی خواسته شد که نسبت به شفاف سازی هزینه‌های انرژی خود اقدام کنند که بازار هم از این موضوع استقبال کرد.

وی ادامه داد: پیگیری های زیادی در خصوص فهرست دارندگان اطلاعات نهانی ناشران در حال انجام است که به زودی ابلاغیه هایی در این زمینه صادر خواهد شد و امیدواریم در فاز بعدی، افشای فهرست دعاوی حقوقی له یا علیه ناشران منتشر شود.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: اسامی ۷۸۱ ناشر در سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده‌ که تعداد ۳۸۳ ناشر در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده‌اند، ۱۶۴ ناشر در فرابورس و حدود ۲۰۳ ناشر در بازار پایه وجود دارند و ۳۱ ناشر هم فقط در سازمان ثبت شده اند و هنوز در هیچ کدام از بورس‌ها مورد معامله قرار نگرفته‌اند.

وی بیان‌داشت: پارسال در مجموع بورس و فرابورس، ۱۲۸ ناشر پذیرش شدند اما به دلیل شرایط بازار و رکودی که از نیمه دوم سال ۹۹ بر بازار حاکم شد، در سال ۱۴۰۰ نیز فقط ۴۹ شرکت در بورس و فرابورس پذیرش شدند.

وی به عرضه‌ها در این زمینه اشاره کرد و افزود: پارسال ۵۸ عرضه اتفاق افتاد که در سال جاری هم به دلیل شرایط بازار و اینکه احتمال داشت عرضه‌ها بازار را با نوسانات زیاد همراه کند، فقط ۲۶ عرضه انجام شد.

اصلاح دستورالعمل حاکمیت شرکتی

انصاری مهیاری در ادامه به موضوع حاکمیت شرکتی اشاره کرد و گفت: از اعمال حدود پنج ماده حاکمیت شرکتی که جزو پنج ماده اصلی نیز بوده تا اطلاع ثانوی جلوگیری به عمل آمده و تعلیق شدند.

وی اظهار داشت: دستورالعمل حاکمیت شرکتی به طور مجدد مورد بازنگری قرار گرفته است و در این راستا از مشاوران خارجی و اساتید دانشگاه‌های داخلی استفاده شده است و به پیش‌نویس دستورالعمل در این زمینه تهیه شده است. این دستورالعمل برای همه ناشران ارسال شده، نظرات ایشان دریافت شده و به زودی برای اظهارنظر و ارائه پیشنهادات توسط فعالان محترم بازار منتشر خواهد شد.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: موضوعی که بازار با آن بسیار درگیر است و تقاضای مطالبه‌گری برای آن وجود دارد، بحث قیمت گذاری دستوری است. زمانی که شرکتی وارد بازار سرمایه شده و یا دولت آن را خصوصی می‌کند، دیگر باید از اعمال مدیریت در آن شرکت خودداری کرده و به صاحب اصلی آن بسپارد و دولت‌ها به حاکمیت بخش خصوصی احترام بگذارند.

به گفته وی، صنعت خودرو نباید درگیر قیمت‎گذاری دستوری قرار گیرد و اگر شرکت‌های خودروساز در بازار سرمایه پذیرفته شده‌اند و سهام آنها در دست مردم است، قیمت‌گذاری دستوری روی این صنایع معنایی ندارد.

وی افزود: در بحث مربوط به صنعت پالایشی که از سال ۸۶ شرکت‌ها به مردم واگذار شدند، دیگر لزومی ندارد دولت روی فرآورده‌ها و مواد اولیه آنها قیمت‌گذاری کند. سازمان بورس مدام در حال مکاتبه است و در حال برگزاری جلسه با سایر مسئولان نظام است و اگر مطالبه گری برای حذف قیمت گذاری دستوری نباشد، کارها پیش نرفته و حرف ها شنیده نمی‌شود.

انصاری مهیاری در پایان گفت: اصلاح قانون بازار در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و از ناشران خواسته شده اگر نکاتی، انتقاد و یا پیشنهادی دارند به سازمان بورس و مدیریت ناشران و همچنین بورس و فرابورس ارسال کنند تا در کمیته‌‎های مربوطه بررسی شود.

مشمولان غیرمستقیم چقدر سود می گیرند؟

روز گذشته، نماد شرکت‎‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در بورس متوقف شدند تا پس از واریز سود توسط شرکت‌ها و محاسبه مبلغ دریافتی مشمولان، سود سهام عدالت پرداخت شود.

پس از توقف نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، سود این سهام به تعداد سهامی که افراد در اول اسفند ماه مالک آن هستند تعلق خواهد گرفت.

سود سهامداران غیرمستقیم سهام عدالت، چه زمانی پرداخت خواهد شد؟

ملاک پرداخت سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ برای مشمولان غیرمستقیم، مالکیت سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در روز اول اسفند ۱۴۰۰ خواهد بود.

لازم به ذکر است که سود ۵۵۰هزار تومانی سهام عدالت، شامل دارندگان سهام به روش غیرمستقیم نیز می‌شود و سود سهام عدالت به تعداد سهامی که افراد در اول اسفندماه مالک آن هستند، تعلق خواهد گرفت.

چه اشخاصی سود ۵۵۰هزار تومانی را دریافت خواهند کرد؟

مشمولانی که کل سهام خود را به فروش رسانده یا سهام بیشتری از شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را خریداری کرده‌اند، لزوما مبلغ ۵۵۰هزار تومان را دریافت نخواهند کرد.

سود برخی از افراد که درصدی از سهام عدالت خود را به فروش رسانده‌اند، به همان نسبت کاهش پیدا می‌کند و سود سهام، به حساب دارندگان جدید سهام عدالت واریز می‌شود.

مبلغ سود سهام عدالت چقدر است؟

دارندگان پرتفوی ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت، حدود ۵۵۰ هزار تومان سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۳۹۹ را دریافت خواهند کرد. سود سهام عدالت برای اشخاصی که دارای پرتفوی یک میلیون تومانی سهام عدالت هستند، حدود یک میلیون تومان خواهد بود و هیچ تفاوتی در انتخاب روش مدیریت مستقیم یا مدیریت غیرمستقیم در سهام عدالت وجود ندارد

خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در اظهارات عجیبی اعلام کرده که برای هر سهامدار سهام عدالت مبلغ ۶۰۰ هزار تومان سود واریز می‌شود. مردم منتظر واریز سود سهام عدالت باشند؟

همانند سال‌های قبل موضوع واریز سود سهام عدالت دوباره مطرح شد، اما به نظر می‌رسد که این بار به اشتباه عنوان شده است.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد که براساس محاسبات، احتمالا تا پایان سال رقمی حدود ۶۰۰ هزار تومان به حساب هر سهامدار پرداخت شود.

او از سه برابر شدن مبلغ کل سود سهام عدالت خبر داد. حسین قربان‌زاده گفت: جمع سود سال ۹۸ که سال گذشته به حساب سهامداران پرداخت شد، حدود ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که امسال این عدد به بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان رسید.

از این میزان سود شرکت‌های غیر بورسی حدود دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و سود شرکت‌های بورسی رقمی حدود ۲۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

آزادسازی سهام عدالت

آزادسازی سهام عدالت از جمله مسایلی بود که در چند سال اخیر مورد بحث بسیاری از مسوولان قرار داشت، عرضه آن در بورس به عنوان چالشی جدی در بازار مدنظر قرار گرفته بود و فقط در انتظار اجازه رهبر معظم انقلاب بود که در نهایت این اقدام در ۹ اردیبهشت ماه سال گذشته با صدور ابلاغیه‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب آزادسازی و از طریق دو روش با عنوان آزادسازی به روش مستقیم و نیز غیرمستقیم فرصت تصمیم‌گیری را در اختیار مشمولان این سهام قرار داد.

مشمولان سهام عدالت 49 میلیون نفر هستند که از سال گذشته که فرمان آزادسازی سهام عدالت صادر شد، حدود 19 میلیون نفر روش مدیریت مستقیم سهام را انتخاب کردند و 30 میلیون نفر نیز در روش مدیریت غیرمستقیم یعنی مدیریت از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باقی ماندند.

در حال حاضر عمده این شرکت‌ها یعنی در حدود 28 شرکت وارد بورس شده و سهام آنها قابل معامله است، اما 19 میلیون نفری که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده‌اند، سال گذشته ابتدا اجازه فروش 30 درصد از سهام خود را داشتند و از عید غدیر سال گذشته نیز اجازه فروش 60 درصد را پیدا کردند، اما به دلیل افت بازار و افت قیمت نهاد ناظر فروش سهام عدالت به روش مستقیم را متوقف کرد و هنوز فروش آن متوقف است.

در این زمینه بسیاری از کارشناسان می‌گویند، برای اداره مطلوب سهام خرد بهتر است، از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری و یا صندوق‌های سبدگردان به مدیریت این سهام اقدام کرد. اما سوال این است که چرا این سهام در بورس مرتب ریزش پیدا می‌کند و سهام عدالت از ارزش اسمی خود هم پایین‌تر آمده است.

نوحی گفت:‌ پیشنهاد می‌شود اداره سهام عدالت برای کسانی که مدیریت مستقیم را انتخاب کرده‌اند، از طریق صندوق‌ها توسط افراد حرفه‌ای انجام شود، به عبارتی دیگر سهام عدالت دست اشخاص است و مالکیت آن به دارنده سهام تعلق دارد، ولی فرد می‌تواند در صورت تمایل اجازه مدیریت کردن این سهام را در قالب یک قرارداد با سبدگردان‌ها امضاء کند.

وی گفت: با حفظ مالکیت سهام عدالت می‌توان مدیریت آن را در اختیار افراد حرفه‌ای قرار داد و این سهام به عنوان آورده غیرنقدی او برای صندوق‌ سبدگردانی استفاده می‌شود و می‌تواند مشاور سبدگردانی برای خود برگزیند و یک کد اختصاصی جداگانه برای او صادر می‌شود، به عبارت دیگر مالکیت آن دارایی با سرمایه‌گذار و دارنده سهام است و مالکیت به کسی منتقل نشده، اما مدیریت حرفه‌ای آن را به افراد حرفه‌ای می‌پردازد، چون ممکن است دارنده سهام یک کارگر باشد که نه اطلاعات کافی و نه وقت کافی در اختیار دارد و نه اینکه صرفه اقتصادی دارد که برای رقم‌های کوچک و خرد هزینه پردازش و مدیریت را بپردازد.بلکه می‌تواند از ابزارهای موجود سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه استفاده کند.

وی گفت:‌ باید همه جوانب در نظر گرفته شود، چون تعداد سرمایه‌گذاران در سهام عدالت زیاد است کل سهامداران عدالت بیش از 49 میلیون نفر هستند که 19 میلیون نفر روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردند، باید جوانب کار به صورت کامل دیده شود.

مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس همچنین در پاسخ به این پرسش که الان مدیریت سهام عدالت در اختیار چه کسانی قرار دارد و آیا سهام عدالت رها شده است، گفت: از ابزارهای موجود بازار می‌توان مدیریت سهام عدالت را به روش غیرمستقیم انجام داد و سرمایه‌گذاری غیرمستقیم باید توسعه پیدا کند و دسترسی ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم برای همه سرمایه‌گذاران از جمله دارندگان سهام عدالت باید توسعه پیدا کند و مردم هم به ارائه‌دهندگان خدمات که دارای مجوز از سازمان بورس هستند، آشنا شوند و بدانند چه مدارکی لازم دارند و منابع خود را در اختیار افرادی که دارای مجوز رسمی هستند، قرار دهند که آنها هم تخصص دارند و هم امکان مدیریت حرفه‌ای در مورد دارایی‌های مردم وجود دارد.

نوحی در مورد اینکه گفته می‌شود در دنیا تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری سه برابر تعداد نمادها و شرکت‌های بورسی است گفت: واقعیت این است که باید بدانیم بازار سرمایه در آن کشورها از چه زمانی شروع شده و ما چه زمانی شروع کرده‌ایم، نمی‌توان یک شبه به آنها برسیم در کشورهای پیشرفته یکسری نهادهای مالی جا افتاده هستند که صندوق‌هایی با فعالیت 50 تا 60 سال هستند، در حالی که در کشور ما بازار سرمایه دارای یک ساختار جوان است و در مورد صندوق‌ها تازه شروع به فعالیت کرده‌اند، اما نسبت رشدی که در بازار سرمایه اتفاق افتاده با توجه به عمر آن نسبت قابل قبولی است و عملکرد خوبی دیده شده است به هر حال باید سرمایه‌گذاری به روش غیرمستقیم در کشور ما توسعه پیدا کند.

ارزش سهام عدالت در این سالها یکی از مسائل بحث برانگیز در بین مردم و دولت بوده است.خیلی از مردم زمان ثبت نام ارزش سهام عدالت از ثبت نام جامانده اند و در این سالها با وجود پیگیری های مستمر نتوانستند در سایت ارزش سهام عدالت ثبت نام کنند و از این شرایط استفاده کنند.در سال گذشته شرایطی برای فروش و اعطای ارزش سهام عدالت از طرف دولت برای دارندگان آن ایجاد شده بود .​

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصمیم این سازمان در مورد دامنه نوسان و تعیین تکلیف سهام عدالت را تشریح کرد.مجید عشقی در نشست خبری که امروز برگزار شد، با اشاره به نشست روز گذشته هیات مدیره سازمان بورس با رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در این نشست مباحث تخصصی زیادی مطرح شد که امکان پاسخ دادن به همه این مباحث در این جلسه امکان پذیر نبود اما همه این مباحث در سازمان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی درمورد دامنه نوسان در بورس توضیح داد: دامنه نوسان ابعاد مختلفی دارد که سازمان درحال بررسی آن است تا متناسب با شرایط بازار درمورد آن تصمیم‌گیری شود. این مطلوب است که مانند بورس‌های بزرگ دنیا دامنه نوسان پویایی داشته باشیم اما درحال حاضر با عدم تعادل در بازار مواجه هستیم و اگر دامنه نوسان وجود نداشته باشد، این نوسانات شدیدتر می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این موضوع در هیات مدیره سازمان درحال بررسی است و اگر شرایط محیا باشد، روش‌های مختلفی برای باز کردن دامنه نوسان وجود دارد که از جمله آن می‌توان به باز کردن دامنه نوسان برای سهام شرکت‌هایی اشاره کرد که تعادل و بازارگردان دارند.

عشقی با اشاره به صنعت خودرو گفت: برای مثال اگر در سهم‌های خودرویی دامنه نوسان وجود نداشت، اخباری که هفته‌های قبل درمورد افزایش قیمت خودرو و لغو آن منتشر شد، تاثیر منفی زیادی روی این سهم‌ها می‌گذاشت.

برنامه سازمان بورس برای بازگشت اعتماد سهام‌داران

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال مبنی بر برنامه سازمان برای بازگشت اعتماد سهام‌داران به بازار گفت: بازگرداندن اعتماد منحصر به سازمان نیست چراکه سازمان تنها یک دستگاه نظارتی است که وظیفه نظارت بر ناشران را بر عهده دارد.

عشقی با تاکید بر اینکه سیاست‌گذاری باید در بخش اقتصاد کلان کشور انجام شود، اظهار کرد: اقدامی که سازمان طی دو ماه گذشته انجام داد، این بود که درمورد موضوعات مختلف مربوط به سازمان رایزنی‌های لازم را انجام داده است.

وی افزود: برای مثال در بحث قیمت‌گذاری دستوری رایزنی‌های زیادی صورت گرفته است. مسایل مختلفی در اقتصاد کلان وجود دارد که باید برطرف شود. برای مثال کنترل تورم و نقدینگی از اولویت‌هاست که سعی کردیم این موضوعات کم‌ترین تبعات را روی بازار بگذارد. اما سازمان به تنهایی نمی‌تواند اعتماد را به بازار برگرداند.

تصمیم جدید سازمان بورس برای سهام عدالت

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگر درمورد سهام عدالت نیز گفت: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت که برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرایند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت شده و به مالکان اصلی آن داده شود

چالش پالایشگاه‌ها، صادرات محصولات توسط دولت است

وی در ادامه با بیان اینکه چالش‌های بازار سرمایه مشخص است، عنوان کرد: این بی انصافی است که بگوییم در حوزه حذف قیمت‌گذاری دستوری اقدامی انجام نشده است. در چند سال گذشته این اتفاق در صنایع مختلف از جمله فولاد و پتروشیمی رخ داد. این مسیر باید برای سایر محصولات نیز ادامه پیدا کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: البته دلیل همه چالش‌ها قیمت‌گذاری دستوری نیست. گاهی فرایندها مشکل دارد. برای مثال پالایشگاه‌ها خصوصی شده‌اند اما محصولات آن‌ها توسط دولت صادر می‌شود.

آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس

عشقی درمورد آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس نیز توضیح داد: سیاست‌گذاری عرضه خودرو در بورس بر عهده سازمان بورس نیست اما شرایط پذیرش در بورس کالا فراهم است. اما تصمیم نهایی را باید وزارت‌خانه مربوطه اخذ کند. این موضوع درحال مذاکره است.

قرارداد جدید با صندوق توسعه ملی برای تزریق مداوم منابع

وی در ادامه با اشاره به مصوبه تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه گفت: صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه برای حمایت از بازار تشکیل شده است و دولت برای گسترش آن عزم جدی دارد. این تصمیم وجود دارد که مبلغی به صورت مداوم به این صندوق واریز شود و در لایحه بودجه سال آینده برای نخستین مرتبه مبلغی برای این موضوع دیده شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: تصمیم دولت این است که علاوه بر ۲۰۰ میلیون تومانی که سال گذشته برای تزریق به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه تصویب شد، مبلغ جدیدی تصویب و به صورت ماهیانه و مداوم واریز شود. در این راستا با صندوق توسعه ملی قراردادی امضا خواهد شد.

عرضه بلوکی برخی شهرهای دولتی

عشقی از مذاکره برای عرضه بلوکی برخی سهم‌های دولتی در بازار سرمایه خبر داد و گفت: البته عرضه سهام دولتی و فروش اوراق در سال آینده کمتر خواهد شد. بطور کلی فکر می‌کنیم در ماه‌های آینده شرایط بازار بهتر شود اما هم عرضه سهام دولت و هم اوراق بر اساس کشش بازار صورت خواهد گرفت.

آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت

وی از تشکیل صندوق بازارگردانی شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت خبر داد و گفت: قرار است منابعی در قالب صندوق بازارگردانی برای شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در نظر گرفته شود. البته این موضوع منوط به این است که آئین‌نامه اجرایی به جای سهام عدالت اصلاح و مدل نهایی آن در شورای عالی بورس تصویب شود.

او در مورد پرداخت سود سهام عدالت نیز توضیح داد: ۹۸ درصد سود سال ۱۳۹۸ پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات باقی مانده است. برای این عدم پرداخت نیز از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصی سازی نیز در حال پیگیری آن است.

عشقی در مورد سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ نیز گفت: این موضوع در جلسه آتی شورای عالی بورس مطرح می‌شود و در مورد نحوه دریافت مبالغ از شرکت‌ها تصمیم گیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رها شدن سهام عدالت توسط متولیان، موجب شده است ارزش بازاری این سهام با وجود ارزنده بودن، یک‌چهارم ارزش واقعی باشد.

حمیدرضا جیهانی در مورد ارزنده بودن پرتفوی سهام عدالت بیان کرد: سهام عدالت به ذات یک ترکیب ارزنده‌ای از سهام شرکت‌های مختلف است که در دهه هشتاد دولت تصمیم گرفت به دهک‌های پایین درآمدی جامعه یک‌سری از سهام شرکت‌های ارزنده و تولیدی را که دارای ارزش افزوده بالایی بودند را در قالب سهام عدالت اختصاص دهد.  

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان