مهم ترین مسئله درباره دعاوی کیفری این است که شما تنها در طی یک دوره دادرسی امکان اثبات و طرح دعوی را دارید و اگر نتوانید در دادگاه ها به صورت مطلوب از حق خود دفاع کنید و ابعاد متفاوت و درست قضیه را در دفاع از خود چه در مقام شاکی و چه در مقام مشتکی عنه و یا اصطلاحا متشاکی بیان نمایید. پس از آمدن حکم نهایی دیگر امکان دفاع از خود و یا طرح دوباره دعوا را ندارید و دادگاه بیش از یک بار به آن رسیدگی نمی کند. از این روی داشتن وکیلی مجرب در دادگاه به شما کمک شایانی میکند. به وکلایی که امکان حضور و ایفای نقش وکالت در پرونده های کیفری را دارند، وکیل کیفری میگویند. چنانچه شما یک دعوای کیفری داشته باشید و یا از شما شکایت کیفری شده باشد، نیاز مبرم به داشتن وکیل آشنا با قوانین کیفری دارید.
وکیل کیفری چه وظایفی دارد؟
چنانچه شما قصد دارید تا دعوای کیفری خود را در دادگاه مطرح نمایید، نیاز به مشاوره با وکیل کیفری دارید. از آن جایی که طرح درست دعوا بسیار اهمیت دارد، وکیل کیفری از ابتدای شروع روند طرح دعوی و تنظیم شکوائیه به شما کمک میکند و همچنین شما را برای جمع آوری مدارک مورد نیاز برای اثبات دعوا راهنمایی میکند. اما مهم ترین وظیفه وکیل کیفری ، حضور در دادگاه و اثبات کردن دعوای شما است. از آن جایی که شما فقط میتوانید یک بار دعوای خود را مطرح کنید، بسیار مهم است که در آن یک بار، دعوا به درستی طرح شده و توضیحات و ارائه مدارک و همچنین دفاع از آن به درستی صورت گیرد. بسیاری از افراد که دعوای کیفری را مطرح کرده اما به وکیل کیفری مراجعه نمیکنند و از راهنمایی و علم یک وکیل کیفری استفاده نمیکنند و یا به دلایلی از جمله هزینه ها به وکلایی که تجربه کافی ندارند رجوع میکنند که نه تنها باعث میشود که حقشان در دادگاه نادیده گرفته شود، بلکه گاهی متحمل هزینه های دادرسی نیز میشوند.
ویژگی های وکیل کیفری
وکیل کیفری شخصی است که در حوزه دعاوی کیفری از جمله قتل، ضرب و حرج، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، سرقت و… تخصص و تبحر وکیل در این گونه دعاوی بسیار اهمیت دارد زیرا ممکن است عدم دفاع صحیح از متهم میتواند موجب مجازات او شود که در بسیاری موارد مثل جرم قتل عمد میتواند آثاری به بار آورد که به هیچ عنوان قابل جبران نمیباشد. طبق قانون آیین نامه، کارآموزان وکالت و یا وکلای پایه دو دادگستری، در پذیرش پرونده های کیفری محدودیت هایی دارند و امکان قبول و اعلام وکالت در همه پرونده های کیفری را ندارند. پرونده هایی که مرجع تجدید نظر از احکام صادره، دیوان عالی کشور میباشد، فقط در صلاحیت وکیل کیفری است که دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری باشد و در پرونده های حقوقی نیز وکیل حقوقی در صورتی که فاقد پروانه وکالت پایه یک دادگستری باشد، دارای محدودیت هایی از سوی قانون گذار میباشد.
چه زمانی میتوان از وکیل کیفری کمک گرفت؟
اگر دعوای کیفری علیه شما مطرح شده است، امکان استفاده از وکیل کیفری را دارید. زیرا همان گونه که اثبات دعوا کاری دشوار و پر از پیچیدگی است، دفاع از خود در دادگاه و در برابر دعوای دیگران نیز کاری بس مشکل و پیچیده است. چنانچه نتوانید به تنهایی از حق خود دفاع نمایید و یا این که از خود دفاع نکنید، به منزله قبول و اثبات اتهام است و مجرم شناخته میشوید و در دادگاه کیفری، این بدین معنی است که برای شما حکمی شامل مجازات صادر میشود و همچنین برای شما سو سابقه باقی میماند که وجود آن بسیار در روند زندگی تان مضر است. بنابراین بهترین راه حل داشتن یک وکیل کیفری است تا در دادگاه در کنار شما حضور داشته باشد و همچنین پیش بینی درستی از گفته ها و مدارک احتمالی که علیه شما در دادگاه مطرح میشود و راه پاسخگویی و دفاع در برابر آن ها را بداند.
منظور از وکیل تسخیری کیفری چیست؟
بسیاری از افرادی که در معرض اتهام قرار میگیرند، امکان مالی داشتن یک وکیل را ندارد. لازم است بدانید که در این صورت نیز، دادگاه برای جرائم که مجازات آن ها بسیار سنگین است، مانند اتهام قتل، قاچاق مواد مخدر و امثالهم، امکان درخواست وکیل تسخیری را برای متهم قرار داده است. به صورتی که دادگاه یکی از وکلای کیفری خود را در اختیار متهم میگذارد تا از او دفاع کند و به او مشورت دهد.
ارسال نظر