قیمت خودرو| قیمت خودرو خارجی

پیش‌بینی‌های مهم از بازار خودرو/ ارزانی شدید قیمت خودرو

بازار خودرو در شرایط رکودی قرار دارد. اما قیمت‌ها نوسانی است. کارشناسان نوسان قیمت را برای بازار خودرو در روز‌های آینده پیش‌بینی می‌کنند.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

قیمت خودرو کاهش یافت قیمت خودرو مدتی دید افزایشی بود قیمت خودرو باز هم ارزان میشود قیمت خودرو را نمی توان پیش بینی کرد.

بازار خودرو در شرایط رکودی قرار دارد. اما همچنان قیمت‌ها نوسانی است. کارشناسان نوسان قیمتی را برای بازار خودرو در روزهای آینده پیش‌بینی می‌کنند.

عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو گفت: در حال حاضر بازار در وضعیت رکودی قرار دارد. البته این رکود نسبت به روزهای گذشته بیشتر شده است. زیرا بحث واردات خودرو به کشور در مرحله نهایی است و بازار منتظر نتیجه این واردات است.

اما در سایت‌های آگهی فروش خودرو مانند دیوار، قیمت‌ها با نوسان همراه است. جعفری در این رابطه می‌گوید: افزایش قیمت برخی خودروها در آگهی‌های فروش خودرو به این دلیل است که دلالان می‌خواهند خودورهای خود را به بالاترین قیمت بفروشند. اما خرید و فروشی در بازار صورت نمی‌گیرد.

او توضیح داد: همزمان به دلیل اینکه تعرفه واردات خودرو به کشور مشخص نیست میزان کاهش قیمت‌ها در بازار نیز قابل پیش‌بینی نیست.

بازار دلاری خودرو

اما مرتضی مصطفوی، کارشناس صنعت خودرو نظر دیگری دارد. او گفت: بازار خودرو ایران، یک بازار دلاری است. یعنی عامل اصلی تحریک‌کننده قیمت‌ها در بازار نوسانات قیمت دلار است.

او توضیح داد: تا زمانی که نرخ دلار به دلیل مشخص نبودن نتیجه مذاکرات وین به ثبات نرسد، نوسان در بازار خودرو ادامه‌ می‌یابد.

بازار در انتظار واردات

همچنین، فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو گفت: اخبار منتشر شده مبنی بر آزادسازی واردات و حذف قرعه‌کشی فعلا در بازار تاثیری نداشته است. اما در خودروهای داخلی تغییر قیمت یک تا دو میلیون تومان مشاهده می‌شود.

به گفته او، حذف قرعه‌کشی و آزادسازی واردات خودرو به کشور هنوز عملی نشده است. اگر عملی نشود، بازار به روال عادی خود باز می‌گردد. اما اگر واردات آزاد شود، پیش‌بینی می‌شود در بازار شاهد کاهش قیمت خواهیم بود.

البته امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در این رابطه گفت: با آزادسازی واردات پیش‌بینی می‌شود به صورت موقت نظم بازار بهم بریزد. هر چند به نظر می‌رسد بازار دیگر متاثر از این اخبار نباشد. اما قیمت خودروهای خارجی ممکن است کاهش یابد. اما در مجموع قیمت خودروها تغییری نمی‌کند. مگر اینکه بازار در وضعیت رکود قرار گیرد.

عرضه و تقاضا قیمت را کنترل می‌کند؟

حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو نیز گفت: تعیین‌کننده قیمت کالایی در بورس مقدار عرضه و تقاضا است. اگر عرضه بالا باشد و نیاز بازار تامین شود، این افزایش قیمت می‌تواند کنترل شود و این محصولات در قیمت پایین‌تری به فروش برسند. البته باید توجه کرد که با عرضه خودرو در بورس کالا فاصله قیمتی بین بازار و کارخانه کاهش می‌یابد.

ثبات قیمت خودروهای خارجی

همچنین یک فعال بازار خودروهای خارجی به ایرنا گفت: قیمت خودروهای خارجی که در حدود یک ماه گذشته با رشد همراه شده بود، از روزهای گذشته به دلیل قوت گرفتن موضوع واردات خودرو و همچنین باز شدن این سامانه، با ثبات و در برخی موارد با کاهش و رکود مواجه شده است.

«کوروش طواحن» بیان‌داشت: از آنجایی که در سال‌های گذشته خودروی جدید وارد کشور نشده است، افزایش فعلی قیمت جهانی خودرو نمی‌تواند بر بازار ما تاثیرگذار باشد.

وی یادآور شد: قیمت خودروهای خارجی از شب عید تاکنون رشد زیادی را به خود دیده بود، به‌طوری که به‌طور مثال هر دستگاه تیگوان مشکلی صفر کیلومتر مدل ۲۰۱۷ از ۳.۲ میلیارد تومان به ۳.۷ میلیارد تومان و هر دستگاه رنو تالیسمان از ۱.۳ میلیارد تومان به بیش از ۱.۷ میلیارد تومان قیمتگذاری شد.

طواحن ادامه‌داد: همچنین هر دستگاه سانتافه با کارکرد حدود ۵۰ هزار کیلومتر مدل ۲۰۱۷ که اواخر پارسال ۱.۸ میلیارد تومان قیمت داشت به حدود ۲.۲ میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به مطرح شدن موضوع واردات خودرو در دولت و مجلس، تاکید کرد: تا زمانی که خودروی جدید وارد بازار نشود، بازار واکنش خاصی نخواهد داشت، زیرا گوش مردم از این حرف‌ها پر شده است و منتظر عملی شدن وعده‌ها هستند.

وی در عین حال تصریح‌کرد: واردات خودرو به‌طور قطع بازار خودرو را متحول خواهد کرد، امرز خودرویی نظیر هیوندایی سوناتا ۲۰۲۲ با قیمت جهانی ۲۴ هزار دلار عرضه می‌شود و حتی اگر ۱۰۰ درصد هزینه‌های ورودی داشته باشد، قیمت‌های فعلی را خواهد شکست.

این نمایشگاه‌دار خودروهای خارجی همچنین با اشاره به کاهش تولید و گرانی خودرو در جهان،  اظهار داشت: این مساله سبب شده تا فعالان بازار خودروهای وقتی برای سفارش مراجعه می‌کنند با نوبت‌دهی ۶ ماهه تا دو ساله برای خودروها مواجه شوند.

به گزارش ایرنا، اکنون همه خودروسازان موظف شدند تا محصولات خودروهای سواری خود را در این سامانه یکپارچه عرضه کنند، هیچ‌گونه استثنایی برای تخصیص خودرو به مشتریان خارج از این سامانه وجود نخواهد داشت. این سامانه خودروهای متنوع را چند برابر ظرفیت دوره‌های پیشین عرضه خواهد بود.

قیمت خودرو در روزهای گذشته

وانت آریسان ارزان‌ترین خودرو تولیدی ایران‌خودرو در بازار آزاد محسوب می‌شود و در دسته وانت‌های تک‌کابین قرار می‌گیرد. ارزان‌ترین خودرو سواری تولید شده ایران‌خودرو در بازار آزاد رانا Lx است. رانا با موتور TU5 از نظر پیشرانه با خودرو‌های ۲۰۶ تیپ پنج، پژو پارس، پژو ۲۰۷ و پژو ۴۰۵ رقابت دارد. با وجود توقف تولید رانا، نسخه به روزرسانی شده رانا پلاس توسط ایران‌خودرو روانه بازار شد. بعد از رانا Lx، پژو ۴۰۵ و سمند LX ارزان‌ترین محصولات داخلی ایران خودرو به حساب می‌آیند.

گران‌ترین خودرو داخلی ایران‌خودور دنا پلاس توربو اتوماتیک است. دنا پلاس توربو اتوماتیک از موتور EF7 توربو بهره می‌برد و مجهز به جعبه دنده شش‌سرعته است. همچنین جدیدترین خودرو داخلی ایران‌خودرو تارا دنده دستی است و همین حالا دومین محصول گران‌قیمت ایران‌خودرو به شمار می‌رود. همچنین قرار است نسخه اتوماتیک تارا به زودی وارد بازار شود.

پژو پارس اتوماتیک نیز ارزان‌ترین محصول ایران‌خودرو با جعبه دنده اتوماتیک است. بین مدل‌های مونتاژی ایران‌خودور پژو ۵۰۸ بیشترین قیمت را دارد و کنار سوزوکی گرند ویتارا اتوماتیک در دسته خودرو‌های گران‌تر از یک میلیارد قرار می‌گیرد.

قیمت خودروهای سایپا

پراید ۱۳۲ ارزان‌ترین خودرو سایپا است. پراید وانت قیمت بیشتری نسبت به دیگر مدل‌های خانواده پراید دارد و پراید وانت پلاس نیز از کوئیک دنده‌ای و ساینا دنده‌ای قیمت بیشتری دارد. تیبا به عنوان جایگزین پراید روانه بازار شد و در حال حاضر مدل صندوقدار این خودرو ارزان‌ترین محصول تولیدی سایپا به شمار می‌رود.

به گزارش فرارو، بعد از تیبا صندوقدار، ساینا دنده‌ای ارزان‌ترین خودرو در حال تولید توسط سایپا محسوب می‌شود. ساینا دنده‌ای در واقع نسخه به روزرسانی شده تیبا است. تیبا دو یا تیبا هاچبک بعد از تیبا صندوقدار و ساینا، ارزان‌ترین خودرو تولید شده سایپا هستند.

همه تولیدات داخلی سایپا از جمله تیبا، تیبا ۲، ساینا، کوئیک، ساینا s، کوئیک در بخش پیشرانه یکسان هستند. این خودرو‌ها به یک پیشرانه ۱۵۰۰ سی سی و جعبه دنده پنج سرعته مجهز شده‌اند.

به گزارش فرارو، گران‌ترین خودرو تولید داخل سایپا در بازار آزاد شاهین است. شاهین جدیدترین خودرو تولیدی سایپا نیز به شمار می‌رود. شاهین از نظر پیشرانه دارای همان موتور تیبا است که برای جبران توان ناکافی به توربو مجهز شده است. تنها خودرو شرکت سایپا با جعبه دنده اتوماتیک، کوئیک اتومات است. کوئیک اتوماتیک پلاس هم به تنها پیشرانه تولید شده سایپا یعنی M15 مجهز شده است. بین مدل‌های مونتاژی سایپا نیز سیتروئن C3 و کیا سراتو قیمت بیشتری دارند.

پیش بینی قیمت خودرو

کارشناس خودرو در مورد واردات خودرو افزود: چشم‌انداز خوبی در رابطه با واردات نیز وجود ندارد. زیرا واردات خودرو تاثیری بر بازار خودورهای عمومی که مردم کشور از آن استفاده می‌کنند ندارد. اما مجموعه روند قیمت در بازار تا زمانی که مذاکرات وین به نتیجه نرسد افزایشی خواهد بود. این مذاکرات نیز اثر کوتاه مدتی در بازار خودرو ندارد و در میان مدت و بلند مدت اثرمی‌گذارد.

منبع: خبرآنلاین

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان