اخبار بازنشستگان

خبر بد برای بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه

علی دهقان‌کیا از کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی تا پایان سال خبر داد. او گفت دولت ۲۵۴ هزار میلیارد تومان بدهکار است و منابع درمان و بیمه تکمیلی نیز در وضعیت بحرانی قرار دارند.

خبر بد برای بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه
پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

در حالی که میلیون‌ها بازنشسته منتظر اصلاح وضعیت معیشتی خود هستند، رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران از کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی این سازمان تا پایان سال خبر داد؛ عددی که به گفته او می‌تواند زنگ خطر جدی برای آینده پرداخت حقوق و خدمات بیمه‌ای باشد.

علی دهقان‌کیا در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز گفت:«سازمان تأمین اجتماعی در پایان سال با حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه خواهد بود. انتظار می‌رود وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بدهی دولت به این سازمان را به‌صورت شفاف در لایحه بودجه ۱۴۰۵ درج کند تا تکلیف پرداخت‌ها مشخص شود.»

آخرین وضعیت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

به گفته دهقان‌کیا، بدهی جاری دولت به تأمین اجتماعی به بیش از ۲۵۴ هزار میلیارد تومان رسیده و هنوز برنامه شفافی برای بازپرداخت آن وجود ندارد.
او افزود:«ترکیب هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های اخیر کاملاً دولتی شده است و نماینده کانون بازنشستگان فقط به عنوان مهمان در جلسات حضور دارد؛ در حالی که طبق قانون، این صندوق متعلق به بیمه‌پردازان است نه دولت.»

کارشناسان معتقدند دولتی شدن تصمیم‌گیری‌ها باعث شده استقلال مالی و مدیریتی سازمان تأمین اجتماعی به‌تدریج تضعیف شود و مشکلات بودجه‌ای آن تشدید گردد.

ماهانه ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری جاری

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران با اشاره به وضعیت منابع صندوق گفت:«سازمان تأمین اجتماعی ماهانه با حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری در پرداخت مستمری‌ها و هزینه‌های جاری روبه‌روست. این کسری در حال حاضر با برداشت از ذخایر یا وام از بانک رفاه جبران می‌شود، اما این روند نمی‌تواند پایدار باشد.»

به گفته او، سازمان تأمین اجتماعی هم‌اکنون ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه کارگران بدهکار است و بخش بزرگی از منابع سرمایه‌گذاری شستا نیز صرف پوشش هزینه‌های جاری می‌شود، نه توسعه و سوددهی بلندمدت.

منابع درمانی در مسیرهای دیگر

دهقان‌کیا در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت بودجه درمان اشاره کرد و گفت:«حدود ۹۶ هزار میلیارد تومان از درآمدهای قانونی تأمین اجتماعی صرف بخش درمان نمی‌شود و در حوزه‌های دیگر هزینه می‌گردد. این در حالی است که بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وابسته به سازمان با کمبود منابع و تجهیزات مواجه هستند.»

او همچنین فاش کرد که ۱۴ هزار میلیارد تومان از حق بیمه‌های تکمیلی و عمر که از بازنشستگان کسر شده، هنوز به شرکت‌های بیمه‌گر پرداخت نشده است؛ مسئله‌ای که می‌تواند خدمات درمانی بازنشستگان را در ماه‌های آینده دچار اختلال کند.

۳.۲ میلیون بازنشسته؛ مهمان صندوقی بدهکار

در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بازنشسته و مستمری‌بگیر تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند. رئیس کانون بازنشستگان می‌گوید:«این جمعیت بزرگ، مهمان سازمان تأمین اجتماعی هستند و در حالی‌که منابع ورودی کاهش یافته، هزینه‌های تعهدی به‌طور فزاینده‌ای در حال رشد است.»

کارشناسان هشدار می‌دهند اگر دولت در بودجه ۱۴۰۵ سهم واقعی بدهی‌های خود را نپردازد و استقلال مدیریتی صندوق‌ها احیا نشود، خطر ناترازی بیشتر و تأخیر در پرداخت‌ها افزایش می‌یابد.

ضرورت شفافیت در بودجه ۱۴۰۵

دهقان‌کیا در پایان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست تا بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی را به‌صورت شفاف و دقیق در بودجه ۱۴۰۵ درج کند.
او گفت:«باید مشخص شود چه میزان از سود شرکت‌های شستا به سازمان بازمی‌گردد و دولت چه برنامه‌ای برای تسویه بدهی‌های گذشته دارد. بدون شفافیت مالی، نه رفاه بازنشستگان بهبود می‌یابد و نه پایداری صندوق تضمین خواهد شد.»

به این ترتیب، در مهرماه ۱۴۰۴، خبر تازه برای بازنشستگان نه از جنس افزایش حقوق یا پرداخت مزایا، بلکه هشداری از وضعیت مالی بحرانی تأمین اجتماعی است — بحرانی که اگر چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود، می‌تواند آینده پرداخت مستمری میلیون‌ها نفر را با ابهام روبه‌رو کند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر
 
  • غرایی
    1

    پس پولهای تامین اجتماعی که توسط ما طی سالها پرداخت شده کجاست ... مدیران باید جوابگو باشند دد

  • ناشناس
    0

    کم دزدی کنن تا منابع بیاد سر جاش

  • کریمی
    1

    آفرین به رستانیوز

  • شیرزاد
    0

    درود بر شهیدان جنگ تحمیلی: برادر خوبم جناب دهقان کیا، همیشه خبر بد برای بازنشستگان بوده ، چرا یک بار خبر خوش نبوده ، الان مدتی است هزینه ی درمان بیماران سرطانی تامین اجتماعی پرداخت نشده است .به چه علت ؟! این بازنشستگان نمی‌دانند که با کرایه خانه سر کنند یا هزینه ی معیشت ،و یا با درمان .حداقل مرد باشید و با پرداخت به موقع هزینه درمان بیماران سرطانی کمک کوچکی به آنها کنید.بازنشسته ایثارگر و فرزند شهید

  • سید سعید طیبی
    0

    سلام با مدیریت فرغونی انجام شده در تامین اجتماعی وشرکت شستا بهتر از این هم انتظار نمیرفت خدا تا حالا هم به ما رحم کرده برای مثال ببینید شستا با مدیران بی لیاقتی که در شرکت آسمان نصب کرد چه بر سر اسمان اوردند لازم بذکر است خیلی اقایان که با اسمان در گیر بودند وهستند فقیر وارد آسمان شدند ومیلیاردر رفتند

  • ناشناس
    0

    فکرکنم کمبودبودجه نگرانی بازنشسته هاومستمری بگیرانبایدباشه نگرانی دولتمرداس بلکه جلواختلاساگرفته بشه وازحق مای پیرزن پیرمرددزدیده نشه

  • رنجبرفرد
    0

    دولت دیواری کوتاهتر از دیوار باز نشستگان پیدا نکرده است؟؟؟؟؟

  • بازنشسته تامین اجتماعی
    0

    اقای دهقانی کیا شمانان کانون را می خوری حلیم تامین را هم می زنی.بس کن ما بازنشستگان نمی دانیم شما را کجای دلمان بگذاریم

  • بهرام روح نوای متین
    0

    مدیر عامل تامین اجتمایی و وزیر کار ودست اندر کاران بی عرضه هستند که نمیتوانند حق خودشان رابگیرند باز نشسته تقصریش چیست که هر روز خبر از ورشکستگی سازمان میدهند خاک تو سر چمین مسولان بی کفایتی که همه را به چالش میکشند چرا مدیر عامل ووزیر نتوانستن بانک رفاه را از واگذاری بردارند و حق حقوق بعزنشسته به دست دولت برسد

  • نسیم
    0

    غصه نخور فدای یک تار موی جناب وزیر و مدیر و وکلای مجلس نامردمی وسازمان برنامه وبودجه کثیف حیله گر که به یکی میدن تا بترکه به یکی اینقدر فشار میارت تا بترکه هردوترکیدن هست اما اون کجا واین کجا .جرات دارند سفره بازنشسته ها رااین بدتر کنن هرمدیر لیاقت خدمت نداره بروه به مادرش برسه وآرایش خانمش ما مدیر دست وپا چلفتی وترسو نمیخواهیم.!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ناشناس
    0

    بدهی دولت می بایستی به تامین اجتماعی پرداخت شود تا این قشر بازنشسته آسیب نبینند

  • ممد
    0

    اونوقت که حق بیمه ها رومیگرفتین باید آرامشم فکرشو میکردین

  • ساسان
    0

    چرا هر چی میشه دست تو جیب ما میکنید خوب این دولت زن فلان چرا بدهیش رو نمیده

  • ساسان
    0

    چرا هر چی میشه دست تو جیب ما میکنید خوب این دولت زن فلان چرا بدهیش رو نمیده

  • عباس
    0

    یکی از بدبختی ما همینه که بیشتر هیبت امنا همشون دولتین ما یک صندوقیم چکار به دولت داریم نمونه عیدی ما با کارکنان رسمی دولت یکیه به خدا دیگه خسته شدیم

  • Majed
    1

    احسنت به رستانیوز بابت این خبرها

  • نرگس
    0

    دروغ میگن امکان ندارد بیمه بدهی داره حق اولاد شهریور و مهرماه ندادن دارن از حقوق مردم دزدی میکنن من که راضی نیستم نخورده شون بشه

  • نرگس
    0

    دروغ میگن امکان ندارد بیمه بدهی داره حق اولاد شهریور و مهرماه ندادن دارن از حقوق مردم دزدی میکنن من که راضی نیستم نخورده شون بشه

  • علی
    0

    اقا درمان برای چشه تامین اجتماعی؟اقای پزشکیان مگه نمخوای ادارات ادغام کنید خوب درمان تامین اجتماعی بده دانشگاه یکی بشن،یا اینها چون پزشک هستند؟

  • ساراصمدی
    0

    سلام وادب به مدیریت سایت خبری لطفا ازمخابرات واینکه بن وکمک هزینه که واریز می‌شود بمدت یکسال هست قطع شده هم اطلاع رسانی کنید حق بن به کارت صادرات واریز میشد نزدیک به یکسال شد که واریز نمی‌شودعلت آن چیست

  • عباس
    0

    وضعیت به گونه ایی شده که ادم به چشمهای خودش هم اعتماد نداره یکی از افتخارت مدیرعامل لحظه ورود تصفیه بدهی بانک رفاه بود حالا اقای دهقان کیا اعلام بدهی می کند این وسط بدبخت بازنشستگان ومردم هستند که تا کمر در گل فرو رفتند

  • عبدالله
    1

    این دولت بی‌کفایت از جان ما بازنشستگان بدبختو بیچاره ی می‌خواند شما که زندگی ما را نابود کردید شما را به اون قرآن دست از سر ما بردارید ا جلوی زن و بچه ما شرمنده‌ایم به مرگ خودمونم راضی هستیم

  • کاربر
    0

    سلام ، لطفاً از حقوق از کار افتاده ها و مستمری بگیران زیر پانزده میلیون کسر نکنید بخصوص که اجاره نشین و صعب العاج هم باشند

  • بهرام
    1

    واقعا رستانیوز خبرهای خوبی منتشر می کنه

  • فرخ
    0

    ای بابا اونقدر خبر بد دیدیم و شنفتیم که پوستمان کلفت شده . عرضه اعتراض رو هم نداریم . امان وای امان

  • عسکر
    0

    تا دوم آبان افزایش فروردین را نه ریختن بیست و یک حقوق می گیریم با سی و پنج سال سابقه یک سیصد هم از یارانه این ماه کسر کردن نوشته بخاطر کالابرگ کسر کردیم

  • ناشناس
    1

    خبرهای خوب رستانیوز