سه روز عزای عمومی در این استان | کدام روزها تعطیل است؟

در ادامه متن این پیام آمده است: به پاس سال‌ها مجاهدت دینی، تبلیغی و انقلابی آن فقید سعید، روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه در سراسر استان سمنان عزای عمومی اعلام می‌شود و شهرستان سمنان نیز در روز دوشنبه تعطیل است.

سه روز عزای عمومی در این استان | کدام روزها تعطیل است؟
پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

مسوولان استان سمنان در پی ارتحال ملکوتی آیت‌الله شاهچراغی(ره) پیام تسلیت صادر کردند و در این پیام فقدان این مجتهد فقید را ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای مردم دیار دارالمرحمه عنوان کردند.

به گزارش ایرنا، در پی رحلت ملکوتی حضرت آیت‌الله سید محمد شاهچراغی(ره) عالم متقی و معلم برجسته اخلاق و مردمداری، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه سمنان، آیت‌الله سسدمحمدمهدی میرباقری نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، محمدجواد کولیوند استاندار سمنان و اعضای مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در پیامی مشترک ضمن تسلیت این ضایعه، از مردم استان برای حضور در آیین‌های تشییع و تدفین پیکر ایشان دعوت کردند.

آیت الله شاهچراغی

در متن این پیام آمده است: یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِی إِلی رَبِّکِ راضِیَةً مَرْضِیَّةً فَادْخُلِی فِی عِبادِی وَ ادْخُلِی جَنَّتِی، ارتحال ملکوتیِ عالم ربانی و آموزگار اخلاق، حضرت آیت‌الله سید محمد شاهچراغی(ره) نماینده سابق ولی‌فقیه در استان و امام جمعه سمنان و نماینده پیشین مردم شریف استان سمنان در مجلس خبرگان رهبری موجب تاثر عمیق و اندوه فراوان گردید.

این پیام می‌افزاید: آن فقید سعید و چهره ماندگار دینی و انقلابی، عمر پربرکت خود را با اخلاص، تقوا، ساده‌زیستی، صبر، حلم و تواضع در دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی و اهتمام ویژه به تربیت اخلاقی جامعه سپری کرد و با منش پدرانه و مردمی، همواره ملجأ اعتماد و آرامش مردم بود.

مسوولان استان سمنان فقدان این شخصیت ممتاز، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای جامعه ایمانی و مردم قدرشناس استان سمنان به‌شمار آورده و گفتند: این مصیبت بزرگ را به محضر مقدس حضرت ولی‌عصر(عج)، مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای، مراجع عظام تقلید، بیت مکرم، شاگردان و ارادتمندان آن مرحوم و عموم مردم شریف استان سمنان تسلیت عرض می نماییم.

در ادامه متن این پیام آمده است: به پاس سال‌ها مجاهدت دینی، تبلیغی و انقلابی آن فقید سعید، روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه در سراسر استان سمنان عزای عمومی اعلام می‌شود و شهرستان سمنان نیز در روز دوشنبه تعطیل است.

بدون تردید مردم مومن و انقلابی استان با حضور در مراسمات تشییع و تدفین این عالم ربانی، بار دیگر قدردانی خود را از دهه‌ها خدمت مخلصانه و مجاهدت‌های خستگی‌ناپذیر ایشان به نمایش خواهند گذاشت.

عالمی که مرجع مردم بود

به گزارش ایرنا، مرحوم آیت الله سیدمحمد شاهچراغی فرزند مرحوم سید حسن، بیستم خرداد ۱۳۱۳ هجری شمسی در روستای حسن آباد شهرستان دامغان پا به عرصه حیات گذاشت و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در روستای فرات، در سن ۱۵ سالگی و به پیشنهاد برادر بزرگ خویش، مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سیدطاهر شاهچراغی، راهی حوزه علمیه دامغان شد.

در ۲۱ سالگی برای ادامه تحصیل در رشته فقه راهی قم شد و پس از ۱۷ سال اقامت و تحصیل در قم، به دلیل شرایط سخت زندگی، از قم به نائین مهاجرت کرد تا به کار تبلیغ دین در محمدیه نائین بپردازد، اما پس از یک سال حضور در این دیار، در سال ۱۳۵۱ با توجه به رفاقت و آشنایی با حضرات آیات مرحوم محمدتقی نصیری و مرحوم محمدعلی عالمی به شهر سمنان آمد و به اقامت نماز جماعت در مسجد عابدینیه و تدریس در مدرسه علمیه صادقیه سمنان مشغول شد.

آیت‌الله شاهچراغی از روحانیان آگاه و شجاع شهر سمنان در زمان انقلاب بود، به طوری که به دلیل مداومت در امر مبارزه در سال ۱۳۵۳ ممنوع المنبر و از خدمات فرهنگی و تبلیغی وی جلوگیری شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، آیت الله شاهچراغی در سال ۱۳۵۸ هجری شمسی به عنوان اولین امام جمعه استان در شهر مهدیشهر به ایراد خطبه اقدام کرد که این حضور ۲۲ سال ادامه یافت و در دی ۱۳۸۰ به حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان انتخاب شد.

او هم چنین ۲ دوره متوالی چهارم و پنجم به عنوان نماینده مردم سمنان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شده بود.

آیت‌الله شاهچراغی پدر سیدمحمدتقی شاهچراغی معاون سیاسی وزارت کشور در دولت سیزدهم و عموی شهید حاج سیدحسن شاهچراغی از شهدای حمله جنگنده‌های رژیم بعثی عراق به هواپیما در اسفند ۱۳۶۴ بود.

آیت‌الله شاهچراغی روز شنبه بیست‌ودوم آذر ۱۴۰۴ در بیمارستانی در سمنان به لقاءالله پیوست.


 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر