راهنمای جامع خرید ورق گالوانیزه و تحلیل قیمت آن
ورقهای گالوانیزه داخلی که توسط کارخانجات مطرحی چون فولاد مبارکه، خودرو شهرکرد، امیر کبیر کاشان، شهریار تبریز و تاراز تولید و عرضه میگردند در ضخامتهای 0.3 تا 3.5 میلیمتر تولید میگردند. در صورتیکه به ورقهای گالوانیزه با ضخامت بیشتر از 6 میلیمتر و یا کمتر از 0.3 میلیمتر نیاز داشته باشید، میتوانید ورق گالوانیزه چینی و به طور کلی محصولات وارداتی را انتخاب کنید.
ورق گالوانیزه، در طی فرایند گالوانیزاسیون، یک پوشش مقاوم در برابر خوردگی و زنگزدگی پیدا میکند. به همین دلیل، از این ورقها در صنایعی که امکان قرارگیری ورق در معرض شرایط سخت وجود دارد استفاده میگردد. نکته بسیار مهم آن است که پیش از خرید این محصولات باید به فاکتورهای مهمی چون قیمت روز ورق گالوانیزه در کنار برخی فاکتورهای مهم توجه کنید. در این نوشتار، نکات طلایی که باید پیش از خرید ورق در نظر داشته باشید در اختیار شما قرار میگیرد.
انواع ورق گالوانیزه و کاربرد آنها
یکی از نکات مهمی که باید پیش از خرید این ورقها به آن توجه کنید، نوع ورق گالوانیزه از لحاظ شیوه قرارگیری پوشش روی بر روی آهن و فولاد است. بر این اساس، ورقهای گالوانیزه به دو روش گالوانیزه گرم و الکترو گالوانیزه کردن تولید میشوند.
گالوانیزه گرم
در روش گالوانیزه گرم، پس از آنکه سطح فولاد به خوبی نظافت شد، درون حوضچهای از روی مذاب قرار میگیرد. در طی این فرایند، یک پوشش ضخیم بر روی سطح فلز ایجاد میشود. در ادامه، میان سطح داخلی پوشش روی، یک ساختار چندلایه که از آلیاژهای فولاد و روی تشکیل شده، شکل میگیرد. نکته قابل توجه آن است که در صورت خم شدن فولاد، این لایهها به دلیل سخت و شکننده بودن، پوستهپوسته میشوند.
الکترو گالوانیزه کردن
فولاد در روش الکترو گالوانیزه کردن، در محلول الکترولیت سولفات روی یا سیانید قرار میگیرد. با واکنش الکترولیتی، روی سطح فولاد لایهای از روی خالص تشکیل میشود. یکی از مزایای مهمی که این روش در مقایسه با روش گالوانیزه گرم دارد، امکان کنترل نمودن ضخامت لایه پوششی است. با این حال، فولادهای گالوانیزه گرم نیز از مزایایی چون سازگاری با محیط زیست و مقاومت بالا در برابر خوردگی برخوردار هستند و گازهای گلخانهای نیز منتشر نمیکنند.
بررسی سایز و ابعاد ورق گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه داخلی که توسط کارخانجات مطرحی چون فولاد مبارکه، خودرو شهرکرد، امیر کبیر کاشان، شهریار تبریز و تاراز تولید و عرضه میگردند در ضخامتهای 0.3 تا 3.5 میلیمتر تولید میگردند. در صورتیکه به ورقهای گالوانیزه با ضخامت بیشتر از 6 میلیمتر و یا کمتر از 0.3 میلیمتر نیاز داشته باشید، میتوانید ورق گالوانیزه چینی و به طور کلی محصولات وارداتی را انتخاب کنید.
از نظر ابعاد نیز میتوانید ورق گالوانیزه را به صورت رول با عرض 100 تا 125 سانتیمتر خریداری کنید. طول این محصولات نیز در حدود 2000 متر است. نکته مهم آن است که برای خرید گالوانیزه با طول کمتر، باید محصول مورد نظر خود را از مراکزی تهیه کنید که برش ورق گالوانیزه را انجام میدهند.
استاندارد ورق گالوانیزه
بهترین راه به منظور تشخیص کیفیت ورقهای گالوانیزه، بررسی شکل ظاهری و یافتن عیوب پیش از فرایند گالوانیزاسیون است. در ادامه، میتوان ضخامت پوشش را از طریق تست مغناطیسی بررسی نمود. برای پوشش گالوانیزه گرم، استانداردهای مختلفی وجود دارد که در ادامه آنها را مشاهده میکنید:
-
استاندارد (AS/NZS 4680) : مشخص نمودن الزامات و آزمایشها برای پوشش روی (Zn)
-
استاندارد :(ISO 1461) مشخصات و روشهای تست پوشش گالوانیزه گرم
-
استاندارد :(ASTM A153) مشخصات پوشش روی بر محصولات آهن و فولاد
کلیه کارخانجات داخلی که در حوزه تولید ورق گالوانیزه مشغول فعالیت هستند، میبایست محصولات خود را مطابق با استاندارد ملی 8549 تولید و عرضه نمایند.
چالشهای بازار ورق گالوانیزه
در سال جاری، چالشهای قابل توجهی در مسیر تولید ورقهای گالوانیزه قرار دارد که علاوه بر قیمت میتواند میزان عرضه این محصولات را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل، اهمیت دارد تا با اطلاع از این چالشها، فرصت مناسبی برای خرید این ورقها انتخاب کنید.
مواردی که در ادامه مشاهده میکنید برخی از چالشهای بسیار مهم در بازار ورق گالوانیزه هستند:
-
رخدادهای سیاسی ایران و جهان
-
افزایش قیمت مواد اولیه از جمله قیمت جهانی شمش
-
نوسانات نرخ ارز
-
کمبود نقدینگی و به دنبال آن کاهش عرضه
-
انباشت ورق گالوانیزه در گمرک
-
رقابت با ورقهای وارداتی
تحلیل قیمت ورق گالوانیزه و پیشبینی آن
به گفته کارشناسان، پیشبینی قیمت ورق گالوانیزه امری دشوار است چراکه در کنار عواملی چون شرایط سیاسی و نوسان نرخ ارز، به عامل مهم دیگری چون میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد. با توجه به اینکه از ورقهای گالوانیزه در صنایع حساسی چون ساختمانسازی و خودروسازی استفاده میگردد بنابراین برای تحلیل قیمت این ورقها میتوان میزان تقاضا در این دو حوزه را بررسی نمود. به نظر میرسد در نیمه دوم سال 1404 به دنبال رشد تقاضا در بخش خودرو و ساختمان، میتوان منتظر افزایش نرخ ورق گالوانیزه بود.
با شروع فصل گرما و محدود شدن تامین انرژی برای بخشهای صنعتی، انتظار میرود شاهد موج جدیدی از افزایش قیمت ورقها باشیم اما با فرا رسیدن پاییز، میتوان گفت تصمیمگیری برای خرید ورق گالوانیزه سادهتر میشود.
قیمت هر کیلو ورق گالوانیزه در بازار وابسته به نرخ دلار است. در سالهای اخیر، نمودار نرخ دلار، روند صعودی در پیش گرفته است. بررسیها نشان میدهد با ملایم شدن سیر افزایش نرخ دلار، سرعت رشد قیمت فولاد نیز با کمی کاهش همراه بوده است. به همین دلیل است که نوسان قابل توجه نرخ دلار در شروع و پایان بهار امسال، سبب نوسان شدید قیمت ورق گالوانیزه در بورس کالا شده است.
ارسال نظر