رئیسی : از مردم صبور تشکر می‌کنم | از شرایط و وضعیت زندگی مردم ساعتی مطلع هستم

دومین نشست خبری سیدابراهیم رئیسی رئیس‌ دولت سیزدهم دقایقی پیش در سالن اجلاس سران با حضور نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجی آغاز شد.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

رئیسی در ابتدای نشست خبری خود با نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجی با بیان اینکه خدا را شاکرم که یک سال به عنوان مسئول، خدمتگزار مردم بودیم، اظهار کرد: من از مردم صبورمان که دولت را کمک کردند و با ما همراه شدند و از همه دستگاه‌ها و به ویژه اصحاب رسانه که در این زمینه فعال بودند تشکر می‌کنم.

 مطبوعاتی حجت الاسلام‌والمسلمین «آیت الله سیدابراهیم‌رئیسی» رئیس‌جمهوری امروز (دوشنبه ) و در گرامی‌داشت هفته دولت و با حضور رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد.

وی افزود: حتی از کسانی که انتقاد داشتند و از در اصلاح و دلسوزی نکاتی را به دولتمردان گوشزد کردند هم تشکر می‌کنم.

در میان مردم بودن برای ما یک اصل است

سیدابراهیم رئیسی رئیس‌ دولت سیزدهم در ادامه این نشست افزود: حضور در میان مردم کشور در شهرها و روستاها در راستای همین دیدگاه بوده است. حضور در مجامع کارگری، حوزه‌ها و دانشگاه‌ها در همین راستا بوده است. کسانی که ملامت می‌کردند ثمر این حضور در بین مردم چیست و نگران آن بودند، تجربه میان مردم بودن و لذت آن را نچشیده‌اند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: در میان مردم بودن برای ما یک اصل و رویکرد به حساب می‌آید. اینکه ما باید از نزدیک مردم را ببینیم و مسئله و مشکل آنان را بیابیم و برای حل مسئله و مشکل  تلاش کنیم.

با کسانی که با رشوه و سایر موارد نظام اداری ما را با فساد همراه می‌کنند، مقابله شود

رییسی تصریح کرد: ستیز با فساد سومین رویکرد ماست، باید با کسانی که با رشوه و سایر موارد نظام اداری ما را با فساد همراه می‌کنند، مقابله شود. حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم و البته وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از همه خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.

آیت الله رئیسی گفت: در یکسال اخیر تلاش کردیم و نخستین تغییر رویکردی که ما بر آن تاکید کردیم،توجه به خواست مردم و حضور در میان مردم بود و تاکید بنده و دولت این است که همواره با مردم باشیم که حضور در ۳۱ استان و و بیش از 50 شهر و روستا در راستای همین نگاه انجام شده است. حضور در مجامع کارگری، کشاورزی، تعلیم و تربیت و سایر موارد در همین راستا بوده است و کسانی که ملامت می‌کردند ثمر این حضور در بین مردم چیست و نگران آن بودند، تجربه میان مردم بودن و لذت آن را نچشیده‌اند.

وی افزود: فرق می‌کند که انسان پشت میز بنشیند و نشسته مدیریت کند یا اینکه در میدان حضور پیدا کند، با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن یک رویکرد و اصل به شمار می‌رود و شناخت مساله و حل رفع آن و دنبال کردن مسایل مردم نیز در کنار هم قرار دارد.

وی دیگر رویکرد این دولت در یکسال اخیر عدالت‌محور عنوان کرد و گفت: بودجه ما بر اساس عدالت تنظیم و به آمایش سرزمینی هم توجه  شده است و در جذب نیروی انسانی، پرداخت‌ها و به کارگیری افراد تاکید شده که باید پیوست عدالت داشته باشد. مساله عدالت باید به تمامی اقدامات گرایش داشته باشد و با گوشزد کردن موارد مشخص به سمت رعایت عدالت برویم.

تاکید داریم که دولت گرفتار حاشیه نشود

آیت الله رئیسی در ادامه این نشست رویکرد دیگر را مساله همگرایی و هم افزایی دستگاه‌های مختلف کشور دانست و گفت: مسئله همگرایی و هم‌افزایی میان نهادهای مختلف هم در دولت مورد توجه است. همچنین ما تاکید داریم که دولت گرفتار حاشیه نشود. در برخی دولت‌های قبلی شاهد این امر بوده‌ایم، اما از ما تاکیدات همواره در دولت این بوده که حاشیه‌ها ما را از متن، که خدمتگزاری به مردم است دور نکند.

وی اضافه کرد: حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم. از طرفی وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.

وی با بیان اینکه حرکت جهادی برای پیشبرد امور کشور هم از تاکیدات دولت است، افزود: برخلاف وجود موانع ما باید آن موانع را رفع کنیم و بدانیم که به تعبیر رهبری انقلاب، هیچ مشکلی در کشور نیست که حل‌شدنی نباشد. پس ما با روحیه جهادی به دنبال حل مشکلات باشیم.

مثل برخی دولت‌ها منتظر تغییر نگاه بیگانگان نباشیم

آیت الله رئیسی گفت: تلاش کردیم مشکلات کشور را با توجه به نگاه درون آن را رفع کنیم زیرا نگاه به دست بیگانه مشکلی را حل نمی‌کند و  این نوع نگاه فقط ما را معطل می‌کند، نگاه به درون و داشته‌های ما مهم است. باید از ظرفیت‌های داخل کشور استفاده شود، از این رو مساله تولید از محوری ترین نکات دولت است. بنابراین معتقدیم باید به درون و ظرفیت‌های داخلی و اتکا به نیروهای کشور توجه داشته باشیم و مانند برخی دولت‌ها منتظر تغییر نگاه بیگانگان نباشیم.

وی تاکید کرد: باید از همه ظرفیت‌ها در کشور استفاده شود و اگر فردی روحیه کار و تحول ندارد جای خود را به افرادی بدهد که این روحیه را دارند.

هیچ نگرانی درباره‌ کالاهای اساسی وجود ندارد/ برای تنش آبی برنامه‌ریزی کرده‌ایم

رییس دولت سیزدهم  در خصوص کسری بودجه   اظهار داشت: این موضوع کسری بودجه ام‌المسائل کشور است. ولی ما در حالی سال ۱۴۰۰ را پشت سر گذاشتیم که کسری بودجه بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول حل شد. اما چطور حل شد؟ چون درآمد ایجاد شد.

رییس جمهوری تأکید کرد: در مسئله تورمی که قریب به ۶۰ درصد در شهریور ۱۴۰۰ بود با اولین اقدام دولت سیزدهم مواجه شد، که برای مقابله با آن کارهای تورم‌زا را کنار بگذارد. کار به جایی رسید که اقدامات دولت در اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱ به کاهشی شدن تورم انجامید و تورم را به حدود ۳۵ درصد کاهش داد.

رییس دولت سیزدهم ادامه داد: بعد از آن با تورم ۱۲ درصدی در خرداد ۱۴۰۱ مواجه شدیم که با اصلاح اقتصادی رخ داد و البته آن تغییری که داده شد تغییر بزرگی بود. چندنرخی بودن ارز را همه کارشناسان اقتصادی غیرقابل قبول می‌دانستند، اما از جنبه‌های اجرایی و مسائل اجتماعی نظرهایی داشتند که خدا را شاکرم در نهایت کار به شکلی پیش رفت که تورم به ۴۰.۵ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: کالاهای اساسی امروز هیچ نگرانی درباره‌اش وجود ندارد، در حالی که در گذشته برخی از آنها در حالت قرمز قرار داشت، اما امروز نگرانی وجود ندارد. همچنین قطعی برق را داشتیم که باعث می‌شد مردم و کارگاه‌ها هزینه‌هایی از این جهت پرداخت کنند، اما امروز دیگر این اتفاق رخ نداد و حتی قطعی گازی که در برخی استان‌ها داشتیم را دیگر شاهد نبودیم و در کنارش کار حوزه انرژی و گاز را با همسایگان آغاز کردیم و سیاست همسایگی را پیگیری کردیم.

برای تنش آبی برنامه‌ریزی کرده‌ایم

رییسی یادآور شد: من اولین سفرم در دولت به خوزستان بود تا مشکلاتی که مردم آنجا در مساله آب داشتند را بررسی کنیم و آبرسانی به خوزستان امروز در حال اجرا است و برنامه‌های بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت را داریم و در دولت تاکید داریم که در زمینه مصرف آب برنامه‌ریزی و مدیریت داشته باشیم. همچنین تنش‌های آبی در استان‌های مختلف شناسایی شده است و برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

 دولت ۴۰ درصد از فروش نفت را به صندوق توسعه می‌ریزد

رییس جمهوری در ادامه با بیان اینکه مساله حقوق و دستمزد از موضوعات مهم دولت است، گفت: در زمانی که دولت را تحویل گرفتیم برای پرداخت حقوق کارمندان با مشکلاتی مواجه بودیم، اما تا امروز یک روز پرداخت حقوق و دستمزد عقب نیفتاده، آن‌هم بدون اینکه استقراض و چاپ پول داشته باشیم. چرا که درآمد ایجاد شد، فروش نفت صورت گرفت و فرارهای مالیاتی را پیگیری کردیم و نتیجه این شد که هم حقوق پرداخت شد و هم بدهی دولت گذشته را پرداخت کردیم. در کنار حقوق و دستمزد، سررسیدهای اوراقی که وجود دارد می‌رسد و باید پرداخت شود.

وی افزود: ۲۰۲ هزار میلیارد تومان مجموعه کار ما در حوزه عمرانی است و این امر با افزایش درآمد رخ داده است. این در حالی است که ما یک چیز را نداریم و آن این است که ما آن ۲۰ درصد درآمد از صندوق توسعه ملی را نداریم و ۴۰ درصد از فروش نفت را به صندوق توسعه می‌ریزیم تا در اختیار توسعه کشور باشد در حالی که درگذشته از این ۴۰ درصد، ۲۰ درصد در اختیار دولت قرار داشت.

رئیسی یادآور شد: ما افزایش حقوق و دستمزد ها را هم داشتیم و مسئله رتبه‌بندی معلمان را داریم که بعد از ده سال در حال اجرا است. تا حدی که ممکن است دولت تلاش کرده است که پرداخت‌ها را افزایش دهد، هرچند می‌دانیم که این موارد برای حل مشکلات مردم کافی نیست، اما تمام تلاش دولت در این امر انجام شده است.

هیچ کس حق ندارد کار سلیقه‌ای و فراقانونی انجام دهد/ از شرایط و وضعیت زندگی مردم ساعتی مطلع هستم

آیت الله رئیسی درباره وضعیت معیشتی مردم  گفت: از شرایط و وضعیت زندگی مردم به صورت روزانه و ساعتی مطلع هستم. در این مدت زمانی نبوده که به فکر مردم و معیشت آنها نباشم، در این زمینه مبالغه نکردم و این ‌کف وظیفه یک مسئول است.

رییس جمهور مساله معیشت مردم را از ابتدای دولت مورد توجه دانست و گفت: برای مهار تورم و کاهش آن و نظارت بر قیمت کالاها مورد تاکید دولت بوده است‌. اعداد و رقم تورم از شهریور ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۰ در مقایسه با فروردین ۱۴۰۱ کاهشی است که اگر اصلاح اقتصادی نبود، تورم کاهش نمی‌یافت.

آیت‌الله رئیسی افزود: با تخلیه تورم که در اثر اصلاح ارزی ایجاد شده بود، تصمیمات اقتصادی دولت منجر به کاهش تورم و بهبود وضعیت معیشتی شده است.

وی گفت: برخی تصور کردند که رقم یارانه برای کسری بودجه دولت باقی خواهد ماند اما چیزی از آن باقی نمانده است.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه اقدام دولت در اصلاح نظام یارانه‌ها فقر مطلق را در جامعه کاهش داد و بر آن تاثیر داشت، گفت: در خانواده‌هایی به ویژه در روستاها شخصا به من گفتند که تنها با همین یارانه‌ها زندگی می‌کنند.

در تعرفه‌گذاری برای پرستاران ۱۵ سال عقب بودیم

رئیس جمهوردر خصوص ادامه تعرفه‌گذاری برای پرستاران اظهار کرد : در این مدت افزایش حقوق و دستمزد برای کارگران و معلمان داشتیم. در تعرفه‌گذاری برای پرستاران ۱۵ سال عقب بودیم؛ در رتبه‌بندی معلمان ۱۰، ۱۵ سال عقب‌ماندگی داشتیم. تمامی نیاز کارکنان دولت و بسیاری از اقشار با این حقوق و دستمزد برطرف نمی‌شود، اما با امکانات دولت تلاش کردیم نسبت به متناسب‌سازی حقوق و دستمزد گام برداریم.

گشت مدیران فعال‌تر از همیشه خواهد شد

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات گشت ارشاد مدیران و در کنار آن برقراری امنیت اجتماعی، گفت: من گشت ارشاد مدیران وعده دادم و به آن عمل کردم. گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست جمهوری تشکیل شد و در حال سرکشی در دستگاه‌های مختلف است. نتیجه بعضی از تخلفات به محض گزارش، برکناری خواهد بود که حتی شامل مدیر کل و معاون وزیر است.

آیت‌الله رئیسی اضافه کرد: در این مدت گزارش‌هایی بوده که توسط دولت پیگیری و تحویل دستگاه قضایی شده است.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: گشت مدیران فعال‌تر از همیشه خواهد شد و فقط برای یقه گرفتن نیست. بلکه برای آن است که مدیری توجه نکند و از بک کاستی غفلت کند، این ارشاد و بازرسی او را متوجه کند. یعنی وقتی گشت وارد دستگاهی می‌شود، حتما به این معنی نیست که فرد فاسدی وجود دارد و اجرای قانون، نبودن فساد و روابط سالم را پیگیری می‌کند.

هیچ کس حق ندارد کار سلیقه‌ای و فراقانونی انجام دهد

رئیس جمهور با اشاره مسئله امنیت اجتماعی در جامعه، گفت: زنان و دختران ما عفت و پاکی را از یک فرهنگ، آموخته و یک یک تمدن قوی و قدیمی در ایران اسلامی دارند. عفیفه بودن زن مسلمانان ایرانی برای امروز و دیروز نیست؛ در تاریخ ایران اسلامی، زندگی زنان این سرزمین همواره همراه با عفاف و حجاب بوده است.

آیت‌الله رئیسی بیان داشت: امروز جامعه بر مدار قانون است. هیچ کس حق ندارد کار سلیقه‌ای و فراقانونی انجام دهد. ملاک و معیار در جامعه قانون است. احترام به قانون برای همه ضروری است و قانون‌مداری و قانون‌محوری همه مسائل را حل خواهد کرد.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای و اینکه به نظر شما این عضویت کامل چه نقشی می‌تواند داشته باشد و و چگونه به توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور چین و سایر کشورها کمک کند گفت: حضور ما در شانگهای و همکاری ما با کشورهای عضو شانگهای بسیار مهم است و ما را با زیرساخت‌های آسیا و زیرساخت‌های اقتصادی مرتبط می‌کند و برای کشور ما بسیار اهمیت دارد که بتواند سهم خود را از تجارت و اقتصاد در منطقه داشته باشد.

حضور ایران در منطقه امنیت ساز است

وی افزود: حضور ما در منطقه حضور امنیت‌ساز است. به میزانی که حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه توانسته امنیت در منطقه ایجاد کند، نقش اقتصادی ما به آن میزان نیست و ما باید این میزان برای کار اقتصادی و تجاری که از زمینه‌ها و بسترهایی که می‌تواند بسیار موثر باشد برای روابط جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم، مسئله همکاری با کشور دوست ما چین است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی در اجرای برنامه ۲۵ ساله‌ای که بین دو کشور امضا شده است و در راستای همکاری‌های بسیاری که تاکنون با کشور چین داشته‌ایم باز هم مصمم هستیم و به هیچ عنوان ارتباط با کشور چین را متأثر از فضاهای بین‌المللی و مسائل دیگر نکنیم.

رئیسی اظهار کرد: این یک ارتباطی کاملا مستقل بین جمهوری اسلامی ایران و کشور جمهوری خلق چین است که این ارتباط در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور برقرار است و باید توسعه پیدا کند و دو کشور مصمم هستند بر اینکه این ارتباط توسعه پیدا کند.

وی تصریح کرد: نسبت به ارتباط با شانگهای ما در اجلاس گذشته که در دوشنبه برگزار شد به عضویت شانگهای درآمدیم لیکن این عضویت مقدماتی دارد که آن اسنادی است که قبل از عضویت ما در شانگهای به تصویب رسیده و این اسناد باید مورد توجه جمهوری اسلامی قرار بگیرد، سندها به تایید کشور ما برسد.

رئیس جمهوری یادآور شد: این اسناد بررسی شده و در اجلاس جدید که در ازبکستان برگزار خواهد شد و جلسه جدید است در آنجا اعلام خواهد شد اسنادی که مورد توجه بوده جمهوری اسلامی این اسناد را مرور کرده و مواردی که باید مورد تایید قرار بگیرد اقدام شده است و این عضویت در آنجا به صورت رسمی‌تر از گذشته اعلام خواهد شد. البته قبلاً هم عضویت بوده لیکن عضویت موکول بوده به این اسنادی که باید  مورد بررسی در سال گذشته قرار بگیرد که بحمدالله این اسناد مورد بررسی قرار گرفته است.

رئیسی گفت: از نظر ما عضویت ما در شانگهای و اکو و همکاری‌های بین‌المللی به ویژه ارتباط همسایگی برای ما بسیار اهمیت دارد. ما بنای تعادل در ارتباط با همه کشورها را داریم و این تعادل و توازن همواره در دستور کار ما در سیاست خارجی به ویژه نسبت به کشورهای همسایه و کشورهای دوست ما قرار دارد.

سلاح هسته‌ای درایران جایی ندارد

رئیس جمهور درباره برخی زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران و واکنش جمهوری اسلامی در این زمینه گفت: صنعت و توانایی هسته‌ای حق جمهوری اسلامی و ملت ایران است و بارها هم اعلام کردیم سلاح هسته‌ای در دکترین جمهوری اسلامی جایی ندارد. رهبر معظم انقلاب هم آن را حرام اعلام کردند. دولت و مسئولان هم از نظر شرعی و سیاست خارجی بارها اعلام کردند که سلاح هسته‌ای جایی در سیاست ایران ندارد.

 وی ادامه داد: صنعت هسته‌ای ایران در کشاورزی، نفت و گاز و پزشکی و بسیاری دیگر از صنایع مورد نیاز و استفاده است. رژیم صهیونیستی از ابتدا هم نمی‌خواست ایران به این دانش دست باید. اما امروز برخلاف اراده آنها و مستکبرین این دانش بومی شده و نمی‌توان آن را از ایران گرفت.

وی با اشاره به اینکه ترور دانشمندان هسته‌ای برای توقف این دانش در کشور بود، گفت: ایران با این اقدامات و فتنه‌ها متوقف نشد و هیچ اقدامی از سوی رژیم صهیونیستی ما را در گرفتن این حق متوقف نخواهد کرد.

آیت‌الله رئیسی در پاسخ به تهدیدات تل‌آویو، گفت: آیا رژیم صهیونیستی حریف نیروهای مقاومت، حریف سنگ آن‌ها و موشک‌های نقطه‌زن آن‌ها شد؟ آیا با این تهدیدات سازگار است؟ می‌تواند امنیت خود را حفظ کند؟ امروز  همه شاهدند که علیرغم حبس مردم غزه آن‌ها از خود دفاع می‌کنند، آیا می‌تواند در برابر آن‌ها مقاومت کند؟ چه برسد به سلحشوران ایران.

وی تصریح کرد: اگر می‌توانستند مقاومت کنند چرا شهید سلیمانی را ناجوانمردانه ترور کردند؟  مگر شهید سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم نبود، چرا از او ترسیدند؟ این وحشت آنها را همه می‌دانند.

رژیم صهیونیستی اگر تصمیمی علیه ایران بگیرد، مهلتی برای اقدام ندارد

وی خطاب به مقامات صهیونیستی افزود: فاصله بین تصمیم و اقدام را ببینید و اگر تصمیم به اقدام علیه ایران بگیرند، شاید مهلتی برای اقدام نداشته باشند و فاصله بین این تصمیم و اقدام نشان می‌دهد که از این رژیم چیزی می‌ماند یا نه؟

آیت‌الله‌ رئیسی در این نشست‌خبری به پرسش‌های خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی در موضوعات مختلف پاسخ می‌دهد.

بر اساس آمار در یکسال اخیر رئیس‌جمهور به‌طور میانگین هر ۱۲ روز در یک گفت‌وگو یا نشست خبری شرکت کرده‌ است. البته نخستین نشست مطبوعاتی وی به عنوان رئیس جمهور منتخب در ۳۱ خرداد ماه برگزار شده است.

همچنین رئیس جمهور در مدت یکسال تاکنون در ۶ گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم حضور یافت که نخستین آن  ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۰ و آخرین آن در تیرماه امسال بوده است.

دستگاه‌ها تا آخر شهریور ماه موظفند به سامانه دولت هوشمند متصل شوند

آیت الله رئیسی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه از 150 دستگاه اجرایی فقط 30 دستگاه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند پیوسته‌اند، تدبیر رئیس‌جمهور برای پیوستن این دستگاه‌ها پیش از پایان این مهلت قانونی (پایان شهریور)‌چیست؟ گفت: دولت الکترونیک باید تاکنون شکل می‌گرفت، اما دراین زمینه درصدی عقب ماندگی داریم. امروز صحبت از دولت هوشمند است و این هم یک تکلیف قانونی و هم یک ضرورت برای کشور است. اگر این قانون نبود، باز هم امروز ما این ضرورت را حس می کردیم و تمامی دستگاه ها نباید در این زمینه خست به  خرج بدهند تا همه دستگاه ها بتوانند از این اطلاعات بهره مند بشوند زیرا این کار یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. دستگاه های دیگر تا آخر شهریور ماه موظفند به سامانه متصل شوند تا بتوانیم دولت هوشمند را شکل دهیم.

در وعده ساخت مسکن تجدیدنظر نمی‌کنیم و نخواهیم کرد

رییسی در پاسخ به پرسش به سئوال خبرنگاری  درباره امکان برای بازنگری دولت در برخی وعده‌های خود، اظهار کرد: رفع بیکاری ضرورت کشور و نیاز جدی کشور است، نه یک وعده تبلیغاتی تا دیگران ما را ببیند یا به ما توجه کنند. اگر این اتفاق رخ ندهد و یک میلیون شغل شکل نگیرد ما شاهد افزایش بیکاری هستیم.

رییس جمهوری یادآور شد: این نیاز کشور است که یک میلیون مسکن در سال ساخته شود. وضعیت امروز در مسکن به دلیل عقب‌ماندگی سال‌های پیش است که باید یک میلیون مسکن ایجاد می‌شد و نشد. ۲۰۰ هزار مسکن روستایی و ۸۰۰ هزار مسکن شهری جزو نیاز کشور است و مصوبه مجلس هم در زمینه قانون مسکن است.

وی تاکید کرد: مسکن زمین می‌خواهد که در حاشیه شهر زمین دولتی وجود دارد، دوم تسهیلات و سوم مصالح است که مشکلی در آن نداریم و تسهیلات هم در اختیار دولت است و کار آن آغاز شده و در دست ساخت در بخش‌های مختلف کشور است. البته معنایش این نیست که همه مسکن را هم خود دولت بسازد. بخش خصوصی را هم باید در این زمینه مشارکت داد، بنابراین ما در این وعده خود تجدیدنظر نمی‌کنیم و نخواهیم کرد. ما مصمم هستیم که آن را انجام دهیم و آن را قابل اجرا می‌دانیم. بانک زمین هم داریم.

رئیسی ادامه داد: اهمیت موضوع مسکن باعث شد که اولین وزراتخانه برای بازید همان مسکن و شهرسازی باشد. درباره اشتغال هم چه در شش ماهه دوم ۱۴۰۰ و چه در پنج ماه ۱۴۰۱ عددی که داریم ۹۷۰ هزار اشتغال است که البته آن را کافی نمی‌دانیم و زمینه را برای ایجاد اشتغال بیشتر می‌دانیم.

رییس جمهوری تأکید کرد: اگر موانع ایجاد اشتغال برطرف شود که در بسیاری موارد صرفاً نیازمند برطرف کردن همین موانع هستیم، نه ساخت کارخانه یا نظایر آن، آن وقت ایجاد اشتغال بیشتر هم می‌شود. پس ما در پیمان خود تجدیدنظر نخواهیم کرد و به مردم و  وعده‌ای که داده‌ایم وفادار خواهیم بود.

سه دهک پایین به اینترنت دسترسی رایگان یافتند

وی با اشاره به اینکه امروز کسب و کار و مسایل فزهنگی و اجتماعی و زندگی مردم روی فضای سایبر است، گفت: ایجاد این سرعت و دسترسی بسیار مهم است اما نکته مهمتر این است که کارهایی باید در سنوات گذشته در حوزه زیرساخت‌ها انجام می‌شد که تامین نشده است و اگر این زیرساخت ها کامل شده بود امروز شاهد این مشکلات نبودیم و خود آنها هم قبول دارند که این میزان زیرساخت‌ها باید انجام می‌شد که نشده است.  

رئیس جمهور تصریح کرد: باید عقب‌ماندگی در این حوزه جبران کنیم. دولت این زیرساخت‌ها را با همکاری بخش خصوصی باید جبران و ایجاد کند. رشد این زیرساخت‌ها به صورت عدد و رقم به صورت روزانه پیگیری می‌شود تا مشخص شود که دولت پیگیر این موضوع است.  

وی تصریح کرد: دسترسی رایگان دهک‌های پایین به اینترنت هم به دلیل امکان انجام آن، اجرایی شده و سه دهک پایین به اینترنت دسترسی رایگان یافتند و می‌خواهیم وعده‌ای که داده شده اجرایی شود و مردم هم شاهد آن باشند.

اطلاع رسانی دقیق در مذاکرات می‌تواند به پیشرفت کار کمک کند

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد شیوه اطلاع‌رسانی جزئیات مذاکرات و انتقادات به آن گفت: مذاکرات اگر با اطلاع‌رسانی به موقع همراه شود، خوب پیش خواهد رفت اما اگر به موقع نباشد، در روند مذاکرات اخلال ایجاد خواهد کرد.

آیت‌الله رئیسی گفت: تاکید دولت به مذاکره کنندگان این است که در هر مقطعی کار به نقطه‌ای رسید که باید اطلاع رسانی شود، با همکاری که با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و وزرات خارجه این کار صورت گیرد.

وی گفت: در زمان خود هم سخنگوی وزارت خارجه و هم معاون سیاسی وزیر و هم از طرق رسانه‌های دیگر مطالب منتقل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه درباره اطلاع‌رسانی درباره مذاکرات هم عقیده و هم تاکید دارم، گفت: هرگز طرفدار حبس اطلاع‌رسانی نیستیم و اطلاع‌رسانی به موقع می‌تواند افکار عمومی و رسانه‌ها و نخبگان را در جریان قرار دهد. در یک مقطعی در جلسه غیرعلنی مجلس یا در نشست‌های نخبگانی یا اعلام عمومی مذاکرات اطلاع رسانی شده است.

وی تصریح کرد: باور داریم که اطلاع رسانی به موقع و تنویر افکار عمومی می‌تواند به پیشرفت کار کمک کند.

هیچ فایده‌ای مترتب بر ملاقات روسای جمهور ایران و آمریکا نیست

رییس جمهوری در پاسخ به پرسش سی‌بی‌اس نیوز درباره اینکه آیا وی حاضر است در جریان سفر به نیویورک اگر از او خواسته شود یا آمریکا بخواهد با بایدن ملاقات کند یا به صورت غیررسمی حاضر است به بایدن سلام کند یا با او دست بدهد، تصریح کرد: من در نشست قبلی در پاسخ به سوال مشابه گفتم خیر. بازهم خیر را تکرار می‌کنم. هیچ فایده‌ای مترتب بر ملاقات ما و ایشان نیست، نه برای ملت ایران و نه برای ما و برای منافع ملت بزرگ ایران و برنامه‌ای هم برای این ملاقات  وجود ندارد و نخواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه شما درباره فعالیت در حوزه خنثی‌سازی تحریم‌ها و رفع تحریم‌ها وعده دادید، با این نرخ تورم بالا در ایران باور دارید خنثی سازی تحریم ها موثر بوده است و آیا به دیپلماسی برای رفع تحریم‌ها باور دارید؟ اظهار کرد: خنثی سازی تحریم‌ها را دنبال می کنیم و قرارگاهی برای آن تشکیل دادیم با معاون اول رییس جمهور. هم‌چنین رفع تحریم‌ها را با وزارت خارجه و از طریق مذاکرات دنبال می کنیم. در خنثی سازی تحریم‌ها خیلی از تحریم‌هایی که ما را محدود می کرد، محقق نشد و محدودیتی را برای خود در این رابطه به رسمیت نمی شناسیم. سطح تعامل ما با کشورهای منطقه تا ۵ برابر افزایش یافته است و صادرات نفت ما امروز در وضعیتی است که احساس می‌کنیم باید آنچه در توان داریم را بگذاریم و چه صادرات نفتی و غیرنفتی را ادامه می‌دهیم.

رییسی گفت: نسبت به بلوکه کردن پول‌های ایران که اقدامی ظالمانه و غیرقانونی است برخی پول ها را آزاد کردیم و برخی با اقدمات غیرقانونی آمریکا در محدودیت است. برای برداشتن تحریم‌ها ما میز مذاکره را ترک نکردیم، مذاکره برای رفع تحریم هاست و آنهایی که به تعهد خود پشت پا زدند باید برگردند و تعهداتشان را عمل کنند. ما تاکیدمان در این مذاکرات رفع تحریم‌هاست.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: مذاکرات هم در همین چارچوب با محوریت رفع تحریم‌ها انجام می‌شود. ما بر راستی آزمایی اطمینان بخش و تضمین‌های اعتماد آفرین در مذاکرات تاکید کردیم. هم‌چنین تاکید داریم که مسایل پادمانی حتما حل و فصل شود و این یک رکن در مذاکرات است و بدون آن سخن از توافق معنا ندارد. توافق باید همراه باشد با حل و فصل مسایل پادمانی و نکاتی که ایران به عنوان راهبرد دنبال می‌کند. ما از تحقق منافع ملت ایران کوتاه نیامده و نخواهیم آمد.

از آتش بسی که صیانت از حقوق مردم را تضمین کنداستقبال می‌کنیم

خبرنگار المسیره یمن در ادامه این نشست خبری با تقدیم سلام و درود مردم یمن به رییس جمهور ایران از وی پرسید، به جز یمن تمام رژیم‌های منطقه با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند در این شرایط نظر شما چیست؟ که رییسی اظهار کرد: به مردم یمن درود می فرستم و مقاومت آنها را می ستایم که با فقر و گرسنگی از وطن و ناموس خود دفاع می کنند. امروز که هفت سال است مردم یمن ایستادگی می‌کنند در برابر کسانی که می خواهند آنها را از حقوقشان بازدارند. باید بگویم که از هر گونه آتش بسی که بتواند صیانت از حقوق مردم را تضمین کند و محاصره یمن را بشکند، استقبال می‌کنیم و رسما گفتیم از این آتش بس حمایت می کنیم به شرطی که تصمیم‌گیری برای این کشور یمنی ـ یمنی باشد.

وی ادامه داد: رژیم صهونیستی تصور می کند با اعلام عادی شدن روابط می تواند برای خود امنیت ایجاد کند، اما معتقدیم اینگونه نیست، ضمن اینکه این کار خیانت است به مردم فلسطین از طرف رییسان این کشورها. قتل عام فلسطینی ها را چطور توجیه می کنند، کسانی که این روابط را عادی سازی می کنند و آن را تشویق به این جنایت‌ها می کنند، خودشان را در این جنایت شریک نکردند؟ ما فکر می کنیم و تاریخ نشان داده که ظلم پایدار نیست و به طور یقین مردم فلسطین و یمن به حق‌شان می رسند و حق از بین رفتنی نیست، مگر این همه سال قرار داد کمپ دیوید و شرم‌الشیخ و اسلو برقرار شد و طرح های سیاسی نوشتند توانستند ملت فلسطین را متوقف کنند. عصرها و نسل ها بگذرد حق مردم فلسطین و یمن ضایع شدنی نیست.

زیرساخت‌هایی که درگذشته باید در حوزه اینترنت ایجاد می شد،  ایجاد نشد

مشکل رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب یزد که پرسید وعده انتخاباتی شما ارزان شدن اینترنت و افزایش سرعت آن بوده است چه شد؟ گفت: قبلا گفتم و الان هم دنبال می کنم و وزیر را مسوول کردم که دو گزارش در ماه ارایه کند، در شورای عالی فضای مجازی. از ابتدای دولت در یک سال گذشته فیبر نوری که سرعت را تا ده برابر بالا ببرد را شاهد بودیم که یک و نیم میلیون محیط خانه یا کسب و کار دسترسی پیدا کردند به آن و تا پایان سال ۵ میلیون امکان دسترسی شان ایجاد می‌شود و تا پایان دولت ان‌شاء الله ۲۰ میلیون خانواده یا محیط کسب و کار دسترسی‌شان فراهم می شود و سرعت را حداقل ده برابر می‌کند و امروز با توجه به اینکه کسب و کار و زندگی مردم در این فضا هست، حتما ایجاد این دسترسی به زیرساخت‌ها ضروری است.

وی ادامه داد: کارهایی باید در سنوات گذشته انجام می شد برای زیرساخت‌ها که انجام نشده است. اگر زیرساخت‌ها کامل شده بود، امروز مشکل نداشتیم، مشکلات امروز به دلیل این است که زیرساخت‌هایی که باید در حوزه اینترنت و ارتباطات ایجاد می شد،  ایجاد نشده است. حالا ما باید عقب‌ماندگی ها را جبران کنیم. با همکاری بخش خصوصی تلاش داریم که این کار را پیش ببریم و این پیگیری و تلاش روزانه است و ان‌شاءالله تا آخر دوره نواقص برطرف می شود. هم‌چنین دسترسی دهک‌های پایین به اینترنت هم انجام شد و وزیر هم اعلام کردند که نسبت به سه دهک اول دسترسی رایگان شد. ما بنا داریم صادق الوعده باشیم که ان‌شاءالله خواهیم بود.

خودم و دفترم دنبال اجرای مصوبات سفرهای استانی هستیم

رییسی در پاسخ به خبرنگار ایرنا که از وی پرسید در سفر به استان‌های مختلف در جریان مشکلات مردم قرار گرفتید، با توجه به گستره مشکلات اعتبارات برای هر استان متناسب است؟ و  دور دوم سفرها از کی شروع می شود و چگونه؟ اظهار کرد: مصوبات سفرهای استانی ناظر به مشکلات استان است و پروژه های نیمه تمام هم داریم از گذشته که مهم این است که انجام شود به نام هر کس که بخواهد تمام شود. اینکه به نام چه کسی تمام می شود، مهم نیست. گاهی داریم مواردی که ده تا  پانزده سال نیمه تمام است، پروژه آب همدان برای  هفده سال پیش است. ما قرارمان این است که مصوباتی که ناظر به موارد ضروری استان‌هاست و بیش از ۴۵۰۰ مصوبه در استان‌های مختلف مطر ح است، در اولویت باشند. با استاندار و معاون رییس جمهور مطرح شود و اعلام کردم که این کارها را خواهیم کرد تا هم مردم بشنوند و رسانه ها بدانند و مدیران کل استان پیگیر باشند تا کار انجام شود، پس مصمم هستیم که مصوبات به نتیجه برسد .

وی ادامه داد: اولین سفر که به خوزستان رفتم مساله آب مطرح بود و همین روزها به نتیجه می رسد و موارد دیگر هم دنبال می شود از جمله مساله آب همدان و کاری که در شهرکرد یک هفته ای انجام شد، نشانه توجه ما به پیگیری مصوبات است و با همین روحیه کار را انجام می دهیم. تخصیص اعتبار و اقدام برای مصوبات را داریم و نگرانی نداریم و خودم و دفترم دنبال آن هستیم که مصوبات با عقب ماندگی مواجه نشود. سفرهایی که تا اخر ۱۴۰۰ داشتم هم اعتبارات تخصیص داده شده است و از ۱۴۰۱ برخی انجام شده و برخی به مرور انجام می شود، وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه سریع اقدام می کنند و این برنامه دولت است که مردم ملموس و محسوس این تاثیر را حس کنند.

معتقدیم خرج بازنشستگان کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است

آیت‌الله رئیسی در پاسخ به سوال انتقادی درباره برنامه‌های دولت در حوزه دریافتی‌ها و حقوق کارگران گفت: باید به لیست افزایش حقوق کارگران در سنوات گذشته دقت کنیم و ببینیم که این افزایش حقوق آیا مسبوق به سابقه است؟ گام این دولت افزایش حقوق کارگران در سال اول بوده است که با سنوات گذشته قابل قیاس نیست.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نسبت به بازنشستگان تامین اجتماعی هم باید براساس قانون ۱۰ درصد عمل می‌کردیم که کردیم، گفت: در جایی که منع قانونی وجود نداشت، دولت هر آنچه در توان و امکان داشت، اجرا کرد و معتقدیم خرج بازنشستگان کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است.

وی با اشاره به اینکه دولت ۳۵ هزار میلیارد برای حقوق و رتبه‌بندی معلمان در بودجه ۱۴۰۱ اختصاص داده است، گفت: درباره کارگران و بازنشستگان، معلمان و عموم کارکنان تمام تلاش دولت این است که موضوع متناسب‌سازی را پی‌گیری کند که حتی اگر این موضوع صددرصد هم نبود، بتواند بخشی از بار هزینه‌ای این اقشار را بکاهد.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه ۶ میلیون بیمه سلامت، امسال به صورت رایگان انجام شده که مسبوق به سابقه نبوده است، گفت: در حوزه تامین دارو هم سعی دولت بر این بوده است که مبلغ اضافی از مردم گرفته نشود.

وی گفت: تمام تلاش دولت این است که تا می‌توانیم بار هزینه‌ای ۸۵ میلیون نفر به ویژه کارگران، کشاورزان و معلمان را کاهش دهیم و مورد توجه خاص دولت است.

آیت‌الله رئیسی درباره برنامه‌ دولت به منظور معرفی وزیر کار هم گفت: ان شاالله وزیری معرفی خواهد شد که دغدغه ویژه کار، رفاه و تامین معیشت مردم را داشته باشد.

هزینه برای ارتقای علم را سرمایه‌گذاری می‌دانیم

رئیس‌جمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه به آموزش و پرورش در سند تحول بنیادین چه نگاهی دارد، اظهار کرد: اساس نظام ما مسائل فرهنگی است و کار معلمان در آموزش و پرورش انبیایی است. ما هرگونه هزینه برای ارتقای علم را نه هزینه که سرمایه‌گذاری می‌دانیم.

وی افزود: اهمیتی که به مقام معلم می‌دهیم شأن و منزلت معلم باید حفظ شود و یک بخش از رتبه‌بندی معلمان مسئله مالی است بخشی اساسی آن بالارفتن کیفیت تعلیم و تربیت و افزایش شأن معلمان است تا مقدمه‌ای برای جریان تحول تعلیم و تربیت باشد.

 ادامه مذاکرات با عربستان در گرو طرف مقابل  است که تعهدات خودش را انجام بدهد

آیت الله رئیسی در پاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون العربیه قطر درباره گفت‌وگوهای منطقه‌ای گفت: جمهوری اسلامی ایران ارتباط با همسایگان را دنبال می کند و در سال نخست دولت این سیاست همسایگی تثبیت شد و در گام دوم و بعدی این روابط از سطح دوجانبه به چند جانبه و منطقه‌ای توسعه می یابد و ما توسعه ورابط را دنبال خواهیم کرد.

وی ادامه داد: گفت و گوهای درون منطقه‌ای و درباره مسایل منطقه بدون دخالت بیگانگان و خارجیان دنبال می شود  و حضور بیگانیان را در منطقه امنیت ساز نمی دانیم بلکه مشکل ساز می دانیم.

رئیس‌جمهور در مورد ارتباط ایران و عربستان توضیح داد: آنچه که از قبل مطرح بوده با میزبانی کشور عراق ۵ دوره مذاکره با عربستان برگزار شده است و طرف عربستانی تعهداتی دارد که انجام این تعهدات راه را برای اقدامات بعدی باز خواهد کرد و  ادامه مذاکرات با عربستان در گرو این است که طرف مقابل تعهدات خودش را انجام بدهد.

رفع نگرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به حقآبه به ویژه آذری ها

رئیس‌جمهور درپایان نشست مطبوعاتی به آخرین پرسش نماینده رسانه تی.ار.تی انگلیسی زبان ترکیه درباره استراتژی،اقدامات و رویکرد و مواضع دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه دیپلماسی آب با همسایگان به ویژه در کشور ترکیه گفت: دولت ترکیه دولت همسایه ماست و مردم ترکیه مردم مسلمان هستند و رابطه ما همسایگی و برادری است و همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ایی هم با ترکیه داریم.

آیت الله رئیسی ادامه داد: موضوع آب مساله‌ای که بود که باید پیگری می کردیم و در نشست  تهران درباره آب از آقای اردوغان پیگیری کردیم که آذری ها نگران حقآبه در ارس هستند و رئیس جمهور ترکیه تاکید داشت که این  نگرانی سریع رفع می شود. بر این اساس کارمشترک بین ایران و ترکیه برای رفع نگرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به حقآبه به ویژه آذری ها دنبال می شود.

4 مولفه رئیس جمهور درباره توافق

آیت الله رئیسی این نشست را با تاکید به مولفه‌های توافق پایان داد و گفت آنچه در توافق مدنظر است نخست، تضمین‌های اطمینان آور، راستی آزمایی عینی و عملی نسبت به رفع تحریم ها، سوم رفع تحریم‌ها به صورت معنادار و پایدار و چهارم بسته شدن ادعاهای سیاسی در رابطه با پادمان است.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان