خبر فوری : قیمت گوشت برزیلی برای امروز 18 آبان| شوک جدید به بازار گوشت قرمز

قیمت گوشت امروز ۱۸ آبان ۱۴۰۴ با جهش دوباره همراه شد. حذف ارز ترجیحی باعث افزایش قیمت گوشت قرمز تا ۶۵۰ هزار تومان شده و بسیاری از خانوارها توان خرید گوشت را از دست داده‌اند. جزئیات و جدول قیمت‌ها را در گزارش رستانیوز بخوانید.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

قیمت گوشت امروز چند است ؟ این سوال برای ما بسیار با اهمیت است. در چند ماه اخیر با افزایش قیمت گوشت خرید این محصول برای مردم بسیار سخت شده است. گزارش میدانی خبرنگار رستانیوز حاکی است که قیمت گوشت در سطح شهر به شکل زیادی افزایش یافته است.

در حالی‌که حذف ارز ترجیحی و انتقال کالاهای اساسی به سامانه ارز مبادله‌ای همچنان ادامه دارد، بازار گوشت قرمز در هفته سوم آبان ۱۴۰۴ با رشد قابل‌توجه قیمت روبه‌رو شده است. رئیس شورای تأمین دام کشور اعلام کرد: «حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و انتقال گوشت به تالار دوم ارز، باعث جهش شدید قیمت‌ها در بازار شده است.»

به گفته او، گوشت برزیلی که پیش‌تر با قیمت ۳۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان عرضه می‌شد، امروز به حدود ۶۵۰ هزار تومان رسیده است. حتی گوشت‌های هندی نیز که معمولاً در رده ارزان‌تر بازار قرار داشتند، اکنون در محدوده ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان معامله می‌شوند.

 حذف ارز ترجیحی؛ عامل اصلی گرانی قیمت گوشت

کارشناسان معتقدند حذف ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی، به‌ویژه گوشت قرمز، یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت در ماه‌های اخیر بوده است. با کنار گذاشتن ارز ترجیحی، واردکنندگان باید گوشت را با نرخ ارز مبادله‌ای تهیه کنند و همین تغییر، هزینه واردات را به‌صورت مستقیم به قیمت نهایی منتقل کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت گوشت قرمز در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۷۰ درصد رشد داشته و در برخی اقلام حتی از ۸۰ درصد نیز عبور کرده است. این جهش قیمتی در شرایطی رخ داده که توان خرید خانوارها کاهش یافته و بازار در وضعیت رکود مصرف قرار گرفته است.

قیمت گوشت و  شکاف شدید میان عرضه و تقاضا

یکی از عوامل تشدیدگر گرانی گوشت در بازار، کاهش عرضه دام زنده است. طبق گزارش فعالان صنفی، دامداران به‌دلیل افزایش هزینه‌های خوراک دام و نهاده‌های دامی، تمایلی به عرضه گسترده دام ندارند و همین موضوع باعث کاهش حجم گوشت در بازار شده است.

رئیس شورای تأمین دام کشور می‌گوید: «هزینه‌های تولید، حمل و نگهداری گوشت به‌شدت بالا رفته و با نرخ‌های فعلی، بسیاری از واحدها زیان‌ده شده‌اند.»
به گفته او، حذف یارانه ارزی بدون در نظر گرفتن حمایت از تولید داخلی، موجب افزایش چندمرحله‌ای قیمت در کل زنجیره شده است.

 افت قدرت خرید خانوارها و حذف گوشت از سفره مردم

اکنون بخش عمده‌ای از مصرف‌کنندگان توان خرید گوشت قرمز را از دست داده‌اند. بررسی میدانی بازار تهران نشان می‌دهد میزان خرید روزانه گوشت قرمز نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
در بسیاری از خانواده‌ها، گوشت قرمز به کالایی لوکس تبدیل شده و جای خود را به مرغ، تخم‌مرغ و حبوبات داده است.

در محله‌های جنوب تهران، برخی فروشندگان می‌گویند مشتریان قدیمی دیگر فقط در مناسبت‌ها گوشت قرمز می‌خرند. یکی از قصاب‌ها می‌گوید: «قبلاً مردم هفته‌ای یک بار گوشت می‌گرفتند، حالا هر دو ماه یک‌بار.»

 قیمت‌های امروز در بازار گوشت تهران – پنج‌شنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴

بر اساس رصد میدانی از بازار مرکزی گوشت تهران، میانگین قیمت‌ها به‌شرح زیر است:

نوع گوشت قیمت هر کیلوگرم (تومان) تغییر نسبت به هفته قبل
گوشت گوساله داخلی ۷۲۰,۰۰۰ تا ۷۵۰,۰۰۰ +۵٪
گوشت گوسفندی داخلی ۶۸۰,۰۰۰ تا ۷۲۰,۰۰۰ +۶٪
گوشت برزیلی منجمد ۶۴۰,۰۰۰ تا ۶۶۰,۰۰۰ +۸٪
گوشت هندی منجمد ۵۰۰,۰۰۰ تا ۵۵۰,۰۰۰ +۱۰٪

به گفته فعالان صنفی، روند افزایشی قیمت‌ها در بازار گوشت همچنان ادامه دارد و اگر تدابیری فوری برای کنترل نرخ ارز و هزینه واردات اتخاذ نشود، احتمال عبور گوشت قرمز از مرز ۷۵۰ هزار تومان در هفته آینده وجود دارد.

 تأثیر سیاست ارزی بر بازار و قیمت گوشت

با حذف ارز ترجیحی، هزینه واردات و نگهداری گوشت منجمد بر دوش بخش خصوصی افتاده است. فعالان این حوزه معتقدند اگر دولت سیاست‌های جبرانی مانند یارانه حمل‌ونقل یا تخصیص اعتبار ویژه برای واردکنندگان در نظر نگیرد، افزایش قیمت گوشت ادامه خواهد داشت.

کارشناسان اقتصادی تأکید می‌کنند که سیاست حذف ارز ترجیحی باید همراه با برنامه حمایتی برای مصرف‌کننده نهایی باشد، در غیر این صورت، شکاف طبقاتی در مصرف کالاهای پروتئینی عمیق‌تر خواهد شد.

 پیشنهاد کارشناسان برای مهار بازار

برای کنترل وضعیت فعلی بازار گوشت، سه راهکار کلیدی پیشنهاد شده است:
۱. افزایش واردات با ارز مبادله‌ای و عرضه تنظیم بازاری در میادین شهرهای بزرگ.
۲. حمایت از دامداران داخلی از طریق تأمین نهاده دامی با نرخ ترجیحی.
۳. نظارت بر قیمت‌ها و جلوگیری از احتکار یا واسطه‌گری در زنجیره توزیع.

کارشناسان می‌گویند در صورت اجرای هم‌زمان این سیاست‌ها، بازار می‌تواند تا پایان آذرماه به ثبات نسبی برسد.

بازار گوشت قرمز در آبان ۱۴۰۴، تصویری از پیامدهای مستقیم سیاست‌های ارزی جدید است. حذف ارز ترجیحی و انتقال واردات به تالار دوم، بدون برنامه حمایتی، سبب شده است تا قیمت گوشت در کمتر از یک ماه بیش از ۱۵ درصد افزایش یابد.
در این میان، مصرف‌کننده نهایی بیشترین فشار را تحمل می‌کند و هشدار کارشناسان درباره «خروج پروتئین قرمز از سفره ایرانیان» جدی‌تر از همیشه به گوش می‌رسد.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

آخرین مطالب

پربازدیدترین